Spring til hovedindhold

Green Hydrogen Systems: Fra børsflop til grønne investeringsmuligheder

Børsåret er kun tre uger gammelt, men Green Hydrogen Systems skiller sig allerede positivt ud. Hvor meget er håb og investeringseufori, og hvor meget er lidt mere faktabaseret?

Børsåret er kun tre uger gammelt, men der er allerede nu flere aktier, der positivt skiller sig ud. Green Hydrogen Systems er som forvandlet efter en tredobling. Hvor meget er håb og investeringseufori, og hvor meget er lidt mere faktabaseret?

  • Green Hydrogen Systems’ aktiekurs sluttede fredag i 31,50 og er tredoblet siden årets start.
  • 2023 har vist den diametralt modsatte udvikling i forhold til 2021 og især 2022, som sluttede helt katastrofalt.
  • Green Hydrogen Systems blev børsnoteret i midten af 2021. Dengang var meget anderledes.
  • Der var højt IPO-humør og ekstrem stor risikovillighed, og selvom de grønne aktier var på vej ned, var stemningen hos investorerne stadig til den risikovillige side.
  • Når selskaber bliver børsnoteret, er det meget relevant, at der er en god investeringscase. Det forhold, som dog gør den ultimative forskel for mindre/mellemstore selskaber, er dog, om investorerne er klar til at tage imod nye selskaber. Det var investorerne i sommeren 2021.
  • Der var mange grunde til, at Green Hydrogen Systems var en interessant investeringscase. Udover den store risikovillighed var det den grønne omstilling, grøn brint som en blandt flere lovende muligheder, Power-To-X, etc. Men Green Hydrogen Systems havde også ”kloge penge” som medinvestor. A. P. Møller Mærsk Holding havde nemlig investeret i ansvarlig kapital.

Første nedjustering efter få måneder

Den gode stemning varede ikke længe. Efter blot nogle få børsmåneder nedjusterede Green Hydrogen Systems den 30/9 2021, blot tre måneder efter sin børsintroduktion.

Senere fulgte der endnu en negativ præcisering, som fik investorerne til at tvivle på potentialet. Dels om teknologien virkede; om den kunne skaleres, og om Green Hydrogen Systems var en af de aktører med potentiale. Om 2025-ambitionerne om en omsætning på 1 mia. overhovedet kunne realiseres, var blandt de spørgsmål, som investorerne med rette stillede sig selvdengang.

Skattesalg som kulmination på nedturen

I slutningen af 2022 kulminerede frustrationer hos investorerne med ”skattesalg”, hvor investorerne solgte ud af de selskaber, som havde skuffet vildt, for at få en modregningsadgang skattemæssigt i realiserede gevinster. Det ramte ikke kun Green Hydrogen Systems, men også mange andre aktier.

2023: Nyt år med nye muligheder

I 2023 er aktien som forvandlet. Der blev rapporteret et par nye ordrer, og i fredags meddelte Green Hydrogen Systems, at de havde fået selskabets største ordre indtil videre. Investorerne fejrede det ved at sende aktien højere. Nok er aktien tredoblet siden bunden i 2022, men de investorer, som skrev sig op til nye aktier i forbindelse med børsnoteringen i 2021 og fortsat ejer aktien, har stadig tabt 31% af deres aktiepenge.

Investorerne klar til Green Hydrogen Systems – men ikke omvendt

Green Hydrogen Systems blev børsnoteret på et godt tidspunkt for selskabet i 2021. Investorerne var klar til at tage imod selskabet, men selskabet var ikke tilstrækkelig klar til at byde investorerne velkomne. Forsinkelser, teknologirisiko, spørgsmål om skalerbarhed etc. gjorde den negative forskel.

Fremtiden

Den grønne omstilling kørte for fulde omdrejninger investeringsmæssigt i 2020 og 2021. I 2022 har forsyningssikkerhed efter Ruslands aggression over for Ukraine taget over. Det er ikke den eneste, men en af årsagerne til, at det har været for småt med ordrerne hos Green Hydrogen Systems. Ordreannoncering er en meget betydelig kurstrigger for selskaber. Dels fordi det validerer teknologi, potentiale og konkurrencedygtighed og kan sætte fut i aktiekursen.

Det er usikkert, om Green Hydrogen Systems kan levere på sin oprindelige plan om at nå 1 mia. DKK i omsætning i 2025, eller om forsinkelserne kan have gjort en negativ forskel. Derimod er der næppe tvivl om, at Power-To-X, hvor man konverterer grøn overskudsenergi til brint, er en af flere gode bidrag i en fremtidig energiportefølje af udbud. Kan Green Hydrogen Systems skalere, levere og indfri, og er tiden med skuffelser og forsinkelser et overstået kapitel, er der en god fremtid. Frem og tilbage kan være lige langt, og derfor kan man hævde, at kursudsving fra 40-45 ned til 10 og nu op til 32 er inden for ”skiven”. Det er dog næppe sådan, investorerne ser det.

Figur: Kursudvikling i Green Hydrogen Systems siden børsnotering i 2021

Kilde: Nordnet

Ovenstående er ikke en anbefaling til at købe eller sælge værdipapirer.Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Albert Rasmussen
Albert Rasmussen
2023-01-23 10:25

GHS har Ikke lovet milliardomsætning i 2021, men jf. børsintroduktionen vil GHS kunne eksekvere på målsætningen om at ramme en milliardomsætning i 2025.

peter kjerte
peter kjerte
Svar til  Albert Rasmussen
2023-01-23 12:01

mon ikke det er en skrivefejl, Berte 😉

Hans Revsbæk
Hans Revsbæk
2023-01-25 23:02

Og åbenbart tilbage til flop i dag 😁

Hans Revsbæk
Hans Revsbæk
2023-01-25 23:42

Og nu igen flop – min lille, optimistisk indkøbte position røg i dag på trailing stop loss 🙂

Allan
Allan
Svar til  Hans Revsbæk
2023-01-29 19:19

nu er aktier jo ikke bare et tag selv bord ,, rolig nu, giv den nogen år , så skal du se ,, is i maven giver pote, men kan da se i bakspejlet at man skulle have købt nede i kurs 10,