Spring til hovedindhold

Bitcoin skyder i vejret – men investorerne er ikke overbeviste

Bitcoin stryger i vejret, men investorerne er varsomme med at handle kryptovaluta og relaterede aktier, der kan handles på børsen.

Den kinesiske præsident Xi Jinping udtalte sig for nylig meget rosende om blockchain. Præsidenten sagde, at Kina er nødt til at fremskynde udviklingen af teknologien, fordi det spiller en vigtig rolle i samfundet. Som følger af præsidentens udtalelser strøg flere kryptovalutaer i vejret – alene Bitcoin steg med 30 procent og handles nu til over 9.000 dollars. Men investorerne er varsomme med at handle kryptovaluta og relaterede aktier, der kan handles på børsen.

I 2019 er Bitcoin steget med ca. 140 procent og er nu oppe på over 9.000 dollars per styk. Dette er efter at Bitcoin var under 4.000 dollars ved årsskiftet. På trods af opsvinget har der ikke været den store tilstrømning af børshandlede produkter med kryptovaluta. Antallet af ejere er heller ikke steget, og siden årsskiftet er der knap 1% flere ejere hos os med disse produkter, hvor den mest populære er Bitcoin efterfulgt af Ethereum. Da Bitcoin og andre kryptovalutakurser ikke anses for at følge makroøkonomiske begivenheder ligesom børsen, er det – som eksempelvis guld – blevet en alternativ investering for mange.

Bitcoin-boom gav anledning til nye forretningsidéer

I slutningen af ​​2017 var værdien af en Bitcoin helt oppe på 20.000 dollars. Og selvom mange kryptovalutaer faldt enormt det følgende år, er både blockchain og kryptovaluta fortsat hotte emner hos investorerne. Den seneste store begivenhed indenfor kryptovaluta skete i juni tidligere i år, da Facebook kom med nyheden om, at de planlægger at udvikle deres egen kryptovaluta – Libra. Sammen med store, internationale virksomheder som PayPal, Visa, Uber og Spotify er tanken, at Libra skal konkurrere med verdensvalutaer som dollars, euro og japanske yen. Siden nyheden, har de amerikanske myndigheder forsøgt at forhindre Facebook i lancere Libra, og i begyndelsen af ​​oktober sprang betalingsfirmaerne PayPal, Visa og MasterCard fra projektet.

Det er ikke kun Facebook der er arbejder med kryptovaluta. Andre virksomheder, der har kapitaliseret sig på kryptobølgen, inkluderer svenske QuickBit, der blev noteret på børsen i juli. Virksomheden beskæftiger sig med betalingsløsninger via kryptovalutaer og har for nylig underskrevet et letter of intent om at udstede kort i samarbejde med Visa og MasterCard. Aktien er steget med raketfart og er oppe med over 300 procent siden børsnoteringen. Hos os er antallet af QuickBit-ejere faldet med ca. 3 procent siden slutningen af ​​juli.

Sådan investerer du i kryptovaluta på børsen

En måde at få eksponering i forskellige kryptovalutaer er gennem børshandlede produkter – såkaldte ETP’er. Nogle følger kursen med det samme uden gearing, såkaldte trackercertifikater. Andre produkter giver dig mulighed for at investere med gearing i begge retninger – lang eller kort. Nedenfor kan du se produkterne på vores platform. Bemærk, at produkterne er komplekse, og du skal være indforstået og informeret om risiciene, før du investerer:

Kryptovaluta trackercertifikater
Mini Long i Bitcoin (med gearing)
Mini Short i Bitcoin (med gearing)

Har du investeret i et kryptovaluta- eller blockchainselskab? Fortæl om dine oplevelser og erfaringer nedenfor.

Mulighederne for børshandlede produkter er mange, men det er også vigtigt at huske, at alle investeringer er forbundet med risici. På denne side har vi samlet nogle af risiciene med børshandlede produkter. Oplysningerne på denne side afslører ikke alle risici og væsentlige aspekter i forbindelse med børshandlede produkter. Som investor er du ansvarlig for at gennemgå alle risikofaktorer, der er forbundet med produkterne, der er i den centrale investorinformation samt vedtægterne og prospektet på Nordeas websted.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2019-11-06 11:20

Hej
Findes der et certifikat der tracker BTC som kan købes for pensionsmidler?

Gæst
Gæst
2021-10-29 03:58

Jeg vil altid råde dig til, at når du ønsker at handle, skal du søge hjælp fra et veluddannet personale. Jeg har handlet med Phoenix octaFx handel, og det ville være egoistisk af mig, hvis jeg ikke anbefaler dem. Med deres velbevogtede signaler og evigt aktive strategier har jeg været i stand til at tjene over $11.200 usd ugentligt. Venligst her er deres hjemmeside og e-mail tjek det selv ud.

E-mail:phoenixoctafxtrade@gmail.com
Websted: phoenixoctafxtrade.wixsite.com/mysite-1