Spring til hovedindhold

Fortsat vækst i antal kunder og opsparing i 2012

I fredags offentliggjorde vi vores årsrapport for 2012. Rapporten blev præsenteret af mig og vores CFO, Jacob Kaplan for medier, investorer og kunder.

De indtægter, som vi har i Nordnet, består især af provisioner, som f.eks. kurtage og forvaltningsafgifter fra investeringsforeninger samt renteindtægter. Inden for disse områder blev vi i løbet af året udfordret af omverdenen. Nationalbankernes renteniveauer blev halveret mellem december 2011 og december 2012, og omsætningen på de nordiske børser faldt med 35 %. Interessen hos private investorer i at investere på børsen og i investeringsforeningernes aktieafdelinger var rekordlav. Bundlinjen i vores årsresultat er 30% lavere end i 2011.

Vore kunderelaterede nøgletal fortæller dog en anden historie. I det udfordrende marked, som var et vilkår i 2012, øgede vi antallet af konti med 10 % til totalt 445.000, og vore kunders opsparede kapital steg med 16 % til 104 mia. Vores underliggende tilvækst er stærk.

At konjunkturen i en periode udfordrer forretningsmodellen kan håndteres på forskellige måder. Gammelbankerne skruer op for renten på deres gigantiske boliglåneporteføljer. Pensionskæmperne fortsætter med at leve flot på milliarder i låst kapital. Mit svar er at yderligere forenkle vores kunders muligheder for at vælge opsparingsprodukter, som virkelig passer til dem samt at gøre en indsats for at styrke private investorers rettigheder generelt. De langsigtede tendenser inden for finansbranchen taler til vores fordel. Investorerne vil have frihed, transparens, vejledning og moderne værktøjer. Investorerne ønsker ikke flere floskler, høje gebyrer, indespærring og fordyrende råd.

Jeg kan takke dig, som er kunde hos os, for vores tilvækst i 2012, og jeg håber, at du er tilfreds med de tjenester, vi leverer. I år lancerer vi flere nye produkter for at give dig en bedre brugeroplevelse. Send mig gerne dine synspunkter, positive som negative. Du når mig via bloggen eller på håkan.nyberg@nordnet.se

Venligst

/Håkan Nyberg

(Adm. direktør for Nordnet i perioden 2012-2017. Tidligere adm. direktør for EnterCard International og chef for Swedbanks internetbank.)

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer