Spring til hovedindhold

Forbrugerrådet: Nordnet er billigst

Vil du beholde mere af din pension selv, vil det ofte være en fordel at investere din opsparing selv, i stedet for at lade pensionsselskaber forvalte den. Men der er stor forskel på, hvor meget det koster fra bank til bank.

Forbrugerrådets magasin, Tænk Penge, har trawlet prislisterne igennem hos syv store banker. De har talt kurtageomkostninger, valutaspreads og et utal af gebyrer sammen for en pensionsopsparer med en godt diversificeret portefølje til en værdi af 845.000 kr. Resultatet: Nordnet blev totalt set den billigste bank at investere sine pensionspenge hos.

Omkostningerne hos Nordnet ligger naturligvis generelt i den laveste ende (ellers ville resultatet nok have set anderledes ud), men især på depotgebyrer for udenlandske aktier skiller vi os ud i forhold til de traditionelle banker. Her kan testpersonen spare op til 1750 kr. årligt ved at vælge Nordnet. En anden højdespringer er investering i ETF’er, hvor kurtagen hos Nordnet lå på 158 kr. mod den dyreste banks 1050 kr. Investerer du i Nordnet Superfonden, kan du faktisk spare op til din pension helt uden omkostninger.

Hvor meget ville du selv spare ved at flytte din pensionsopsparing til os? Har du eksempelvis en opsparing fra et tidligere job hos en af de store pensionsselskaber, kan det dreje sig om halve til hele procenter af din pensionsopsparing, som trækkes i omkostninger. Hvert år. Med rentes rente, mon så ikke det bliver nok til en udbetaling på en lejlighed i Spanien? Eller i hvert fald nogle fine rejser med familien til din yndlingsdestination.

Mine kolleger i Flytteservice hjælper dig gerne med at få flyttet din pensionsopsparing, og uanset hvilken størrelse din opsparing har, gør de ganske gratis (måske tager pensionsselskabet eller banken et gebyr, men det er for en gangs skyld et gebyr, det kan betale sig at betale).

Læs mere om Flytteservice her, og god investeringslyst!

Max Gandrup
Senior Product Advisor (landechef Danmark 2002-2016)

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer