Spring til hovedindhold

Apple – faldende kniv eller købsmulighed?

Siden Apple aktien i september nåede sit hidtil højeste niveau, er aktien faldet med ca. 25 %. Nogle investorer spørger sig om det er en faldende kniv, som man skal holde sig langt væk fra eller en mulighed for kortsigtet at gøre en god forretning?

Apple – aktien der blev 70 doblet på 9 år

Apple har investeringsmæssigt gennemlevet en fantastisk transformation. Selskabet er i dag en af de få som kan bryste sig af at tjene mange penge på at en betydelig del af deres ydelse er hardware. Tilsat en stor portion brugervenlighed har det gjort at de investorer, som i 2003 satte deres lid til at Steve Jobs ville være i stand til at gøre det umulige muligt og fortsat er investorer, har fået deres penge ca. 70 gange igen!

Succes skaber konkurrence

Apple har i en vis udstrækning lukreret på at de har været fantastisk dygtige til innovation og overtage de muligheder og det marked som Nokia efterlod for 10 år siden da de og andre ”glemte” at udvikle sig og være dristige med hensyn til nytænkning.

Apple er en kæmpe succes. Produkt-, kunde- og afkastmæssigt. Apples succes gør og har med rette gjort konkurrenterne grønne af misundelse. En misundelse, som enhver konkurrent vil prøve at gøre Apple kunststykket efter.

Apple synes lavt prissat

Apple synes lavt prissat. Fordi de vækstrater som Apple har leveret løbende har været større og bedre end kursstigningerne trods alt har skabt. Investorerne skal huske på Warren Buffets udtalelse om at kursen er ”det du betaler, mens værdi er det du får”. Hvis investorerne løbende havde kigget efter at købe Apple, når den blev billig prissat, ville man aldrig have haft mulighed for at investere i Apple de seneste 10 år og derfor aldrig være blevet en del af kurssuccessen.

På samme måde kan det være at Apple faktisk slet ikke er så billig som det ser ud til. Måske tjener Apple i dag flere penge end naturlovene tilsiger. Pris er det som du kan se, værdi er det som du får.

Det eneste man langsigtet med sikkerhed kan sige, er at det bedste er overstået for investorerne. Men måske er der muligheder.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer