Spring til hovedindhold

Er du til høj gearing eller en ”sikker” investering i guld?

Med Nordnets nye certifikater og mini futures er der noget for enhver investeringssmag. Uanset om du tilhører den risikovillige investor, som gerne investerer for lånte penge, eller om du blot er træt af en indlånsrente på 0 %, får du med Nordnet Markets nogle interessante og kurtagefrie investeringsmuligheder. Du kan handle alt lige fra råvarer som guld, sølv og olie til enkeltaktier og hele aktieindeks, og du vælger selv, om du vil gå kort eller lang i disse underliggende instrumenter. Og har du en meget stærk markedstro, kan du også vælge at investere med gearing, hvor du dermed kan sætte ekstra fart på dine investeringer, men samtidig øger du naturligvis også din risiko tilsvarende.

Sådan handler du certifikater og mini futures

Det smarte med de nye instrumenter er, at du meget enkelt kan vælge at investere i bull-instrumenter, hvis du har en positiv markedstro eller i bear-instrumenter, hvis du har en negativ markedstro. På den måde kan du foretage investeringer uanset, om dit valgte indeks, råvare eller enkelt-aktie stiger eller falder. De fleste af vores kunder har en positiv markedstro, og mange kunder, som investerer i bear-instrumenter, anvender disse til at justere sin markedsrisiko i porteføljen. I stedet for at være 100 % lang i værdipapirer, vælger mange fx at ligge lang i 7 af 10 værdipapirer og kort i 3 værdipapirer. På den måde vil du mindske den totale markedsrisiko i porteføljen. Historisk har de fleste investorer valgt at ligge kontant eller købe obligationer for at mindske risikoen, men nu kan du i stedet direkte vælge fx enkelt-aktier, som du mener er for højt prissat og købe et bear-produkt.

Bliv godkendt for handel med certifikater og mini futures

Inden du kan investere i certifikater og mini futures skal du godkendes til denne type handel. Det skyldes, at værdipapirtypen går under kategorien komplekse produkter, og du skal derfor svare på nogle spørgsmål om din erfaring med og kendskab til produkterne. Du finder spørgsmålene her.

Når du er godkendt for handel med certifikater og mini futures, kan du gå til instrumentsiden som findes under Markedet – Nordnet Markets. Instrumentsiden for Nordnet Markets er opdelt i certifikater og mini futures.

Skal jeg vælge certifikater eller mini futures?

Kortfattet kan man sige, at hvis du investerer i bull & bear-certifikater med gearing, bør du holde dig til kortsigtet handel. Omkostningerne for lånet beregnes på daglig basis og vil over tid være højere end, hvis du vælger gearede produkter via mini futures. Certifikater uden gearing og mini futures passer derimod udmærket både, hvis du har en kort eller en lang investeringshorisont. Du kan læse mere om certifikater om mini futures her.

Når du har valgt fx certifikater vil du få en række sorteringsmuligheder, så du i kurslisten alene vil blive præsenteret for relevante instrumenter.

Vælg valuta

Det anbefales, at du primært handler i din lokale valuta, som også automatisk vil være valgt. Visse enkeltaktier vil dog kun være tilgængelige på det lokale marked, f.eks. Fingerprint vil handles i SEK og Statoil i NOK. Uanset, hvilken valuta du handler i, vil det dog altid være kurtagefrit, men du vil blive pålagt valutaomkostninger, når du handler i anden valuta end den lokale.

Vælg aktivklasse

Her vælger du hovedkategorien, dvs. om du vil handle råvarer, indeks, enkeltaktier eller valuta.

Vælg underliggende

For at begrænse udvalget kan du bestemme, hvilket underliggende aktiv, du vil have præsenteret. Har du fx valgt råvarer i aktivklasse, kan du i underliggende vælge olie, og du vil derefter blive præsenteret for samtlige olie-relaterede certifikater.

Vælg retning – kort eller lang

Vil du mindske kurslisten yderligere, kan du også sortere ud fra din markedstro. Hvis du fx vil investere i, at olieprisen skal falde, kan du vælge ”Kort”, og en liste med alle bear/kort produkter med aktivklassen Olie vil blive vist.

Vælg gearing

Her har du mulighed for at vælge, hvor meget du vil geare din investering. Gearingen/lånedelen er indbygget i instrumenterne, og du vælger derfor et instrument med nøjagtig den gearing, du er interesseret i. Vær opmærksom på at afkastmulighederne naturligvis øges med højere gearing, men at også risikoen øges tilsvarende

Eller vælg søgefunktionen

Den måske hurtigste måde at søge på, er dog direkte via søgefunktionen. Du kan fx blot skrive bear olie, og du vil blive præsenteret for listen med alle kort-produkter i olie. Det kan også være, at du har fået et tip på et nærmere bestemt certifikat eller en mini future. Så kan du også søge på den direkte i søgefeltet.

Når du har fundet dit instrument, som du vil investere i, klikker du blot på Køb og afgiver en ordre på samme måde, som når du handler almindelige aktier.

Husk, at du altid er velkommen til at kontakte vores kundeservice, hvis du har spørgsmål i forbindelse med dine investeringer hos Nordnet. Læs mere om Nordnet Markets.

Held og lykke med dine investeringer!

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer