Spring til hovedindhold

De mest populære aktier i maj

Beyond Meat Børsnotering

Danske

Ambu
Det danske medicinalselskab faldt voldsomt efter afskedigelsen af den succesrige CEO Lars Marcher, som blev erstattet af amerikanske Juan-José Gonzalez. Udskiftningen på topgangen sende aktien ned med 20% på dagen efterfulgt af en lang række dage med kursmæssige tømmermænd efter de seneste års store kursfest for aktionærerne. Det er formentlig denne nedtur, der er årsag til, at de private investorer har købt op i aktien med rabat.

Danske Bank
Ligesom Ambu er Danske Bank også et velkendt navn på listen over de mest populære aktier. Kursen ser ud til at have stabiliseret sig en anelse efter et par meget tunge år for aktionærerne. Et kursmæssigt comeback har vi dog slet ikke set tegn på.

Danish Aerospace Company A/S
Den nye børsbaby Danish Aerospace Company A/S er blevet taget godt imod af den danske Nordnet-kunder, som tog en stor del af aktierne i forbindelse med børsnoteringen af den danske producent af udstyr til rumfart, hvilket sikrer aktien en tredjeplads på denne måneds liste.

Top 15 danske aktierNye ejere
Ambu B2.479
DANSKE BANK1.138
Danish Aerospace Company A/S994
Konsolidator A/S624
Waturu Holding A/S519
SAS DKK (NEW ISIN)479
FluoGuide A/S397
MAERSK B285
NNIT A/S260
FLSMIDT & CO237
Ørsted157
VESTAS WIND SYSTEMS139
MAERSK A121
CARLSBERG B85
MATAS A/S76

Udenlandske

NEL ASA
På toppen af listen finder vi NEL, som formentlig ikke er ret kendt blandt flertallet af private investorer. Selskabet arbejder med hydrogen-teknologi og leverer løsninger til produktion, opbevaring og distribution af hydrogen fra vedvarende energi. Alene i 2019 er aktie steget med 50 %.

The Scottish Salmon Company
Laks er stadig sagen for de private investorer og denne skotske producent af laks, som er noteret på den norske børs, har i år haft medvind på børsen i samme skala som NEL ASA og er steget med mere end 50% i indeværende år.

Beyond Meat INC.
På 3. pladsen finder vi endnu en debutant på listen i form af Beyond Meat. Selskabet har været en kursraket siden sin børsnotering den 2. maj, hvor aktiekursen steg med mere end 163 % over tegningsprisen på 25 USD. Beyond Meat har flere kendte navne i sin ejerkreds, heriblandt stifter af Microsoft, Bill Gates, og skuespilleren Leonardo DiCaprio. Selskabet producerer kødfrie alternativer og har allerede opnået en stor fanskare i både USA og Australien. Deres produkter tæller alt lige fra plantebaserede bøffer og pølser til forskellige typer af crumbles.

Top 15 udenlandske aktierNye ejere
NEL ASA311
THE SCOTTISH SALMON COMPANY LTD.178
BEYOND MEAT, INC.141
SAVOSOLAR PLC98
HARMONY GOLD MINING ADR92
OssDsign92
TESLA MOTORS INC74
ChangYou com71
UBER TECHNOLOGIES, INC.68
Maha Energy AB A66
SCATEC SOLAR AS66
BARRICK GOLD65
Gomspace Group AB (fd GS Sweden)62
ADVANCED MICRO DEVICES57
SEA SP ADR-A53

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2019-06-08 01:08

Sjovt at se hvor forskelligt folk investerer. Har ikke en eneste aktie i nogle af disse populære selskaber.