Spring til hovedindhold

De 10 mest populære danske aktier i 2019

AktieNye investorer
Danske Bank6.540
Astralis Group A/S4.758
Ørsted A/S2.934
Ambu B1.581
Nordea1.360
Veloxis Pharmaceuticals A/S1.266
ChemoMetec A/S1.086
Bang & Olufsen1.031
FLSmidth & Co.1.021
Chr Hansen Holding 1.011

Danske Bank

Med 6.540 nye investorer er Danske Bank-aktien den absolut mest populære aktie i 2019. Aktien har længe været populær blandt de danske investorer. Aktien har i løbet af det forgangne år nået flere historisk lavpunkter – senest i september måned, hvor aktien faldt til sit laveste punkt siden 2012. Disse kursfald har mange investorer udnyttet til at købe op i aktien.

Læs mere: Danske Bank: Lav kurs kræver tålmodige investorer

Astralis Group A/S

Før sin børsnotering så Astralis en overtegning på 77 %. På trods af dette så aktien på børsnoteringsdagen ikke det store opsving, som mange af de kortsigtede investorer havde håbet på. Dette har dog ikke afholdt investorerne fra at købe aktien, hvorfor at antallet af nye investorer er steget med ca. 1.100 – altså ca. en tredjedel – siden børsnoteringen.

Læs mere: Astralis: Derfor fløj aktien ikke mod stjernerne i sin børsdebut

Ørsted A/S

Grøn omstilling har været et af 2019s absolut hotteste emner, og det køber investorerne ind på, hvilket ses i form af en stigning på 69 % i investorer der har købt Ørsted-aktien.

Ambu B

På trods af et kursfald på 28 % i løbet af 2019, så Ambu-aktien en tilstrømning på 1.581 nye investorer.

Veloxis Pharmaceuticals A/S

En af de helt store børsraketter i 2019 var Veloxis, der så en aktiestigning på over 100% i løbet af året. Sammen med de sidste års mangedobling af aktieværdien har virksomheden set en stor tilstrømning af nye investorer.

Læs mere: Veloxis på Nordnetbloggen

ChemoMetec A/S

En anden pharma-aktie, der har skudt til vejrs de seneste år, er ChemoMetec. Aktien er de senste fem år mangedoblte i værdi, og alene i 2019 steg den med lige over 100 %.

Læs mere: Chemoemetec: Frygter investorerne “en AMBU” reaktion?

FLSmidth & Co. A/S

C25-aktien FLSmidth har underperformet de seneste år, og et fald på over 14% i 2019 betød at mange investorer købte op i aktien.

Læs mere: Tid til at købe FLSmidth?

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer