Chemometec: Frygter investorerne “en AMBU” reaktion?

Chemometec er havnet i en selvforskyldt kursklemme. Udskiftningen af direktøren i weekenden bragte ikke mandag den forventede kursforløsning. Mon investorerne frygter en ”ny AMBU”?

  • Chemometec har bragt sig selv i negativt fokus
  • Selskabet fyrede fredag sin direktør Michael Eising
  • Det er i sig selv opsigtvækkende, at et selskab fyrer en direktør, som har stået i spidsen for et selskab, som har oplevet meget stor kursfremgang. De seneste 5 år er aktien, forud for fredagens nedtur, 40 doblet og de seneste 3 år er aktien 6 doblet.
  • Aktiekursen faldt fredag med 20 % efter at Chemometec bad Nasdaq om at standse handlen. Nasdaq afviste dog dette.
  • Årsagen til det ønskede handelsstop var,  har vi efterfølgende fået at vide, at bestyrelsen var af den opfattelse, at personer, som ikke skulle have beskeden om direktørskiftet, havde fået den observation.
  • I weekenden meddelte selskabet, at den tidligere salgsdirektør og CEO, Steen Søndergård tiltræder som ny direktør
  • Aktien startede mandag med en lettelsens 10 % stigning, som i løbet af et par timer blev udbygget til 15 %.
  • Sidst på dagen tabte aktien dog hele stigningen, og kursen sluttede efter meget stor handelsvolumen tæt på udgangspunktet.

Fællesnævneren med AMBU er ikke mindst ekstrem stigning, en succesfuld og måske for enerådig ledelse og en tårnhøj prisfastsættelse.

Frygter investorerne en ”ny AMBU”?

Bestyrelsen gentog mandag, at strategien ligger fast og at forventningerne fastholdes. Alligevel endte aktien dagen uden stigning og fredagens nedtur ”står kursmæssigt ved magt”. Der kan ligge 2 scenarier bag ved den manglende kursstigning. For det første kan den afgående direktør Michael Eising have haft en aktiebeholdning, som han ønskede at skille sig af med. For det andet kan usikkerheden skyldes, at investorerne måske frygter at et ledelsesskifte over tid vil betyde, at en ny ledelse ser med nye øjne på selskabet og vækstmulighederne. Lars Marcher var en meget succesfuld CEO i AMBU og aktiekursen blev mangedoblet. Efter hans fyring fastholdt selskabet forventninger og strategi, men der gik ikke længe før selskabet, under en ny ledelse, havde initieret en anden vækststrategi, som på kort sigt kom til at koste investorerne dyrt og udfordre tålmodigheden. Er det det som investorerne frygter, og er det det som kan ligge bag ved mandagens manglende stigning? Fællesnævneren med AMBU er ikke mindst ekstrem stigning, en succesfuld og måske for enerådig ledelse og en tårnhøj prisfastsættelse.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer