Spring til hovedindhold

Børsnoteringer: Her er nøglen til Astralis-aktien

Fredag den 29/11 var det sidste mulighed for at tegne aktier i Astralis i forbindelse med kapitaludvidelsen og børsnoteringen. I dag har selskabet offentliggjort fordelingen af hvilke investorer der, efter aktietegningen, har fået tildelt aktier. Fordelingen ser således ud:

Alle investorer tildeles som minimum 450 aktier a 8,95 DKK

Herudover tildeles investorerne 33,9107 % af tegningsønsker fra 4027,50 kroner og op til 500.000

Tegningsønsker udover 500.000 har fået en individuel tildeling, som er fastsat af selskabet.

Du kan læse mere om tildelingen og den anvendte fordelingsnøgle hos Astralis Group på dette link.

Fordelingsnøglen er altid individuel

Der findes ikke en men mange forskellige fordelingsnøgler. Fordelingen af aktier sker fra ”gang til gang” og er i reglen altid forskellig. Fordelingen af hvem som får tildelt aktier besluttes ultimativt af det selskab, hvis aktier skal børsnoteres i samarbejde med den finansielle rådgiver, som ikke er Nordnet.

Der kan være forskellige hensyn at tage og fordelingen afhænger generelt bl.a. af:

  • Hvor stort er selskabet?
  • Hvor mange investorer har ønsket at tegne?
  • Er aktien fuldtegnet og/eller har der været tale om at flere investorer i alt har været interesseret i at tegne flere aktier end der har været aktier til salg
  • Selskabet kan have en interesse i at sprede aktierne på flere eller færre investorer.
  • Selskabet kan have en interesse i at flest mulige investorer kan fungere som ambassadører for selskabet for at sprede budskabet om børsnoteringen mest muligt

Nordnet fordeler efter en instruks

Nordnet har ingen indflydelse på fordelingsnøglen. Den bliver fastsat af selskabet sammen med den finansielle rådgiver, som ikke er Nordnet. Efter at have modtaget informationen om fordelingsnøglen, ”modtager” Nordnet det antal aktier, som aktietegningen hos Nordnets kunder berettiger til. Nordnet modtager ikke aktier, som Nordnet kan fordele efter ”forgodtbefindende”. Nordnet får overført eksakt det antal aktier, som Nordnets kunder har givet tilsagn om at tegne jvf. fordelingsnøglen; hverken mere eller mindre.

Børsnoteringskørekort

Astralis har nu erhvervet sit børsnoteringskørekort, og er blevet til et ”offentligt selskab”. For dig som ny investor betyder det, at du i dag har fået tildelt aktier jævnfør fordelingsnøglen. Aktierne bliver synlige på dit depot hurtigst muligt, og betalingen vil blive trukket med de normale ”valør-dage”. Første handelsdag forventes at være 9. december 2019. Du kan følge udviklingen i aktien under symbolet “ASTGRP”.

Handlen med Astralis-aktier forventes at starte mandag den 9. december kl. 09.00

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer