Spring til hovedindhold

Alder og køn har betydning for køb af aktier.

Der er hypervækst i nye kunder til Nordnet, og man kan se, at kvinder og yngre personer udgør en stigende andel af de nu over 270.000 kunder.

Lad os slå fast med det samme, at der er forskel på, hvordan mænd og kvinder investerer deres opsparing hos Nordnet. Men der er også mange lighedspunkter. Kvinder og mænd har for eksempel det til fælles, at favorit-aktien klart er Novo Nordisk.

Begge køn har også investeret massivt i Vestas og Danske Bank, der for begge grupper er i top 5 over populære aktier. Så tre aktier ud af fem aktier går altså igen på top-fem-listen for de to køn. Forskellen mellem kønnene er, at kvinder vægter Ørsted og DSV relativt højere, mens mænd har investeret mere af deres opsparing i Tesla og Genmab.

Top 5 for kvinders aktier målt på markedsværdi

Top 5 for mænds aktier målt på markedsværdi

Kilde: Nordnet, april 2021

Tesla er især vigtig for yngre mænd under 35 år. For de unge mænd er Tesla simpelthen den enkelte aktie, som udgør den største andel af deres aktieopsparing. En aktie som Gamestop Corporation er også næsten kun populær blandt yngre mænd – til gengæld er den ikke med blandt de ti mest værdifulde aktier i de unge mænds aktiedepot.

De yngre kvinder er nok lidt mere forsigtige, når de investerer. De sparer i højere grad op i investeringsfonde og spreder dermed deres risiko i forhold til, hvis de blot selv købte og overvågede enkelte aktier. Af top-ti-listen over mest værdifulde investeringer for kvinder under 35 år, udgør de fem af dem investeringsfonde og resten enkelt aktier.

Landechef i Nordnet, Anne Buchardt, ser en tydelig tendens til, at aktier er blevet allemands- og allekvindseje. ”Den portefølje man har af aktier, afspejler ofte ens personlighed og det man ved noget om. Sig mig hvilke aktier du har, og jeg skal sige dig, hvem du er. Er man ung eller ældre, kvinde eller mand, hvor lang tidshorisont har man og hvad synes man er vigtigt i samfundet, det afspejler sig i de aktier, man køber,” siger Anne Buchardt.

Kvindernes relativt større andel af investeringsfonde i forhold til mænd stemmer også overens med det billede, som man ser ud af Danmarks Statistiks formuestatistik. Her fremgår det, at lige under 18 procent af mænd har individuelle aktier, mens det kun er tilfældet for 14 procent af kvinder. For begge køn gælder, at det er cirka 10 procent, der har penge i investeringsforeninger eller investeringsfonde.

Kilde: Danmarks Statistik, offentliggjort marts 2021

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer