Spring til hovedindhold

De mest populære aktier i januar måned

Sædvanen tro er vi netop gået ud med månedsstatistik for de privates handel hos Nordnet. Og i januar måned var det aktier i  A.P. Møller Mærsk, som toppede de privates indkøbsliste. Sammenlægger man A + B aktierne, var dominansen total med nettokøb for 61,7 mio. kr. Frasalget af Dansk Supermarked og råolietankere er dermed blevet modtaget positivt, og de private viser stor tillid til den fortsatte fokusering. Carlsberg blev den næstmest købte aktie, og med et kursfald på 10 % i januar måned øjnede mange muligheden for at komme billigere ind i aktien.

Ellers viste januar måned, at de private fortsat er positive til børsen. Totalt nettokøbte Nordnets kunder aktier for 57 mio. kr. i danske selskaber. Det var interessant at se, at vores kunder faktisk nettokøbte aktier i Novo for 31. mio. kr. op til Novos regnskab, men de sidste to dage efter regnskabsfremlæggelsen nettosolgte Novo-aktier for 49 mio. kr.

Udover Novo var det Genmab, som toppede salgslisten sammen med storbankerne Nordea og Danske Bank. Nordeas regnskab skuffede, hvilket har øget usikkerheden i forhold til Danske Banks kommende regnskab.

Og i morgen er der regnskab fra Vestas. Med kursstigning i 2013 på over 400% og hidtil i år på over 13% må vi håbe, at de lever op til de højt stillede forventninger…

Nordnets kunders største nettokøb og nettosalg i januar måned:

Største nettokøb januar 2014

Mio. kr.

Største nettosalg januar 2014

Mio. kr.

A.P.   Møller – Mærsk B

  45,6

Genmab

19,8

Carlsberg B

  20,1

Novo Nordisk

18,3

A.P. Møller – Mærsk A

  16,1

Danske Bank

11,9

Matas

  13,2

Nordea Bank

  9,1

Alk-Abelló

  11,7

 D/S Norden

  7,7

Rekordhøj handelsaktivitet – handlen i Vestas eksploderer

Handelsaktiviteten var rekordhøj i januar måned, hvor de private handlede enkelt-aktier som aldrig før. Ingen tvivl om, at flere og flere private nu vender tilbage til aktiemarkedet, en tendens vi bestemt også mærker hos Nordnet. Vi noterede bl.a. hos Nordnet Danmark en ny handelsrekord den 27. januar med 17.300 handler.

Med mere end 1700 daglige handler er det også i januar Vestas, som klart dominerer de privates aktiehandel. Januar er sæsonmæssigt en aktiv handelsmåned, men ud over den fortsatte flotte kursstigning i Vestas, var det specielt dagene med store kursfald, som for alvor satte fart på handlerne.

Mest handlede aktier hos Nordnet i januar måned: 

 Antal   handler januar 2014
 Vestas

38.865

 Novo Nordisk

14.198

 Pandora

12.153

 FLSmidth & Co.

7.752

 Danske Bank

6.035

 Nordic Shipholding

5.913

 Coloplast

5.613

 Genmab

4.849

 Mærsk B

4.781

 Chr. Hansen Holding

4.227

Og et tip: Vil du dagligt følge nettokøb og nettosalg for Nordnets kunder eller andre aktører i markedet kan du gøre det her

 

Max Gandrup
Senior Product Advisor (landechef Danmark 2002-2016)

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer