Spring til hovedindhold

Episode 14 – Bank til bankaktier?

Du får en opdatering på bankaktier i ugens episode af For pengenes skyld. Bankerne har været meget i fokus de seneste måneder. Det skyldes de generelt svage og skuffende 3. kvartalsregnskaber, og at investorerne er bange for at nye fintech-selskaber kommer og stjæler bankernes forretning. Myndighederne fortsætter i tillæg med at læsse stadig flere opgaver og byrder på bankerne. Det har alt sammen en effekt på indtjening og indtjeningsforventninger, og det er det, som styrer aktiekurserne.

Du får derudover et tilbageblik på det forgangne år, som blandt andet handlede om Volkswagen-skandalen, NNIT’s børsintroduktion, et dansk aktiemarked i fortsat aktiemæssig storform – men også et år hvor aktierne bølgede frem og tilbage. Risiko og nervøsitet afløstes af kursglæde. Aktierne forblev den aktieklasse med de bedste forventede afkast, og det gjorde naturligvis en forskel.

Episoden er den sidste inden jul og nytår. Vi høres ved i det nye år.

Du kan fortsat sende os forslag til emner og spørgsmål, du vil have taget op i podcasten. Og husk at give en anmeldelse af For pengenes skyld på iTunes.

Glædelig jul og godt nytår!

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2015-12-18 11:52

Genialt indslag dagen inden Danske Bank nedskriver med 4,5 milliarder….

Gæst
Gæst
2015-12-18 16:43

godt indslag I kommer med Hvis man ser på EU, er problemet ikke her, at bankerne måske er blevet styret for hårdt, hvilket hæmmer væksten ? Rent politisk kan man måske se en opblødning her ? Inflationen vil den ikke netop sætte gang i bankernes indtjening via ECB og andre centralbanker begynder at hæve renten ? Spørgsmålet er så hvornår inflationen kommer ? Det springende punkt her er vel råvarerne, for når olien og metaller stiger igen vil det drive inflationen op. Hvornår det så sker ? Jeg så i dag at nu også IEA (det internationale energi agentur) er… Læs mere

Gæst
Gæst
2015-12-26 02:22

Super gode programmer i laver. Når i nu finder aktier og snakke om og vurderer omkring deres fremtid, kan i så ikke give nogle råd til hvor man skal starte, hvis man selv vil kigge på ”fundamental analyse”. Altså hvilke bøger ville give mening at læse for at få grundviden omkring processen, nogle hjemmesider til at vurdere bestyrrelse/ledelse af firmaet?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2016-01-04 12:29

Hej Kim

Tak for feedback. Vi kommer med et par gode anbefalinger i den kommende episode som vi udsender på torsdag

Bedste hilsner

Gæst
Gæst
2016-01-04 16:27

Hvad med Græske Banker ? de lige blevet fodret med store beløb via emission ?