Spring til hovedindhold

Bavarian Nordic: Giver statusopdatering ny aktieenergi?

Bavarian Nordic forventes at give en statusopdatering på sin vaccine mod abekopper i dag tirsdag den 7. juni kl. 15. Hvad er status forud for udmeldingen, og hvorfor er aktiekursen hypersensitiv over for nyhederne?

Bavarian Nordic forventes at give en statusopdatering på sin vaccine mod abekopper i dag tirsdag den 7. juni kl. 15. Hvad er status forud for udmeldingen, og hvorfor er aktiekursen hypersensitiv over for nye udmeldinger som denne?

  • Bavarian Nordic har de seneste uger opjusteret forventningerne til 2022 á to omgange. Forventningerne til omsætningen er øget fra 1.100-1.400 mio. (midtpunkt til analyseformål: 1.250) til senest 1.400-1.600 (midtpunkt 1.500), svarende til en forøgelse på 250 mio.
  • EBITDA-forventningerne er øget fra minus 1.000-1.300 (1.150) til nu minus 900-1.100 (1.000), svarende til en opjustering på 150 mio. over to omgange.
  • En betydelig del af omsætningsforøgelsen går altså ned i bruttoresultatet (60% = 150/250).
  • Hvad er status? Hvor mange lande har købt vaccinen mod abekopper, og hvor meget? Hvad er potentialet?
  • Dødelighed af abekopper er lav. Det reducerer alt andet lige behovet for vacciner. Kommer Bavarian Nordic til at give et rids af markedspotentialet?
  • Kommer Bavarian Nordic med udmeldinger om samarbejder, forhandlinger, etc. med organisationer og lignende?
  • Kan Bavarian Nordic bygge videre på sine relationer inden for koppevacciner med USA, eller er det ikke mindst i Europa, der er tale om et kommercielt behov for vacciner?
  • Kan/vil Bavarian Nordic løfte sløret for priser til beregning af profitabilitet (hvor mange portioner er solgt)? Investorerne ved, at omsætningsforventningerne er løftet i midtpunktet med 250 mio., men det er uklart, hvor mange portioner der er solgt, og i hvor stort omfang opjusteringen er drevet af USD/DKK, som også nævnes som positiv faktor i forbindelse med den seneste opjustering.

Dobbelt opjustering giver meget store kursudsving

Mens investorerne venter i spænding på at blive lidt klogere, står det til troende, at aktiekursen hopper og danser med en betydelig gearingseffekt i forhold til udmeldinger. Med mindre abekopper inden for de kommende uger bliver meget mere alvorligt, end det som vi ved nu, er kursudviklingen set i forhold til det kommunikerede en markant overdramatisering.

Hypersensitiv aktiekurs

Kursudviklingen er hypersensitiv, drevet af mange private investores lyst til at give deres ”kurstilkendegivelse” og shortsælgende udenlandske investorer, som trækker i den modsatte retning. Det gode spørgsmål er så: Bliver investorerne meget klogere? Risikoen for at det ikke sker, og/eller at opdateringen bliver en økonomisk skuffelse, er absolut til stede.

Kursudvikling for Bavarian Nordic:

Kilde: Nordnet

Tilmeld dig, og se webinaret live kl. 15 hos Bavarian Nordic her.

Ovenstående er ikke en anbefaling til at købe eller sælge værdipapirer.Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2022-06-07 11:23

Hvor ved du fra at dødeligheden er lav? Kan du komme med nogen procenter?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-06-07 11:53

Jeg har læst om dødeligheder ned til 1 %. Jeg vil antage, at det er en lav dødelighed. Måske kommer Bavarian Nordic til at sige noget mere om det kl. 15.00 i dag

Hilsen
Per

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-06-07 11:58

Det kommer mig bekendt an på varianten – dem som hidtil skulle være set i europa skulle have en dødelighed på under 1% – men som jeg har set findes der en mere dødelig variant med op til 10% mortalitet – men tal er sparsomme. Noget kan skyldes mangel på behandlingsmuligheder i afrika.

https://www.sst.dk/-/media/Udgivelser/2022/Abekopper/Retningslinjer-for-haandtering-af-abekopper-i-Danmark-v3.ashx