Spring til hovedindhold

Episode 5 – Aktierobotterne kommer!

Maskinerne og robotterne vinder stigende indpas flere steder – og aktiemarkederne er ingen undtagelse. Algoritmehandel er et oftere benyttet udtryk. Maskiner der handler med andre maskiner og/eller med mennesker er en udvikling, som har konsekvenser for, hvad der kommer til at stå på prislappen på den enkelte aktie, men det kan også få andre betydninger.

Omfanget af maskinhandel, hvor investorer definerer, at handler skal følge en på forhånd fastlagt rute, er stort i Danmark, hvor mere end hver anden handel har en maskine som modpart. I eksempelvis USA er udbredelsen af maskinhandel langt større og på et næsten skræmmende niveau.

Du får en introduktion til emnet i episode 5. Udgangspunktet er som altid at give den almindelige investor et indblik. I episoden nævner vi bøgerne Flash Boys og Dark Pools, hvor du eksempelvis kan læse mere om algoritmehandel.

Vi er startet på den ”sæsonmæssigt” bedste del af aktieåret og er på vej ind i 3. kvartalsresultaterne. Jeg giver et par bud på, hvorfor 4. kvartal normalt er et godt kvartal at være aktieinvestor i, om på om der er udsigt til at indeværende år i den henseende bliver normalt.

Ingen investorer kan have undgået at høre om skandalen i VW. Aktien er faldet ca. 60 % fra toppen i marts. Kan det være et godt tidspunkt at købe på? Hør i denne episode, om jeg selv ejer VW-aktier.

Jeg håber, du lytter med.

 

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2015-10-09 12:39

Den islændske krone – should Iceland get rid of it and take the euro?

Gæst
Gæst
2015-10-11 12:22

Per talte om aktiekalenderen og 4. kvartal historisk er et godt kvartal. Jeg havde en gang en app, hvor jeg for den enkelte aktie kunne se de historiske kursudviklinger pr. måned. Er der nogen, som har kendskab til sådan en app eller site?, jeg kan nemlig ikke finde den længere…

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2015-10-18 12:32

Hej Jens Ole

Jeg har desværre ikke kendskab til en sådan “kalendereffektAPP”

Med venlig hilsen
Per