Spring til hovedindhold

Det kan komme til at ske i 2. halvår 2013 – 2/2

I et tidligere indlæg, har jeg taget hul på forhold, som jeg anser for mulige i relation til udviklingen på de finansielle markeder i 2. halvår 2013 med den viden som vi besidder aktuelt. Fredagens amerikanske nøgletal har bevæget obligationsmarkederne en hel del. Til gengæld mener jeg ikke det har ændret noget signifikant ved FEDs beslutning om at ændre sine obligationsopkøb. Du kan se eller gense første indlæg ved at trykke her. Her følger et par yderligere bud på hvad der kan komme til at ske.

Japanske aktier – et spil på en fortsat yen svækkelse

Ved indgangen til 2. halvår er det et åbent spørgsmål om Japan får gang i sin økonomi ved at ”kopiere” pengepolitikken fra USA og Europa. Uden reformer forbliver Japan i en vækstklemme og 20 års vækststilstand kan risikere at fortsætte. For nærværende er det mest sandsynlige, at japanske aktier i 2. halvår forbliver et gearet spil på en Yen udvikling. Hvis det sker, kan de investorer som tror på stigende japanske aktiekurser på grund af en svækket Yen enten vælge at sælge Yen eller at købe japanske ETFer med eksempelvis Nikkei 225 som underliggende instrument for ikke at have valutakursrisikoen. Jeg vil lade mig positivt overraske over den japanske vækst og reformiver og –vilje, men tror umiddelbart reformerne kommer senere snarere end tidligere.

Rammebetingelser for alternativ energi i bedring

Rammebetingelserne for alternativ energi burde være gode. Det politiske pres fra en noget uventet kant, USA, for at gå videre med alternative energikilder, som sol og vind burde komme som ”manna” fra himlen. Den svage vækst og den merpris vi betaler i forhold til konventionel energi hæmmer dog beslutningsprocessen. Alligevel er det ikke usandsynligt, at Vestas kan få i det mindste moderat ryg- og medvind i 2. halvår. Skulle samarbejdet med Mitsubishi blive til noget, kan det påvirke risikofornemmelsen ”ganske” meget.

Dansk økonomi er bundet ud – Normalisering af kredittab får bundlinier til at blomstre i bankerne

De seneste 5 år har dansk økonomi befundet sig i en økonomisk trædemølle. De 5 magre vækstår bør lakke mod enden. Den svage BNP udvikling er ikke mindst et resultat af en meget svag privatforbrugsudvikling og det privatforbrugschok som de faldende ejendomspriser, den strammere kreditpolitik, politiske reformer og ”fremtidssikring” af statsfinanserne har betydet.

Bankerne er på mange måder et spejlbillede af og på samfundsudviklingen. I tillæg til ovenstående indtjeningsfortrædeligheder kan man lægge udfordringerne for landbruget til, som gældsmæssigt trænger til at komme på slankekur.

Fra og med 2014 bør tiden med negative eller 0-vækst i dansk økonomi være et overstået kapital og det vil markere en helt ny indtjeningstid for bankerne og bankaktierne (større banker). Spørgsmålet er om investorerne allerede vil begynde at forberede sig på udviklingen i 2014 og fremefter i 2. halvår 2013 med stigende aktiekurser til følge?

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
1 Kommentar
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2013-07-11 09:22

WisdomTree Japan Hedged Equity Fund (DXJ) er en god måde
at investeste i japanske aktier på. Denne ETF investerer i japanske aktier men hedger den faldende Yen. Denne ETF er noteret i USA, og
dermed i USD, så ved en stigende dollarkurs (som det ser ud i øjeblikket), spiller man på to heste: Både stigende japanske aktier (med en faldende Yen hedget) og en stigende USD.- Som jeg ser det, så er det i øjeblikket en WIN-WIN situation.