Spring til hovedindhold

Fra Coca-Cola til Meta: De mest populære aktier fordelt på temaer

Hos Nordnet har du et meget stort udvalg af investeringsmuligheder – både i form af forskellige typer af aktiver som aktier, investeringsforeninger, ETF’er, fonde eller noget mere avanceret – men også indenfor temaer som fx sundhed, teknologi eller finans.

Men nogle gange kan det også være spændende at se, hvad andre investorer på Nordnet vælger at investere i. Derfor har vi samlet et overblik over de mest populære aktier lige nu indenfor forskellige temaer.

Semiconductors – indmaden i vores elektronik

#Navn
1.NVIDIA
2.Advanced Micro Devices
3.Taiwan Semiconductor Manufacturing

Den globale mangel på chips, også kaldet semiconductors, steg kraftigt i løbet af 2021, og lige nu estimeres det, at millioner af mennesker og virksomheder er påvirket.

Al vores teknologi udvikler sig med rivende fart, og brugen af chips har spredt sig fra computere og biler, til alt fra tandbørster til tørretumblere–de gemmer sig nu under overfladen i et overraskende stort antal produkter, vi alle omgiver os med til daglig.

Men efterspørgslen på chips fortsætter med at overstige udbuddet, og bilproducenter er ikke længere de eneste virksomheder, der er påvirket kraftigt af den verdensomspændende mangel.

For mere inspiration se her.

Relevante investeringsfonde:

VanEck Semiconductor UCITS ETF – USD Acc

iShares MSCI Global Semiconductors UCITS ETF USD (Acc)

Finans – økonomiens motorrum

Banker

#Navn
1.Danske Bank A/S
2.Nordea Bank Abp
3.Jyske Bank A/S

Forsikring

#Navn
1.Tryg A/S
2.Alm. Brand A/S
3.Topdanmark A/S

Den finansielle sektor er en af de vigtigste i økonomien. Den driver en nations økonomi og leverer kapital og likviditet til markedet. Den finansielle sektor består bl.a. af banker, investeringshuse, finansieringsselskaber, forsikringsselskaber, långivere, regnskabstjenester og ejendomsmæglere. Når den finansielle sektor, og et lands økonomi, er stærk, øger det forbrugernes tillid og købekraft. Når den finansielle sektor fejler, kan den trække hele økonomien ned og føre til en recession.

For mere inspiration se her.

Du kan også læse investeringsøkonom Per Hansens blog om stigende renter, og hvorfor ikke alle er kede af stigende renter her.

Relevante investeringsfonde:

iShares STOXX Europe 600 Banks UCITS ETF (DE)

iShares STOXX Europe 600 Insurance UCITS ETF (DE)

Grøn energi – en bæredygtig investering


#Navn
1.Vestas Wind Systems A/S
2.Ørsted A/S
3.NEL

Den grønne omstilling er et af de temaer, som fylder rigtig meget på dagsordenen – også for mange investorer. Den nye vaskemaskine skal være energibesparende, bilerne skal køre på el, og vi forsøger at skære ned på flyrejser og kødforbrug. Men hvordan kan du investere i grøn energi? Du kan investere i grøn energi ved at investere i aktier, investeringsforeninger og ETF’er, som alle fokuserer på et bedre klima.

For mere inspiration se her.

Læs vores blogindlæg om, hvordan krigen i Ukraine kan være den grønne katalysator her.

Relevante investeringsfonde:

iShares Global Clean Energy UCITS ETF USD (Dist)

Global X Wind Energy UCITS ETF – USD Accumulating

Metaverse – internettets næste kvantespring med web 3.0

#Navn
1.Apple
2.Microsoft
3.Meta Platforms A

Siden Facebook i slutningen af 2021 ændrede navn til Meta Platforms, har der været meget fokus på de såkaldte ’metaverses’, og hvad de, og bevægelsen mod web 3.0 generelt, kan betyde for vores fremtid.

Kort fortalt er et metaverse et digitalt univers, der er langt mere omfattende end de online fællesskaber, de fleste benytter sig af i dag. I forhold til sociale medier går et metaverse skridtet videre ved typisk at kombinere det sociale element med virtual reality (VR), augmented reality (AR), blockchain og andre teknologier. På den måde udvisker metaverses grænserne mellem den fysiske og den digitale verden yderligere. Hvis Meta Platforms og de andre selskaber, der arbejder på at bygge disse virtuelle universer, får succes, kan det få enorm indflydelse på, hvordan vi lever, arbejder, spiller, handler, kommunikerer og socialiserer som mennesker i fremtiden.

Få mere inspiration her.

Læs vores blogindlæg om metaverse her.

Relevante investeringsfonde:

ETC Group Global Metaverse UCITS ETF – Acc

VanEck Video Gaming and eSports UCITS ETF

Bioteknologi – en investering med mulige bivirkninger

#Navn
1.Genmab A/S
2.Bavarian Nordic A/S
3.Novozymes B A/S

Mange investorer drømmer om dagen, hvor de kan lukke deres positioner og realisere den helt store gevinst. Du har sikkert hørt historier om uerfarne investorer, der opbyggede deres porteføljer fra blot få tusinder til millioner ved investering i biotek.

Bioteknologi er en sektor, hvor investorer opsøger drømmen om enorme afkast. For nogle investorer kan sektoren udgøre et fantastisk område af muligheder, men for dem, der ikke har læst på lektien, kan det blive den dårligste investering, de nogensinde har foretaget. Investering i bioteknologi er forbundet med store udsving – både op og ned.

For mere inspiration se vores inspirationsside om bioteknologi her.

Relevante investeringsfonde:

WisdomTree BioRevolution UCITS ETF – USD Acc

iShares NASDAQ US Biotechnology UCITS ETF

Sundhedsaktier – den danske darling

#Navn
1.Novo Nordisk B A/S
2.Teva Pharmaceutical Industries ADR
3.Coloplast B A/S

Med en sektor, der i de fleste udviklede lande fylder mere end 10% af landets BNP, udgør sundhedsindustrien en stor del af det globale aktiemarked.

Ved investering i sundhedssektoren har du mulighed for at investere i virksomheder, der fremmer den globale sundhed og udvikler medicin og produkter, der kan forlænge levetiden.

For mere inspiration se her.

Læs vores blogindlæg om investeringsmuligheder i sundhedsaktier her.

Relevante investeringsfonde:

iShares MSCI World Health Care Sector UCITS ETF USD (Dist)

iShares S&P 500 Health Care Sector UCITS ETF USD (Acc)

Teknologi – investering i fremtiden

#Navn
1.Tesla
2.Amazon.com
3.Alphabet A

Temaet teknologi inkluderer tendenser som kunstig intelligens (AI), smartphones, selvkørende teknologier, Internet of Things (IoT), streamingtjenester m.m. Det er et område fuld af muligheder, men også en vis risiko.

Det stærke afkast sektoren har oplevet de seneste år betyder ikke, at teknologisektoren er uden risici. Teknologi ændrer sig hurtigt, og de store markedsledere kan derfor også hurtigt falde bagud eller endda gå konkurs. Derudover kan nye, lovende virksomheder af og til gøre et enormt indtryk i markedet og blive hypet ganske meget op, for efter kort tid at falme. Efter et første halvår af 2022 med store fald, har teknologiaktierne rettet sig pænt, og steget betydeligt siden midt-juni, og niveauet nærmer sig nu årets udgangspunkt.

For mere inspiration se her.

Læs vores blogindlæg om teknologi-aktiernes store comeback i juli her.

Relevante investeringsfonde:

Nordnet Indeksfond Teknologi

iShares S&P 500 Information Technology Sector UCITS ETF USD (Acc)

Kilde: Nordnet


Forbrugsvarer – den stabile investeringshavn


#Navn
1.Carlsberg B A/S
2.Royal Unibrew A/S
3.Coca-Cola Co

Ved at investere i forbrugsvarer kan du blandt andet investere i stabile, også kaldet defensive, forbrugsvarer. Denne sektor dækker fx madvarer, supermarkeder, husholdningsprodukter og personlig pleje. Et andet eksempel på forbrugsvarer er varige forbrugsvarer, såsom møbler, hårde hvidevarer og biler. Historisk set følger varige forbrugsvarer den generelle økonomi i højere grad end stabile forbrugsvarer. På grund af deres lave volatilitet er stabile forbrugsvarer ofte et grundelement i defensive strategier.

Forbrugsvarer har performet bedre end S&P 500 under de sidste tre recessioner. Det bliver interessant at se, hvordan markedet og økonomien udvikler sig den kommende tid.

Investeringsøkonom hos Nordnet, Per Hansen, gav bryggeriselskabet Carlsberg 12 i sin karakterbog for 2. kvartal 2022. Læs hele Pers karakterbog her, og se hvordan de andre selskaber klarede sig.

Relevante investeringsfonde:

iShares S&P 500 Consumer Staples Sector UCITS ETF

Xtrackers MSCI World Consumer Staples UCITS ETF 1C

Investering i forskellige temaer

Hvis man tror på devisen, at spredning er redning, er det en god idé at sprede sig over flere forskellige temaer samt over forskellige aktier indenfor givent tema. Vi håber, at ovenstående gennemgang har givet inspiration til investering i de forskellige temaer.

Hvis du vil have mere inspiration til investering i forskellige temaer, så tag et kig på vores inspirationsside her.

Ovenstående er ikke en anbefaling til at købe eller sælge værdipapirer. Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.


Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer