Spring til hovedindhold

De mest populære aktier og investeringsforeninger i juli

Danske aktier

Ørsted
Danmarks største energiselskab er for alvor begyndt at tiltrække sig opmærksomhed fra de private investorer, som endnu engang har sendt aktien til toppen på listen over de mest populære aktier. Ørsted slog blandt andet Norske Equinor i et udbud omkring en vindmøllepark i New Jersey og fik yderligere en ordre omkring en vindmøllepark i New York. Det sammenlagt med flere købsanbefalinger udløste i juli en kursstigning på næsten 10 %.

Danske Bank
Aktien ligger fortsat relativt stabilt i kursniveauet 100-105, og på trods af en måned som bød på en nedjustering samt reducerede kursmål, så tyder det på, at tilliden fra de danske privatinvestorer på Danske Bank som investeringscase fortsat er intakt.

Du kan læse Per Hansens indlæg om Danske Bank og prissætningen af aktien inden nedjusteringen i dette blogindlæg.

Vestas Wind Systems
Aktiekursen i Vestas var i løbet af juli måned stabil indtil konkurrenten Siemens Gamesa aflagde et skuffende regnskab den 30. juli, hvilket smittede negativt af på den danske vindmølleproducent. Kursfaldet resulterede i opkøbsinteresse blandt de danske privatinvestorer.

Top 15 danske aktierNye aktionærer
Ørsted617
DANSKE BANK476
VESTAS WIND SYSTEMS290
Nordea Bank Abp Denmark269
CHR HANSEN HOLDING A/S192
VELOXIS PHARMACEUTICALS168
Demant162
Stenocare A/S157
FLSMIDT & CO120
NKT A/S113
SAS DKK (NEW ISIN)108
BANG & OLUFSEN101
Conferize A/S92
Netcompany Group A/S89
ÖSSUR HF81

Udenlandske

Eco Wave Power
Det svenske innovative energiselskab, som har udviklet en omkostningseffektiv teknik til udvinding af grøn energi fra havbølger, blev børsnoteret i juli med første handelsdag d. 18. juli. Aktien kom en anelse usikkert fra start og handles aktuelt i kursniveauet 12-13 SEK.

Patriot One Technologies
Nummer to på listen er en gammel kending i form af den canadiske producent af udstyr til at afsløre bevæbnede personer, som efter et par måneders fravær endnu engang er tilbage på listen over de mest populære udenlandske aktier.

The Scottish Salmon Company
Den skotsk-baserede lakseproducent, som er noteret på den norske børs, er endnu engang at finde på listen. Kigger man på kursudviklingen på lakseproducenten og hele branchen som helhed, så har investeringen i producenterne af den velsmagende fisk også givet et rigtig godt afkast det seneste halve år.

Top 15 udenlandske aktierNye aktionærer
Eco Wave Power Group AB324
PATRIOT ONE TECHNOLOGIES INC319
THE SCOTTISH SALMON COMPANY LTD.121
Canopy Growth121
Mowi ASA115
TILRAY, INC.104
TESLA MOTORS INC100
Maha Energy AB A90
MICROSOFT CORP86
BARRICK GOLD CORPORATION85
BW LPG LIMITED79
WALT DISNEY CO74
NEL ASA69
BEYOND MEAT, INC.66
PetroTal Corp57

Investeringsforeninger
Vi ser endnu engang, at indeksafdelingerne fra Sparindex-afdelingerne dominerer toppen af listen. Det er i særdeleshed de stor globale afdelinger med stor spredning både geografisk og på sektorer, som endnu engang har været populære.

Top 10 investeringsforeningerNye aktionærer
Sparinvest INDEX Globale Akt Min Risiko KL312
Sparinvest INDEX Emerging Markets KL142
Sparinvest INDEX DJSI World KL135
Sparinvest INDEX OMX C25 KL93
Maj Invest Vækstaktier43
Maj Invest Globale Obligationer37
Sparinvest INDEX Global Aktier Min. Risiko Akk. KL36
Maj Invest Danske Aktier27
Nordea Invest Klima og Miljø Udb26
Sydinvest Morningstar Markets Sustainability Leaders KL25

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer