Spring til hovedindhold

Mest populære ETF’er blandt Nordnets kunder

Januar har historisk set altid været en populær måned, hvad angår handel med ETF’er blandt Nordnet Danmarks kunder. Men januar måned 2017 har været særlig aktiv, og handelsaktiviteten er steget med 250% ift. januar sidste år. Der er ingen tvivl om, at afregningen af PAL-skatten også sætter gang i handelsaktiviteten for de, der har ETF’er i pensionsdepotet, og mange kan tænkes at benytte lejligheden som en naturlig anledning til at få rebalanceret porteføljen, hvilket sætter yderligere fart under handelsaktiviteten.

Med rebalancering menes der, at man køber og sælger andele af de ETF’er, man har i porteføljen, for at genfinde den oprindelige fordeling i ens risikoprofil. Og med et særdeles spændende 2016 for de globale markeder kan det let tænkes, at mange kunder har oplevet, at deres fordeling efter et år umiddelbart ikke stemte overens med deres oprindelige fordeling af aktier, obligationer, mv. og hertil hørende underkategorier, så som vægtningen mellem globale aktier og aktier fra nye markeder (emerging markets).

Men hvilke ETF’er er de mest populære blandt Nordnets kunder lige nu?

  1. iShares Core MSCI World UCITS ETF
  2. iShares Core S&P 500 UCITS ETF
  3. iShares € High Yield Corp Bond UCITS ETF
  4. iShares EM Local Govt Bond UCITS ETF USD (Dist)
  5. iShares $ Short Duration High Yield Corp Bond UCITS ETF
  6. iShares Global Corp Bond EUR Hedged UCITS ETF (Dist)
  7. iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF
  8. iShares € Corp Bond ex-Financials 1-5yr UCITS ETF
  9. iShares MSCI Europe UCITS ETF EUR (Dist)
  10. iShares Core € Corp Bond UCITS ETF

Listen er fra den 2.2.2017

Ikke overraskende tilhører de to mest populære iShares’ core-serie med fokus på to meget brede indeks, det amerikanske S&P 500 og det globale MSCI World. Det må antages, at størstedelen af kunderne benytter disse ETF’er, som nogle brede og solide byggeklodser, der med blot én ETF giver en markant risikospredning af aktier i porteføljen.

Noget mere overraskende er det måske, at det er en høj-renteobligations-ETF og en emerging markets statsobligations-ETF, der indtager hhv. 3. og 4.-pladsen. Som det også blev nævnt i forrige blogindlæg, kan det tænkes, at lav-rentemiljøet og et dertil meget lavt renteniveau på de traditionelt set mere sikre obligationer, har ”presset” investorerne over i mere risikable obligationer mod at opnå en højere rente.

Og hvilke ETF’er fik så flest nye ejere i 2016?

ETF Nye ejere
1 iShares EM Local Govt Bond UCITS ETF USD (Dist) 450
2 iShares Global Corp Bond EUR Hedged UCITS ETF (Dist) 374
3 iShares € Corp Bond ex-Financials 1-5yr UCITS ETF 369
4 iShares Core MSCI World UCITS ETF  216
5 iShares S&P SmallCap 600 UCITS ETF 175
6 iShares J.P. Morgan $ EM Bond UCITS ETF  166
7 iShares EURO STOXX Small UCITS ETF 163
8 iShares Core S&P 500 UCITS ETF   156
9 iShares Core MSCI Emerging Markets IMI UCITS ETF 152
10 iShares Edge MSCI World Minimum Volatility UCITS ETF 126

I forlængelse af ovenstående kommentar omkring lav-rente-miljøet, kan det også ses af denne liste, at netop ETF’en, der fokuserer på statsobligationer i nye markeder, har tiltrukket fleste nye ejere i 2016 hos Nordnet Danmark.

Andenpladsen indtages af en ETF med fokus på en global selektering af virksomhedsobligationer, men med EUR afdækning – måske fordi de EUR- og DKK-baserede investorer har frygtet kaotiske tilstande på valutamarkederne og konsekvenserne deraf.

Interessant er det også at Small Cap-segmentet (små selskaber med en lav markedsværdi), der historisk set har været mere risikofyldt end Large Cap, har tiltrukket forholdsvis mange nye investorer, som efter alt at dømme er villige til at påtage sig den ekstra risiko for et forhåbentligt højere afkast på sigt. Eller også er der bare en tro blandt investorerne på, at særligt den seneste optur i amerikanske Small Caps kan fortsætte.

Vil du høre mere om ETF’er? Så deltag på vores gratis online-kursus, der består af 9 moduler – du tilmelder dig her. 

Finansielle instrumenter, herunder ETF’er, kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Inden du investerer i en ETF, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos ETF-udbyderen og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på ETF’ens produktside på nordnet.dk.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer