Spring til hovedindhold

Danskernes 10 mest populære aktier

Aktiefeberen blandt private investorer i Danmark har nået nye højder, og det er absolut noget vi kan mærke på travlheden her på kontoret. Vi har aldrig oplevet noget lignende. Danskerne opretter depoter hos Nordnet i en takt, som vi aldrig har været i nærheden af – vi har indtil videre i 2015 fået dobbelt så mange nye kunder, som vi fik i samme periode i 2014. Og det var ellers også et kvartal med usædvanligt mange nye kunder.

Sådan investerer Nordnets kunder

Hvad investerer danskerne så i via Nordnet? For majoriteten af vores danske kunder vejer de store danske selskaber tungt i porteføljen. Alene Novo Nordisk udgør 22 % af værdien af kundernes samlede investeringer, og de 10 største selskaber står for en fælles andel på 62 % af værdien. Netop de 10 største danske aktier har haft en helt fremragende udvikling i 2015 på i gennemsnit 28,7%.

Et (hypotetisk) afkast på 33%

Forestiller man sig en hypotetisk privatkunde hos Nordnet, som har en portefølje med de ti mest populære aktier og med samme gennemsnitlige fordeling, som Nordnets kunder har lige nu, ville fordelingen tilmed se endnu mere fordelagtig ud. En sådan gennemsnitskunde ville i Q1 have et afkast på 33%. Det er helt uhørt høje niveauer på så kort tid…

Sådan her ville porteføljen se ud:

De bedste 10 procents portefølje

Hvis du vil have mere inspiration, kan jeg anbefale en tur forbi Shareville. Med den nye funktion, ”Relax”, kan du se, hvad de bedste 10 procent af brugerne i Danmark og de øvrige nordiske lande har investeret. De kan med andre ord ses som en form for ”eliteporteføljer”.

Se hvordan de bedste 10 procent i Danmark investerer lige nu

Se hvordan de bedste 10 procent i Norden investerer lige nu

Vil du kigge i min egen portefølje, finder du mig under navnet MaxNordnet på Shareville.

/Max

Max Gandrup
Senior Product Advisor (landechef Danmark 2002-2016)

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer