Spring til hovedindhold

Bæredygtighed er fremtiden for investeringer

I årevis har investorer måttet vælge mellem ”etiske” værdier og afkast. Men nu kan bæredygtige investeringer betale sig.

Indtil for nylig betød miljømæssige eller bæredygtige investeringer uundgåeligt, at man måtte give afkald på afkastet. Men nye undersøgelser af ESG-investeringer, som tager højde for miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige kriterier beviser, at dette ikke længere er tilfældet*. Analyser fra BlackRock viser, at ESG-indeks tidligere har været på niveau med, eller endda har udkonkurreret, traditionelle indeks med sammenlignelig volatilitet.

Det er dokumenteret, at bæredygtighed har en positiv effekt på virksomhedens langsigtede udvikling. En årsag er, at bæredygtighed fremtræder som en parallel til andre kvalitetsfaktorer såsom en stærk balance, hvilket indikerer, at ESG-fokuserede virksomheder kan være mere modstandsdygtige i nedgangstider.

Der er mange grunde til, at bæredygtige investeringer nu giver mening for investorer med den risiko- og afkastsfokuserede investor.

Offentligheden, især det stigende antal unge, som indtager stillinger som ledere og beslutningstagere, lægger stadig større vægt på, hvordan virksomheder håndterer deres ansvar. Også den offentlige regulering bliver skærpet, hvilket kommer de virksomheder til gode, som allerede nu tager deres miljømæssige eller sociale ansvar alvorligt.

Måden, som ESG-investeringer og indeksene fungerer på, har også ændret sig. Investeringsuniverset er ikke længere snævret ind til virksomheder i en håndfuld industrier udelukkende ud fra eksklusionsfiltre. En konsekvens af dette er, at investeringsmulighederne er blevet langt mere diversificerede. Spørgsmålet for investorer, som ser ind i fremtiden, er derfor ikke længere ”Hvorfor investere bæredygtigt?”, men snarere ”Hvorfor ikke?”

Naturligvis er der fortsat en række uløste problemer med ESG-investeringer: ikke alle virksomheder er analyseret, der er ingen standardiserede procedurer, og der foreligger meget lidt sammenlignelighed eller historiske data. Men disse mangler kan også give muligheder.

BlackRock mener, at mens aggregerede ESG-målinger indeholder vigtig information, er der også andre kilder til at opsøge meningsfulde data. Som svar på dette, har vi etableret vores egen omfattende database, som kombinerer ESG-data og udfylder hullerne. Ved at tage nye teknologier og innovative metoder i brug, vil vi skabe en ny dimension af analytisk dybde.

Bæredygtighed er fremtiden for investeringer og kan ikke længere ignoreres. Men ESG-målinger alene er ofte ikke nok. Investorer kan drage stor nytte af innovative tilgange, som giver øget indsigt i bæredygtige investeringer.

Læs mere om bæredygtige investeringer.

Risikokapital. Alle finansielle investeringer indebærer et element af risiko. Derfor vil værdien af investeringen og indtægter fra den variere, og det oprindeligt investerede beløb kan ikke garanteres.

* E.g. Corporate Sustainability: First Evidence on Materiality. Harvard Business School 2015

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer