Spring til hovedindhold

Det blev et omskifteligt 3. kvartal for investeringsforeninger og ETF’er

Det har været et omskifteligt kvartal med stigende aktier, hvor især de danske og grønne aktier har givet gode afkast. Er du nysgerrig på nogle af de investeringsforeninger og ETF’er, der har klaret sig bedst, så læs med her.

Siden de store kursfald i foråret så vi aktierne gøre et stærkt comeback i starten af 3. kvartal. Dog tog de amerikanske aktier sig et dyk i starten af september. Fra toppen i slut august mod bunden i slutningen af september faldt S&P 500 med cirka 10 procent, inden markedet steg på ny. Det skete oven på en lang periode med stigende kurser for specielt tech-aktier, der tog sig en puster.

Læs mere om aktienedturen i starten af september og den faldende dollar.

Samtidig er der fortsat fokus på COVID-19. Senest så vi Donald Trump blive smittet med virussen kort efter den første præsidentdebat i Ohio med Joe Biden.

Hvis præsidentvalgets generelle påvirkning på aktierne sætter fart på din læselyst, så giver Per Hansen sine kommentarer oven på den første valgdebat her.

Som det kan ses af nedenstående grafer, har eksempelvis S&P500 og det danske C25 givet pæne afkast for 3. kvartal. Under graferne kan du se eksempler på de investeringsforeninger og ETF’er, der har givet kunderne flotte afkast.

Investeringsforeninger – Aktier

Sundhed og danske aktier har klaret sig bedst i 3. kvartal.

Øverst på listen for 3. kvartal for de danske investeringsforeninger finder vi Maj Invest Global Sundhed. Investeringsforeningen investerer i aktier, der påvirker den globale sundhed i en bred forstand.

Maj Invest Global Sundhed (16,81 procent i afkast i 3. kvartal).

Danske aktier har også haft et godt 3. kvartal med flere aktier, der har leveret afkast på over 25 procent. Vestas, Rockwool, Pandora og GN er nogle af topscorerne.

Nordea Invest Danske Aktier Fokus er et godt eksempel på en aktiv investeringsforening, der i 3. kvartal har givet et godt afkast.

Nordea Invest Danske Aktier Fokus (14,35 procent i afkast i 3. kvartal).

Nordnet Indeksfond Danmark, der blev lanceret den 29. juni 2020, har også klaret sig godt i 3. kvartal. Her kan du investere i det danske aktiemarked til 0,20 procent i omkostninger og derved følge indekset til en lav omkostning (12,17 procent i afkast i 3. kvartal).

ETF – Ren energi: et friskt pust til porteføljen

I det seneste kvartal har aktier inden for ren energi haft et fantastisk afkast. Det er blandt andet Vestas og Ørsted et rigtig godt eksempel på.

Med iShares får du et stort udbud af ETF’er, der giver dig mulighed for at investere i megatrends såsom ren energi. Det bedste afkast via en ETF har du som investor opnået gennem iShares ETF-univers, der investerer i producenter af solpaneler og vindmølleproducenter som eksempelvis Vestas. Dette gør de ved at følge indekset S&P Global Clean Energy.

iShares Global Clean Energy (42,19 procent i afkast i 3. kvartal).

ETF – selvkørende biler: Invester i fremtiden

Mange investorer har efterhånden opdaget de store udsving, der har været i Tesla.

Ønsker du som investor at investere i selvkørende biler, så kan du vende blikket mod producenterne til bilerne, som blandt andet producerer batterier og autodele. Her giver ETF’erne dig mulighed for at kickstarte din portefølje, da de har givet nogle fornuftige afkast for 3. kvartal.

iShares Electric Vehicle and Driving Technology (14,45 procent i afkast i 3. kvartal).

WisdomTree Battery Solutions (12,59 procent i afkast i 3. kvartal).

Invesco STOXX Europe 600 Optimised Automobiles and Parts (11,34 procent i afkast i 3. kvartal).

Du kan finde mere inspiration via vores screener for både investeringsforeninger og ETF’er. Her kan du screene ud fra blandt andet afkast, CO2-udledning eller hvad du ellers finder interessant.

Disclaimer: Ovenstående er ikke en anbefaling om at købe eller sælge investeringsforeninger eller ETF’er.

Dette blogindlæg er alene til information og udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Historiske afkast er ikke en garanti for fremtidige afkast.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer