Spring til hovedindhold

Her er årets mest populære ETF’er blandt Nordnets investorer. Indtil videre.

Hos Nordnet oplever vi en stigende interesse for ETF’er, og det kan vi godt forstå. ETF’er tilbyder nemlig en omkostningseffektiv måde at sikre en diversificeret portefølje på. Med ETF’er kan du nemt sprede dig over hundredvis af virksomheder, både globalt og inden for bestemte sektorer du finder interessante. Vi har derfor her samlet de mest populære ETF’er blandt Nordnets investorer, så du kan få indblik i, hvordan andre investorer investerer.

Hos Nordnet oplever vi en stigende interesse for ETF’er, og det kan vi godt forstå. ETF’er tilbyder nemlig en omkostningseffektiv måde at sikre en diversificeret portefølje på. Med ETF’er kan du nemt sprede dig over hundredvis af virksomheder, både globalt og inden for bestemte sektorer du finder interessante. Vi har derfor her samlet de mest populære ETF’er blandt Nordnets investorer, så du kan få indblik i, hvordan andre investorer investerer.

Hvad er en ETF?
Med ETF’er, børshandlede fonde, kan du investere i fonde med meget lave forvaltningsomkostninger. I princippet fungerer en ETF som en investeringsforening, hvor du bliver en del af en stor pulje af investorer, som også har købt den givne ETF. Det store antal investorer gør, at man får adgang til tusindvis af værdipapirer. Dermed minimerer man sin risiko, i forhold til, hvis man købte enkelte aktier eller obligationer.

De fleste ETF’er følger et indeks, hvor man sigter efter, at den givne ETF afviger mindst muligt fra det indeks som den afspejler. ETF’er er gode, hvis du vil diversificere din portefølje, da de både kan sprede sig over aktier, obligationer, råvarer og renter, men også over horisontale områder såsom sektorer, industrier eller bestemte regioner.

Top 20 – de mest populære ETF’er

Listen er baseret på antallet af investorer hos Nordnet, der har en given ETF i deres portefølje. Ved at klikke på den enkelte ETF kan du se kursudviklingen på denne samt børsprospektet og handle ETF’en. Hvis navnet på ETF’en er efterfulgt af ”👍”, er det muligt at inkludere den i vores Månedsopsparing. Med Nordnets Månedsopsparing vælger du selv op til fire ETF’er, du ønsker at investere i hver måned, helt automatisk. Alle handler via Månedsopsparing er uden købskurtage.

De mest populære ETF’er blandt Nordnets investorer:

 1. iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD (Acc) 👍
 2. iShares Core MSCI World UCITS ETF USD (Acc) 👍
 3. iShares Global Clean Energy UCITS ETF USD (Dist) 👍
 4. iShares MSCI ACWI UCITS ETF USD (Acc) 👍
 5. iShares S&P 500 Information Technology Sector UCITS ETF USD 👍
 6. iShares NASDAQ 100 UCITS ETF USD (Acc)
 7. iShares S&P 500 Energy Sector UCITS ETF USD (Acc)
 8. iShares Oil & Gas Exploration & Production UCITS ETF USD (Acc)
 9. iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF USD (Acc) 👍
 10. iShares Core MSCI Europe UCITS ETF EUR (Acc) 👍
 11. iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD (Dist) 👍
 12. iShares Edge MSCI World Value Factor UCITS ETF 👍
 13. iShares Automation & Robotics UCITS ETF USD (Acc) 👍
 14. VanEck Global Mining UCITS ETF
 15. Lyxor Core MSCI World (DR) UCITS ETF – Acc 👍
 16. Xtrackers MSCI World Energy UCITS ETF 1C 👍
 17. iShares S&P 500 EUR Hedged UCITS ETF (Acc)
 18. iShares € High Yield Corp Bond UCITS ETF EUR (Dist) 👍
 19. Vanguard S&P 500 UCITS ETF (USD) Accumulating
 20. iShares MSCI World SRI UCITS ETF EUR (Acc) 👍

De mest populære ETF’er med et særligt fokus

Som det fremgår af listen, er det især de store globale ETF’er, der ligger i toppen. Der er dog også nogle andre sektorspecifikke ETF’er, der fylder en del, blandt andet med fokus på energi- og teknologisektoren.

Energisektoren

Blandt de tema-ETF’er, der fylder mest, fylder energisektoren en stor del hos Nordnets investorer. Her finder vi blandt andet ETF’er såsom iShares Global Clean Energy, iShares S&P 500 Energy Sector, iShares Oil & Gas Exploration & Production og Xtrackers MSCI World Energy. Hvis du udelukkende er interesseret i at investere i grøn energi, kan du tage et kig på vores aktieinspirationsside om grøn energi her.

Teknologisektoren

Som altid er teknologisektoren også i fokus hos investorerne, når det gælder ETF’er. Her er blandt andet iShares S&P 500 Information Technologi Sector og iShares Automation & Robotics særligt populære. Begge kan du købe gennem vores Månedsopsparing. Hvis du mangler inspiration til at investere i teknologisektoren, kan du på vores aktieinspirationsside læse mere om de forskellige måder, hvorpå du kan investere i teknologi. Læs mere her.

Obligationer – ETF’ernes sikre kort

Udover de store globale og sektorspecifikke ETF’er er der på 18. pladsen en obligations-ETF, nemlig iShares € High Yield Corp Bond. Obligationer har i et par år nærmest ikke givet noget afkast, og i første halvår af 2022 gik det helt galt, da renterne steg voldsomt. Men i juli vendte billedet. Blandt andet gav Xtrackers II Eurozone Government Bond 25+, som var den bedste performende obligations-ETF’er i juli måned, et afkast på 11,72%. Der er også mange andre obligations-ETF’er, som gav gode afkast på grund af det store rentefald.

Se hele listen med obligations-ETF’er her.

Læs vores blogindlæg om obligationernes stærke comeback her.

Find din næste ETF

Hvis du gerne vil have mere inspiration til ETF’er, kan du besøge vores ETF-inspirationsside her. Du kan også prøve vores screener, som kan hjælpe dig med at finde din næste ETF. Hvis du er på udkig efter lidt hjælp til at bruge screeneren, kan du se denne video, som forklarer dig, hvordan screeneren fungerer.

En nem vej til investering i både aktier og obligationer
Hvis du er interesseret i at investere i både aktier og obligationer, er Nordnet One måske noget for dig. Nordnet One har netop fokus på både aktier og obligationer, og al tilpasning sker løbende helt automatisk ud fra dit valg af risikoniveau. Ligesom ETF’er har fondende i Nordnet One også lave omkostninger. Læs mere om Nordnet One her.

Ovenstående er ikke en anbefaling til at købe eller sælge værdipapirer.Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2022-10-16 11:08

Det kunne være lækkert om I også lavede en liste over ETF’er der kan tilknyttes en aktiesparekonto -det er temmelig besværligt at finde rundt i hvad der kan og ikke kan investeres fra en sådan.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-10-17 14:32

Hej Jakob
Mange tak for din henvendelse, og ikke mindst konstruktive feedback.
Med en aktiesparekonto kan du investere i danske og udenlandske aktier samt en række aktiebaserede investeringsforeninger og ETF’er.

Vær opmærksom på, at værdipapirerne generelt skal være noteret på et reguleret marked eller en multilateral handelsfacilitet (MTF).

Se endvidere Skat’s positvliste nedenfor, med investeringsforeninger og ETF’er, der er godkendt til aktieindkomstbeskatning.
https://skat.dk/data.aspx?oid=2244641

Jeg har dog noteret din feedback, så den kan blive fremlagt til vores næste udviklingsmøde.
Mvh
Sean Jensen