Spring til hovedindhold

Cannabis: Kan investorerne blive høje igen?

Cannabis er et emne, som har været omdiskuteret i mange år – også herhjemme. Senest har Folketinget vedtaget en forsøgsordning med medicinsk cannabis, som giver danske læger mulighed for at udskrive cannabisprodukter, som ellers ikke har været lovlige i Danmark. Meningen er, at disse produkter forhåbentligt kan hjælpe patienten, hvis den ellers godkendte medicin ikke har formået det.

Cannabis er derfor meget mere end fjolletobak til den unge generation, og det har mange både i Danmark og udlandet fået øjnene op for.

Redder Biden aktiekurserne og den medicinske cannabis?

Medicinsk cannabis som investering har haft det meget svært i de seneste to år, hvor Donald Trump har været præsident. Aktiekurserne på de store producenter er faldet voldsomt i værdi især i perioden fra slutningen af december 2018 til marts 2020.

Efter Joe Biden er blevet valgt som præsident i USA, forventer mange investorer, at cannabis aktier igen kan blive gode investeringer, og mange af de store selskaber er også allerede steget en del. Så sent som i går (den 6. januar 2021) fik cannabis aktierne et ekstra løft på cirka 10 procent. Det skyldtes valget i Georgia, hvor demokraterne fik begge stemmer, hvilket gør, at de reelt set har et snævert flertal i senatet.

Et indeks som kan give dig overblik

Der findes et indeks over de største producenter i USA og Canada (41 selskaber), som giver et godt overblik over udviklingen i cannabis aktier. Indekset viser for eksempel markedsværdi, seneste kurs samt forskellige nyheder vedrørende de enkelte selskaber.

Hvis du som investor ønsker mere information om selskaberne, kan du finde inspiration her.

Afkastudvikling – North American Marijuana Index

Canopy Growth Corporation er den største cannabis producent i Verden og har en samlet markedsværdi på 11,2 mia. amerikanske dollars.

Herunder finder du en oversigt over nogle af de mest populære cannabis aktier blandt investorerne hos Nordnet.

SelskabSymbolKurs 6. januar 2021Markedsværdi i mia. USD
Canopy GrowthCGC30,1711,2
GW Pharmaceuticals PlcGWPH119,723,7
Aphria Inc.APHA8,392,5
Tilray Inc.TLRY10,771,7
Aurora Cannabis Inc.ACB10,271,45

Tilray er først blevet børsnoteret i juli 2018.

ETF med eksponering mod Cannabis – The Medical Cannabis and Wellness

Kursudvikling de seneste fem år

Cannabis er altså et produkt, som over de seneste år har taget verdenen med storm. Eksempelvis er skønhedsprodukter også begyndt at indeholde CBD, som netop er et ekstrakt fra hampeplanten. Den grønne plante dukker derfor mere og mere op, men samtidig er læger og forskere uenige i, hvorvidt der er evidens for, at den medicinske cannabis kan gøre mirakler for de danske patienter.

Derfor bliver spørgsmålet i sidste ende: Tror du, at din portefølje kan blive høj på investering i cannabis?

Anm: Ovenstående er ikke en anbefaling om at købe eller sælge værdipapirer og investering i cannabis aktier må forventes at have en høj risiko. Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Artiklen/blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Omtalen af de konkrete værdipapirer og investeringer er ikke en anbefaling vedrørende disse og er ikke tilbud eller opfordring til tilbud om køb eller salg. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast og investering kan påføre tab.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Palle Jensen
Palle Jensen
2021-01-15 12:32

Aphria & Tilray M&A er igang.