Aktier: Vil Trumps armlægning med Kina afspore opturen? Rød dansk aktiestart

Der er gedigne kursfald i Asien her til morgen, og futures peger også på en meget rød europæisk og dansk aktieåbning. Årsagen er Trump; Donald Trump:

  • Trump synes, handelsforhandlingerne med Kina går for langsomt
  • Trump er frustreret over, at der i de aftaler, som der har været forhandlet om, er for få sanktionsmuligheder, hvis aftalerne ikke bliver overholdt.
  • Trump udsendte i går en meddelelse om, at toldsatsen på 10 % for 200 mia. USD, som Kina eksporterer til USA, vil blive hævet til 25 %
  • Samtidig overvejer Trump at pålægge yderligere import på 325 mia. USD en toldsats
  • Investorerne reagerer nervøst. I Kina er der fald på 5 %, og også andre steder i Asien er der markante kursfald. I Europa forventes handlen indledningsvist at blive et kursfald på 1,5 % i Tyskland og også de amerikanske aktieindeks ligger futuresmæssigt massivt i rødt.

Trump er irriteret og føler sig sikker

Trump er handlingens mand. Han føler sig givetvis sikker på, at han kan presse kineserne. Det er dog ikke en given ting. Samtidig er der næppe tvivl om at forhandlingerne går alt for langsomt både i forhold til Trump og også reelt. Kina har mest at tabe, og derfor forhaler de tingene. Trump må føle sig sejrsikker. Den amerikanske økonomi har i 2019 overrasket flere gange, og det amerikanske S&P 500 afspejler god styrke.

Danske aktier starter i mørkerødt

De globale tendenser rammer også de danske aktier fra handelsstart og et indledende kursfald på 1,5 % eller mere er meget sandsynligt. Regnskaberne har hidtil været fornuftige, bortset fra massive bankskuffelser. Disse resultater kan dog være glemt for en stund, når investorerne skal fordøje det seneste Trump udspil.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer