Spring til hovedindhold

Hvorfor venter kapitalfondene ikke på bedre IS(S) tider?

Mandagens annoncering af at Goldman Sachs/EQT tirsdag ville begynde deres udsalg af ISS aktier har skabt undren hos de private investorer: Efter en nedjustering fra ISS og et efterfølgende kursfald vækker det undren, at kapitalfondene ikke venter på bedre salgstider og får en bedre pris. Det er der dog en ”god” forklaring på: Tiden er gået!

Case ISS: Storaktionær på vej ud og hvad så?

Da ISS blev børsnoteret i foråret, blev exit toget fra kapitalfondene ”kørt fra perron”. Efter de seneste succesfulde noteringer fra OW Bunker og Matas var køreplanen klar: Efter et eller 2 succesfulde kvartalsregnskaber og gerne med en opjustering af årsforventningerne i bagagen, var kapitalfondene klar til at sælge ud af deres beholdning.

Det afgørende i den ligning er dog ikke den opjustering, som alle have håbet på skulle komme, men som i stedet blev til en nedjustering på grund af den svage udvikling i den europæiske økonomi, som er ISSs ”hovedmarked”. Det afgørende er og var at toget var ”kørt fra exitperron” uden bremser. Der var ingen vej tilbage og ikke plads til bump på vejen med mindre nogen trak i nødbremsen (stort kursfald og ingen exitmulighed). Det skete ikke

Sidste ”holdbarhedsdato” overskredet

I tilfældet ISS har kapitalfondene ejet ISS i mere end 9 år. Det er noget længere end i det generelle tilfælde for kapitalfonde, som har for vane at være medejer i 4-7 år. Det er ikke nødvendigvis kun kapitalfondene som har presset på for at komme videre, men det investeringsmandat, som ligger bag kapitalfondene. Tiden trumfer kursovervejelserne

Investorerne i ISS ærgrer sig. At sælge ud efter en nedjustering og et kursfald er ikke positivt. Det skaber i dobbelt forstand en negativ situation: For det første har nedjusteringen og det efterfølgende kursfald været investorubehageligt. Men det kursafgørende er kombinationen af et kapitalfondsexit og et udbudspres. Investorerne ræsonnerer, at der næppe kommer specielt opløftende nyheder fra selskabet de kommende kvartaler på grund af den pressede europæiske økonomi samtidig med at der smides flere aktier på markedet.

2 salgsrunder igen?

ISS har sandsynligvis vist, at de kan stå på egne ben i tiden efter kapitalfondenes ejerskab, og man kunne med rette tænke sig, at investorerne ligeså vel tog imod meddelelsen om aktieudsalget som ”nu er der kun 2 ”salg” tilbage. Forstået på den måde, at hvis kapitalfondskonsortiet har skåret deres ejerandele i tredjedele Fra 48 % til 32 %, mangler der nu kun 2 salgsperioder før ISS ikke længere har en snærende ”salgstrussel” om investeringshalsen.

Normen på aktiemarkedet er at 2 salgsrunder er 1 for meget. Derfor vil der kunne ligge et negativ ”overhæng” på aktien i mere end én forstand, så længe kapitalfonden er inde men potentielt sælgende. Det sker indtil og med den sidste hurdle er ovre og investorerne har opfattelsen af at udbud og efterspørgsel er i investorernes favør.

Anm: Jeg ejer selv aktier i ISS

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
4 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2014-12-03 11:24

Awesome coverage! Thanks for putting it all in one spot.
Omega Speedmaster Spacemaster Z-33 http://www.fishintrepid.com/Z-33.php

Gæst
Gæst
2014-09-26 15:30

Just what exactly I’m interested in!

Gæst
Gæst
2014-09-12 08:42

Kan krisen med ISIS i mellemøsten påvirke ISS negativt?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2014-09-12 09:49

Hej Preben – Nej det tror jeg ikke. Det tætteste jeg tror det kommer på en påvirkning er med navneligheden/forvekslingen – Hilsen Per