Spring til hovedindhold

Indeksinvestering med fokus på etik

Dette indlæg er markedsføring.

Passiv investering – også kaldet indeksinvestering* – vinder større og større indpas blandt investorer verden over – også i Danmark. Det samme gør etisk investering. Men antallet af etisk passive afdelinger i Danmark er begrænset.

Sparindex har derfor lanceret en ny etisk afdeling: INDEX Globale Aktier – Etik KL. Afdelingen investerer i de selskaber, som indgår i markedsindekset MSCI All Country World Index (ACWI), og som består en etisk screening.

MSCI ACWI er et globalt indeks med over 2700 selskaber fra både udviklede og emerging markets. Ved at følge det opnår man en eksponering mod hele det globale aktiemarked, bredt fordelt på en lang række sektorer, blot ved at investere i en enkelt afdeling. I kombination med de lave omkostninger er denne risikospredning og markedseksponering de primære fordele ved indeksinvestering. Det er noget som vi allerede tilbyder vores investorer igennem vores eksisterende afdelinger.

Men blandt de selskaber, der indgår i MSCI ACWI, findes der dog også selskaber hvis aktiviteter og forretningsmodeller strider mod internationale normer eller miljømæssig-, social- eller ledelsesmæssig ansvarlighed. Der er blandt vores investorer en holdning til, at man ikke ønsker at investere i disse selskaber, og at de derfor skal screenes væk. Denne holdning ønsker vi at imødekomme og lancerede derfor INDEX Globale Aktier – Etik KL.

Det store spørgsmål er så, hvilke aktier der skal screenes fra, og hvordan de skal screenes fra? Begge dele har betydning for, hvilket indeks man følger, og dermed hvordan porteføljen sammensættes.

Webinar om etisk investering

I dette webinar har du mulighed for at høre om, hvordan Sparindex har grebet kombinationen af passiv investering og etisk investering an, og hvordan det adskiller sig fra den typisk tilgang.

 *Med indeksinvestering kan du ved køb af bare ét bevis få et afkast, der afspejler et givent indeks. Resultatet er en portefølje, som giver et afkast, der altid er på niveau med markedet. Med andre ord stor spredning og dermed lavere risiko. Indeksinvestering er en oplagt mulighed for dig, der ønsker at investere billigt (lave omkostninger) og ikke ønsker at bruge en masse tid på at analysere virksomheder og overvåge markedet.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer