Spring til hovedindhold

Apple eller Nokia?

Nokia er verdens største producent af mobiltelefoner, men den finske koncern er langt fra fordums styrke. Onsdag den 16-06 overraskede Nokia med en nedjustering i mobiltelefonsegmentet. I Q2 venter ledelsen nu et salg i den nedre del af intervallet, eventuelt lidt under, 6,7-7,2 mia. euro. Indtjeningsmarginalen ventes i Q2 at lande i den nedre del af intervallet, eventuelt lidt under, 9-12%. For hele året er der ligeledes tale om en mindre nedjustering. 

Det globale salg af mobiltelefoner ventes at stige med 10% i år, og Nokia forventer at koncernens andel også vil vokse med 10%, hvilket er lidt under det oprindelige estimat om, at der ville blive vundet markedsandele. Det store problem ligger i skuffende salg af dyre mobiltelefoner, og her er Apple hovedkonkurrenten. Apple udmærker sig gang på gang med lancering af nye banebrydende produkter (senest iPhone4), der nærmest har opnået ikon-status. Alle skal have det nyeste fra Apple. Dygtig markedsføring, især da Apple-produkterne koster langt mere end konkurrenternes. Kan denne trend holde?

Baseret på estimatet for 2010 handler Nokia til en P/E på 14. Aktien er altså trods en kurs lige over 7 Euro ikke billig. Indtjeningen skal bringes op, og det bør være muligt, da indtjeningsmarginalen før har ligget over 20% (i dag er marginalen nede i 8-9%).

Nokias aktiekurs er siden oktober 2007 faldet fra et niveau på omkring 28 Euro til nu ca. 7 Euro. I samme periode er Apples kurs steget fra 150 til nu 267 USD pr. aktie. Min pointe er, at selv om Nokia-aktien ikke er decideret billig, så anser jeg ikke yderligere nedgang i aktien som særlig sandsynlig. Imidlertid vil det tage nogle kvartaler før indtjeningen igen for alvor begynder at stige, men at det sker, finder jeg sandsynligt. Den sekundære aktivitet i Nokia Siemens Networks er som et positivt element i færd med en systematisk opstramning og rentabilitetsforbedring. Denne division er koncernens svage punkt og altså nu på vej i positiv retning.

Jeg mener, at langsigtede investorer bør satse på Nokia. Kortsigtede investorer kan også overveje et køb, da aktien teknisk baseret er markant oversolgt. En Rebound op til niveauet 8 Euro bør være muligt på kort sigt.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2013-05-23 20:42

Tja, nu der snart gaaet 3 aar og status for den langsigtede investor med dagens kurs er Apple har givet et afkast paa 66% og Nokia -60%…