Spring til hovedindhold

Episode 18 – Den langsigtede portefølje

Midt i en urolig tid med faldende aktiekurser og nervøse investorer har Jyske bank været én af denne uges positive overraskelser med en opjustering for 2015. Vi starter 18. episode med at komme ind på, hvad opjusteringen betyder, og vi ser nærmere på, hvordan Jyske Banks investering i BRFkredit er gået. Spørgsmålet er, om realkreditvirksomhed er indtjeningsattraktivt for bankerne i et lav-rente samfund?

Også denne uge har været præget af den lave oliepris. Den lave oliepris er globalt set vækstpositiv, men den skaber en global uligevægt, og det bekymrer investorerne. Men skyldes den lave oliepris hovedsagelig lavere vækst i Kina? Og hvorfor bekymrer det investorerne så meget, om den kinesiske vækst er 6 % eller 7 %, når vi selv slås med 1-2 % i Europa. Kan man sammenligne disse størrelser? Det får du svar på i ugens podcast.

Ugens tema er den langsigtede portefølje. Vi sætter fokus på, hvordan du kan bruge tiden med større udsving på aktiemarkederne til at se din aktieportefølje efter i sømmene. De fleste ved, at spredning af risiko er vigtig, men hvor mange selskaber skal der til, for at du ikke i større omfang er afhængig af en enkelt akties gøren og laden?

Vi slutter af med at stille spørgsmålet:  Hvad kan investorerne lære af Warren Buffett?

Vi håber, du lytter med og føler dig inspireret!

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2016-01-29 16:25

Hej Per og Jacob

Et forslag til et kommende emne kunne være, hvorman man skal forholde sig til etiske/ansvarlige investeringer.

Det er jo relevant ifm. at Scandinavian Tobacco Group står over for en børsintroduktion.

Mvh Martin

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2016-02-01 10:20

Hej Martin

Det er skam et meget relevant spørgsmål og mulig problemstilling!

Vi tager det op i næste episode som udkommer på torsdag!

God lytning

Jacob