Episode 13 – Hvordan vælger du den rigtige aktie? – Del 2

Episode 13 – Hvordan vælger du den rigtige aktie? – Del 2

Ligheden mellem en aktie og en brunkage er, at du som Jacob og jeg skal vælge den næste med omhu. Er den for hot, kan du brænde fingrene. Og har du taget rigeligt, eller bliver du gladere, hvis du lige tager en mere? Pas på, du ikke bliver taget med fingrene i kagedåsen!

I ugens podcast fortsætter vi vores sightseeing i aktiehandlens verden fra episode 12. Du får indledningsvis et helikopterperspektiv på nogle af de makroøkonomiske faktorer, der aktuelt påvirker markederne og herunder investorerne: Den Europæiske Centralbanks rentefastsættelse, OPEC’s halvårlige møde og USA’s seneste jobrapport.

Du får også en refleksion over spillereglerne i aktiehandel med Genmab og Rockwool som cases. Genmab bliver ved med at forgylde investorerne, og vi spørger: Hvad driver på kort sigt en aktie, og kan en aktie blive for dyr? Rockwool skuffede omvendt fornyeligt investorerne med deres seneste regnskab, hvilket leder til spørgsmålet: Hvordan skal du som investor forholde dig, når der kommer skuffende udmeldinger fra selskaber på kort sigt?

Og du får tips til at lave en god spredning i din portefølje. Eksempelvis spiller antallet af selskaber i porteføljen ind, ligesom selskabernes størrelse og deres påvirkelighed af forskellige faktorer har betydning. Der er forskelle mænd og kvinder imellem i investeringsøjemed: Hør, hvad mænd kan lære af kvindelige investorer og omvendt.

Som altid ønsker jeg dig go’ lytning!

Skriv endelig en kommentar til blogindlægget, hvis du har spørgsmål eller emner, du ønsker, at vi skal tage op i podcasten.

 

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2015-12-14 22:00

Hej!

I har snakket en del om risikospredning og hvordan man udvælger aktier.

Hvad er jeres umiddelbare vurdering af hvordan Nordnet-kunderne forholder sig til ovenstående?

Hvis man fx går ind på Shareville, og vælger de ‘mest populære’ medlemmer i Danmark, så er langt størstedelen af top10 eksponeret til ganske få, og ganske risikable selskaber. Er der tale om ren svineheld, eller er nogle af disse medlemmer dygtige investorer?

Gæst
Gæst
Svar til  Anonymous
2015-12-15 08:41

Hej Mads Jeg tror der er noget som hedder investeringshøjde og -dybde Kursraketterne fylder meget og mest i det daglige kommunikative billede, men det er de større aktier som udgør den langsigtede depothjørnesten hos langt den overvejende del af kunderne hos Nordnet. Kursraketterne opfatter jeg som højde og de større aktier som dybden i porteføljen. Det vigtige i investeringsprocessen er efter min mening ikke ukritisk at kopiere dem med de højeste afkast. Det er processen som sikrer, at du investerer i det som svarer til din risikoprofil og fornemmelse. På samme måde som du ikke bliver dygtigere til matematik ved… Læs mere

Gæst
Gæst
Svar til  Anonymous
2015-12-15 12:58

Tak for svar.

Det kunne være interessant, hvis I i podcasten perspektiverede emnerne til fx danske medlemmer på Shareville.

Gæst
Gæst
Svar til  Anonymous
2016-01-04 13:06

Hej Mads

Jeg er ikke helt sikker på, hvordan du mener.

Kan du uddybe? Vi vil som udgangspunkt gerne inkludere Shareville.

Bedste hilsner