Spring til hovedindhold

De private stadig positive til børsudviklingen

I den sidste periode har der været delte holdninger til om aktiemarkedet kan fortsætte op, eller om vi skal se en ny nedtur. Men flertallet af Nordnets kunder havde helt klart en positiv tro på børsudviklingen fremover og fortsatte indkøbene af aktier i juli måned. Nordnets kunder nettokøbte aktier for totalt 35,6 mio. kr., og det blev dermed anden måned i træk med nettokøb.

En tydelig tendens i juli måneds handelsstatistik er, at Nordnets kunder tager gevinster hjem i de aktier med en positiv kursudvikling, og køber aktier som er faldet tilbage eller som der har været positive nyheder om.

Mærsk aktien blev fx nettosolgt med 11 mio. kr. frem til årshøjeste på 53.000 kr. den 8. juli, men da aktien faldt tilbage til et niveau omkring 48.000 kr. udnyttede mange muligheden for at komme ind i aktien til en rimelig pris, og vi så et nettokøb på hele 63 mio. kr. resten af måneden. Rekordordren fra Vestas tiltrak også mange købere, men ellers sørgede de private for at hjemtage gevinster i de aktier, som havde den bedste udvikling i juli måned med Carlsberg og bankaktierne i toppen af salgslisten.

Her følger en liste over Nordnets kunders største nettokøb og nettosalg i juli måned:

Største nettokøb/mio. kr. juli

 Største nettokøb/mio. kr. juli Største nettosalg/mio. kr. juli
1 MÆRSK B 52,2 1 CARLSBERG B -11,2
2 VESTAS 10,7 2 NORDEA BANK -7,8
3 NOVO NORDISK B 8,8 3 DANSKE BANK -5,9
4 FLSMIDTH & CO 4,8 4 DSV -4,8
5 MÆRSK A 3,0 5 NOVOZYMES B -3,8
Max Gandrup
Senior Product Advisor (landechef Danmark 2002-2016)

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer