Spring til hovedindhold

Høje afkast og mange nye investorer: Nordnets indeksfonde kom godt gennem 2021 og har nu 46.200 investorer

Nordnets indeksfonde giver dig billig adgang til brede investeringsmarkeder. Er du en af de 46.200 investorer, der allerede nu har investeret i indeksfondene, har du sandsynligvis modtaget et fornuftigt afkast i 2021.

Er du blandt de 46.200 danske investorer, der allerede nu har investeret i Nordnets indeksfonde?

Hvis du kan svare ja, har du sandsynligvis modtaget et meget fornuftigt afkast i 2021. Alle Nordnets seks indeksfonde er nemlig i plus og har givet et positivt afkast på mellem 2,3 og 40,6 procent for hele sidste år.

Afkast i Nordnets indeksfonde 2021

Kilde: Nordnet.dk. *Nordnet Indeksfond Teknologi startede den 26. maj 2021. Historiske afkast er ikke en garanti for fremtidige afkast.

Nordnets familie af indeksfonde blev i 2021 udvidet med Nordnet Indeksfond Teknologi, der gør det nemt og billigt for dig at investere bredt i det globale teknologimarked. Siden sin start har den givet hele 32 procent i afkast.

Hvad koster det at investere i en bred indeksfond?

Nordnets indeksfonde koster mellem 0,2 og 0,5 procent om året afhængigt af, hvilken indeksfond du vælger. Ved danske aktier koster det eksempelvis kun 0,2 procent i ÅOP.

Du kan se ÅOP’en for den enkelte indeksfond i tabellen nedenfor. Husk, at du ikke betaler kurtage ved handel i Nordnets indeksfonde, hverken ved køb eller salg. Du får derfor meget billig adgang til brede investeringsmarkeder.

ÅOP for Nordnets indeksfonde

Kilde: Nordnet.dk, pr. 31. december 2021

Vil du investere på den nemme måde?

Du kan handle Nordnets indeksfonde ved at finde dem på Nordnet.dk eller via din app. Du kan også gøre det på den nemme måde ved at investere automatisk hver måned via en Månedsopsparing. Her kan du vælge, hvor meget du vil investere om måneden, og hvilke indeksfonde du vil investere i, så de passer sammen med dine øvrige investeringer.

Hvor mange investerer i Nordnet indeksfonde?

Sammenlagt har de danske investorer hos Nordnet investeret 3,25 mia. SEK. på tværs af Nordnets indeksfonde. De er altså voldsomt populære hos investorerne, og om du er mest til enkeltaktier eller en bredere portefølje af ETF’er og investeringsfonde, giver Nordnets indeksfonde en bred investering i netop det marked, der passer til din portefølje.

Siden 31. december 2020 har næsten 32.000 nye kunder investeret i Nordnets indeksfonde, og i alt har fondene rundet 46.200 investorer.

Du kan dykke ned i tallene og se, hvor mange kunder der har investeret i hver af de seks indeksfonde, hvor meget der samlet er investeret i hver fond, og hvordan udviklingen har været fra december 2020 til december 2021 i graferne her:

Antal kunder i Nordnets indeksfonde

Kilde: Nordnet.dk

Samlet formue i Nordnets indeksfonde

Kilde: Nordnet.dk. AuM står for assets under management og viser den samlede formue i en fond

Hvordan beskattes de høje afkast?

Da Nordnets indeksfonde, for de flestes vedkommende, har givet høje afkast i 2021, er der noget skat, der skal betales. Det foregår automatisk, og du skal derfor ikke selv gøre noget. Vi vil alligevel gerne vise dig, hvordan beskatningen foregår, så du ved det:

  • Fondene Nordnet Indeksfond Global, USA, Europa, Nye Markeder og Teknologi beskattes efter lagerprincippet som kapitalindkomst. De kan derfor anvendes til private, pension og virksomheder.
  • Nordnet Indeksfond Danmark er tidligere blevet betragtet som minimumsbeskattet investeringsinstitut, men for at gøre det nemmere for dig er dette ændret til aktiebaseret investeringsselskab pr. 1. januar 2022. Beskatning af dine gevinster sker stadig som aktieindkomst, men fremover er det efter lagerprincippet, så dine gevinster og/eller tab opgøres ultimo hvert år.

Hvad er forskellen på en indeksfond og en investeringsforening?

Investeringsforeninger handles på børsen på samme måde som ETF’er. Det betyder, at du kan se løbende bud og udbudskurser. Vær derfor opmærksom på, at du kan købe dyrere, end du vil kunne sælge for, da der er et ’spread’ (forskel) mellem købs- og salgskursen.

Fonde handler modsat investeringsforeninger én gang dagligt på den indre værdi af fondens investeringer, også kaldet Net Asset Value (NAV). Du kender derfor ikke den eksakte kurs, når du placerer en handel på en indeksfond. Til gengæld sikrer du dig, at du ikke køber for dyrt over dagen, da alle investorer modtager samme pris på den pågældende dag. Samtidig er der ikke et ’spread’ som ved en investeringsforening, da der ikke er køb- og salgskurser, men blot den daglige handel til indre værdi.

Vil du vide mere?

Du kan læse mere om de seks indeksfonde og hvilke aktier, de investerer i her: Indeksfonde

Ovenstående er ikke en anbefaling til at købe eller sælge værdipapirer.Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning.
Omtalen af de konkrete værdipapirer og investeringer er ikke en anbefaling vedrørende disse, og er ikke et tilbud eller opfordring til tilbud om køb eller salg. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast.Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2022-01-14 08:40

Hej. Har denne fond,Nordnet Smart 10 DKK Acc
det er ikke noget super affkast på 2 år ca. minus 10% så ikke alle fonde/investeringforeninger er i plus.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-01-14 09:00

Hej S.E. Nielsen. Desværre har du ret i, at Smart Fondene ikke har performet så godt siden introduktionen, men sidste år gav Nordnet Smart 10 ca. 6% i positivt afkast, hvilket er ok for en fond med mellem risiko.

Prøv at se på om nogle af vores andre indeksfonde evt. passer bedre til din strategi. Dog skal du være klar over, at vores Indeksfonde er 100 procent investeret i aktier modsat Smart fondene

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-03-10 09:05

Hej Brian .. Nu skriver du at alle jeres indeksfonde er aktiebaseret, betyder det at alle disse kan købes for VSO midler ?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-03-10 09:10

Hej Jesper

Jep alle vores Nordnet Indeksfonde kan bruges til VSO midler. Nordnet Indeksfond Danmark kunne ikke før 2022, men alle de andre har altid kunne købes til VSO.

Gæst
Gæst
2022-01-14 09:55

Bruger dem selv til mine 2x mindreårig konto. Skulle I ikke også nævne at de har ESG fokus. Det er måske ikke helt uvæsentligt? Tak for en god artikel.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-01-14 10:10

Hej Stephan. Super godt at høre og ja, du har ret de har også ESG fokus allesammen undtagen Tech af de udenlandske.

De er som du skriver også perfekte til børn, fordi de er akk. og dermed kan man udnytte frikortet

Gæst
Gæst
2022-01-14 15:03

Det største problem ved Nordnets indeksfonde er, at køb og salg tager op mod 4 dage (og kan ses på depotet først op til 6 dage senere). Det er alt for lang tid hvis man skal bruge likviditet eller hvis man vil placere penge. Det er heller ikke optimalt ved volatile markeder.

Herudover er omkostningerne også på den høje side for indeksprodukter.

PS: Hvorfor kan man ikke længere få fondene i en ikke-ESG udgave?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-01-14 17:06

Hej Andersen. Vores indeksfonde er tænkt til langsigtet investering. Hvis du gerne vil time markedet og gå ind og ud, så bør du i stedet bruge ETF’er eller investeringsforeninger, men så betaler du kurtage ved køb og salg modsats når du investerer i Nordnet indeksfonde.

Vi har valgt at lave ESG på alle undtagen den danske og teknologi, fordi vi mener det er den rigtige strategi og det flest investorer efterspørger.

Gæst
Gæst
2022-01-17 16:47

Hvordan kan jeg se om den enkelte fond er kapital- eller aktiebeskattet?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-01-17 17:33

Hej Mikkel. På vores landing page under spørgsmål og svar.

men de er alle kapitalindkomstbeskattet undtagen Nordnet Indeksfond Danmark, den er aktiebeskattet

Gæst
Gæst
2022-01-24 14:34

Hej
Hvilke af de 6 ovenstående Nordnet Indeksfonde er udbyttebetalende (udloddende)? Og hvor kan jeg se mere info om Nordnet Indeksfond Global?
vh. Anette Allerslev

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-01-24 14:47

Hej Anette,

Alle Nordnet Indeksfonde beskattes efter lagerprincippet hvert år og udbetaler ikke udbytte.

Du kan læse mere om Nordnet indeksfond Global og de øvrige indeksfonde her: https://www.nordnet.dk/dk/marked/fonde/indeksfonde

På denne side kan du desuden læse mere om beskatningen

Gæst
Gæst
2022-04-17 21:45

Hej,

Er det muligt at købe den svenske og norske fond (https://www.ohman.se/fonder/fondlista/ovriga-fonder/) som dansk Nordnet-kunde?

Og hvordan bliver de beskattet på en aktiesparekonto? Selvfølgelig lagerbeskattet, men hvilken procentsats?

På forhånd tak,

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-04-18 08:35

Hej

Man kan ikke købe den svenske og norske fond som dansk kunde.

Ingen af vores fonde kan købes til en aktiesparekonto.

Beskatning på aktiesparekonto følger den almindelige sats på 17%