Spring til hovedindhold

EM fodbold: Vis mig dit drømmehold og din drømmeportefølje!

EM fodbold er fortsat i fuld gang, og Danmark har leveret super godt indtil videre. Især senest mod Rusland med 4-1 sejren. Nye unge spillere som Mikkel Damsgaard og Joachim Mæhle har overrasket store dele af fodbold-Danmark med deres pågående spil på banen.

I fodbold kommer der ofte nye spændende spillere frem, som man især lægger mærke til under en slutrunde, hvor mediedækningen er meget stor. Ved sidste VM i 2018 var det den 18 årige franskmand Mbappe, der var det nye stjernefrø, som var med til at gøre Frankring til verdensmestre.

I en slutrunde er der også hold, der overrasker, hold der blot leverer det forventede, og hold der skuffer fælt. Største skuffelse ved dette EM er vel Tyrkiet, som har tabt alle deres tre puljekampe. Forventningerne til Tyrkiet var ellers store, fordi de i deres VM kvalifikationskampe i marts måned havde slået Holland 4-2 hjemme og Norge 3-0 ude.

Største overraskelse er vel Sverige, der har vundet en svær gruppe med blandt andet Spanien og Polen. Italien er nok det mandskab, der har spillet bedst under denne slutrunde, og leveret mere end forventet med tre sikre sejre og en målscore på 7-0.

Historiens bedste fodboldhold

Findes det overhovedet ?

Der er sikkert mange meninger omkring, hvilke hold der er verdens bedste. Hvis man kunne lave det ultimative drømmehold, så ville der nok komme mange forskellige bud. Ballon d’Or er 17. december 2020 kommet med deres bud på et historisk Dreamteam.

Kilde: https://www.herald.co.zw/ballon-dor-dream-team/

Hvis man interesserer sig for fodbold, så er der nok ikke meget tvivl om, at alle spillere på holdet ovenfor er gode, men forskellige eksperter ville sætte lidt forskellige hold. Holdet er også meget offensivt, så hvordan ville holdet klare sig i dag mod en defensiv modstander, der spiller kontrafodbold?

Mange danskere vil sikkert savne Michael Laudrup på midtbanen og Peter Schmeichel i målet. Der sidder måske også en franskmand, der savner Michel Platini, og nogle hollændere der efterlyser Ruud Guillit?

Hvordan kan en portefølje sammenlignes med et fodbolddrømmehold?

Ligesom et drømmehold er en sammensætning af målmand, forsvar, midtbane og angreb, så er en portefølje ofte også en sammensætning af forskellige aktier, obligationer, fast ejendom, kontanter og ”alternativer”.

Nogle har en meget offensiv portefølje bestående udelukkende af aktier, mens andre har en meget defensiv portefølje med kun kontanter og obligationer.

Findes den perfekte portefølje?

Den perfekte portefølje findes sikkert ikke. Ligesom med fodbold, så ser vi som mennesker forskelligt på vores formuer. Nogle er meget forsigtige, men andre jagter højt afkast og har dermed en høj(ere) risiko.

Mit bud på et historisk stærkt ”aktieporteføljehold” de sidste 10 år:

Det er altid nemt at være bagklog, og alle kan se, at disse aktier har været helt fremragende, selv om jeg endda har forsøgt at vælge aktier fra flere sektorer.

Danmark og USA vægter tungt på min historiske liste over aktier, der har leveret over en lang periode. Alle aktierne kan findes på Nordnet, så der kan I selv se de historiske afkast. Som eksempel kan nævnes, at ChemoMetec er steget fra kurs 5 i 2011 til ca. kurs 830 i juni 2021.

Mit bud på fremtidens aktiehold:

Som det ses af mit drømmehold for fremtiden, så er jeg lidt mere forsigtig end det historiske hold, da jeg har taget nogle indeksafdelinger med i form af Nordnet Indeks Global, Nordnet Indeks Teknologi og iShares Clobal Clean Energy. Jeg har også to gengangere med i form af Apple og Nvidia, fordi jeg langsigtet stadig tror på disse aktier.

Husk løbende justeringer

Nu har jeg vist jer min drømmeportefølje, som jeg tror på de næste mange år, men der kan jo godt opstå ”skader” undervejs og komme nye spillere, som jeg ikke kender endnu.

Så hvis vi vender lidt tilbage til fodbold, så må alle hold under EM bruge 5 udskiftere i en kamp og truppen til EM er på 26 spillere.

Bud på mine 5 spillere på bænken:

  1. Sea Limited
  2. Baidu
  3. Beyond Meat
  4. Nel
  5. Sagax

I Danmark er der sket en udskiftning de sidste par år og nye unge spillere som Mikkel Damsgaard, Joachim Mæhle og Andreas Christensen har bidt sig fast på holdet, og der kommer sikkert andre nye til de næste par år.

Derfor et par gode råd:

  • Sæt dit drømmehold ud fra din egen personlige strategi.
  • Vær klar til at skifte ud, hvis en spiller/aktie skuffer, eller du finder en bedre undervejs.
  • Hav altid nogle reserver klar på bænken.

Håber denne blog har givet lidt inspiration til at sammensætte en portefølje, mens vi spændt venter på, hvem der vinder EM.

Kommenter gerne og vis også gerne din portefølje i tråden nedenfor.

God sommer og godt EM!

Anm: Ovenstående er ikke en anbefaling om at købe eller sælge værdipapirer.
Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Artiklen/blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning.
Omtalen af de konkrete værdipapirer og investeringer er ikke en anbefaling vedrørende disse og er ikke et tilbud eller opfordring til tilbud om køb eller salg. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast, og investering kan medføre tab

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Kent K Jensen
Kent K Jensen
2021-06-30 08:25

Jeg føles lidt at der er to virksomheder som virkeligt skiller sig ud fra alle de andre, og som pt nærmest er de eneste der tilbyder en meget lav risiko men kæmpe reward. Og det er Tesla og Amazon. Der er ingen grund to at investere i andet pt så længe man har en lang tidshorizont – da Tesla på kort sigt er meget ustabil 🙂