Spring til hovedindhold

Daniels Pengetips: Hvilken kontotype skal du vælge?

Er du i tvivl om, hvilken kontotype der er den rigtige for dig? Daniels Pengetips gennemgår her fordele og ulemper ved fire populære kontotyper.

Har du kigget på de forskellige kontotyper, du kan vælge hos Nordnet, og tænkt “hvad er egentlig den bedste løsning for mig?”. Daniels Pengetips gennemgår i denne video fire forskellige kontotyper, du kan investere på – to til frie midler og to til pension.

Hvilke konti benytter du til dine investeringer?

Lær mere om kontotyperne hos Nordnet:
Aktiedepot
Aktiesparekonto
Ratepension
Aldersopsparing

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
9 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Ruth Lili horsager
Ruth Lili horsager
2024-06-10 13:24

Er det en god ide at købe Novo aktier på Ask?

Gæst
Gæst
2023-06-12 09:28

Ville du bruge ASK til udbytte aktier eller bare det normale aktiedepot? Jeg er nemlig stor fan af udbytte aktier der giver over 10% årligt som f.eks. Torm plc.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2023-06-13 22:19

Vil man forresten kunne få pengene direkte fra ens udbytte aktier hvis man har dem investeret i en af de to pensionsopsparinger?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2023-06-19 10:57

Investerer du i aktier, som udbetaler et udbytte, på en pensionsdepot, så går udbyttet direkte ind som kontanter på din pensionsopsparing. Herfra kan du fx geninvestere dem eller lade dem stå til at dække din årlige PAL-skat. De kan også blive udbetalt, hvis du er i gang med at få din pension udbetalt. Trækker du penge ud fra din pension før udbetalingsalderen skal du betale en afgift.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2023-06-19 10:56

Hej Rasmus, Når du modtager udbytte er det et direkte afkast og dermed altid skattepligtigt. På din ASK vil du – uden at tage højde for evt. tidligere tab, du kan fratrække m.m. – betale en lavere skat på kun 17% fremfor 27% eller 42% på et alm. aktiedepot. Samtidigt kan du også på en ASK udskyde skatten 0-12 måneder, da du kun betaler skat i medio januar hvert år. En ASK har derfor nogle fordele, når det kommer til udbytteaktier, men hvad der vil være bedst afhænger af mange andre variable også, og man kan ikke give et entydigt… Læs mere

Gæst
Gæst
2023-05-18 19:47

Jeg vil gerne investere grønt (ikke bare have garant for ingen tobak og krudt og kugler) Hvordan gør jeg?,

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2023-05-22 12:09

Hej Maria,

Hvis du gerne vil investere i enkeltaktier, så kan du eksempelvis finde inspiration til aktier inden for Grøn Energi her: https://www.nordnet.dk/dk/marked/aktier/aktieinspiration/gron-energi

Er du mere til fonde og ETF’er, kan du bruge Nordnets screenere og fx frasortere uønskede beholdning som tobak og våben og/eller du kan filtrere på bæredygtighedsklassifikation: https://www.nordnet.dk/markedet/investeringsforeninger-liste?sortField=yield_1y&sortOrder=descending

Gæst
Gæst
2023-05-17 06:40

Godt beskrevet. Pt. bor jeg i Grønland og er derfor også skattepligtig heroppe.
Betyder det, at jeg ikke kan have en Aktiesparekonto hos Nordnet?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2023-05-22 12:18

Hej Pia!

Tak for de pæne ord.

Ja, du kan kun have en aktiesparekonto, hvis du er skattepligtig i Danmark og har dansk adresse. Heldigt for dig, så er beskatningen i forvejen mere fordelagtig på Grønland, hvor der ingen aktieavancebeskatning er.

God investeringslyst 🙂