Spring til hovedindhold

De private investorer købte Novo Nordisk

Efter en meget dramatisk august måned stabiliseredes aktiekurserne i indledningen af september måned. Der var moderate stigninger og en forholdsvis stor mindskning i handelsaktiviteten. I den senere del af september øgede usikkerheden igen, aktiekurserne faldt tilbage og C20-indekset endte måneden næsten uforandret.

Novo Nordisk satte stor præg på handelsmønsteret og aktiviteten for de private investorer hos Nordnet. Alene indkøbene i Novo Nordisk med 187 mio. kr. oversteg det totale nettokøb på 142,3 mio. kr. for samtlige Nordnets kunder i september. Tresiba-godkendelsen var positiv for Novo, men den efterfølgende udtalelse fra Hillary Clinton om varsling af en plan mod de høje priser på receptpligtig medicin betød nye kursfald, og fik de private til handelsknapperne. Men det viste også, at selv Novo er sårbar for negative nyheder.

Sælger Vestas og Pandora

Købssiden domineredes af Novo Nordisk, mens de to mest nettosolgte aktier i september var Vestas og Pandora. Begge aktier er det seneste år steget markant på børsen med henholdsvis 55,2 % og 65,8 %. Overordnet set ser vi derfor også. at de private investorer hos Nordnet bevarer optimismen og fortsætter med at opkøbe aktier. Novo-aktien gennemgik både store kursstigninger og –fald i løbet af september, men tilliden til den danske medicinalkoncern synes at være usvækket for de private investorer. Novo Nordisk har længe været sværvægteren i de privates porteføljer hos Nordnet, men der er stadig mange, som vælger at købe ind, når aktiekursen falder. 

Nordnets kunders største nettokøb og nettosalg september 2015

Novo Nordisk topper atter handlen i september

Mens handelsaktiviteten generelt mindskede i september i forhold til august, nåede handlerne i Novo Nordisk næsten op på samme niveau som i august måned. Novo blev dermed den overlegent mest handlede aktie i september med 35.596 handler. Specielt biotekaktierne og Novo Nordisk fik øget fokus fra de mere aktive private investorer.

Max Gandrup
Senior Product Advisor (landechef Danmark 2002-2016)

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2015-10-07 15:23

Jeg har shortet Novo Nordisk, jeg. 🙂