Spring til hovedindhold

Et afkast på 61.700 % over fem år – hvordan kan det lade sig gøre?

Sharevilleprofilen MAVRICK har over de seneste fem år formået at skabe et afkast på mere end 61.700 % – nu har vi spurgt manden bag profilnavnet, hvad hans hemmelighed er.

Hej MAVRICK, vi er glade for, at du har tid til det her interview. Kan du ikke fortælle lidt om dig selv og din baggrund?

Hej, og tak for at invitere mig. Jeg er 43 år gammel og bor sammen med min kone og vores to børn lige uden for Oslo. Jeg har ingen økonomisk baggrund men er uddannet inden for marketing. Det er egentlig min fars skyld, at jeg blev interesseret i investeringsverdenen – han har altid haft en stor interessere for aktier.

Lige nu har du den bedst performende portefølje på hele Shareville – hvad er din hemmelighed? Fortæl os lidt om din strategi.

Det bliver jeg tit spurgt om, men jeg synes egentlig, at det er et svært spørgsmål. Jeg tror, at min performance er et resultat af mange års erfaring og passion for det finansielle marked. Der er ingen hemmelighed. Fornuftig pengestyring og stop loss er dog to meget vigtige regler at have i baghovedet. Mange tager også alt for meget risiko. Når det kommer til daytrading, handler jeg ofte på min intuition. Når jeg investerer langsigtet, bruger jeg meget tid på at læse om virksomheden og dens ledelse.

Du er medlem af Shareville-gruppen “Risk Management for Nordic Investors”. Kan du ikke fortælle lidt om din egen risikostyring i praksis?

Jeg har benyttet en række forskellige procedurer for at minimere risikoen, når jeg køber aktier. Når jeg daytrader, har jeg en meget stram stop loss, som har reddet mig flere gange. Når jeg ser, at en aktie ikke bevæger sig, som antaget, sælger jeg hurtigt. Der er ikke tid til at gå og håbe, når du tager en forkert beslutning. Jeg prøver altid at følge markedet – derfor starter jeg også tit med små positioner, når jeg køber en aktie, og hvis det går den rigtige vej, følger jeg op med at købe flere. Når jeg investerer med et langsigtet perspektiv, bruger jeg stadig stop loss – oftest omkring 10 % under købskursen.

Du har på det seneste solgt en del ud af din beholdning, hvad er dit syn på det nuværende marked?

Jeg tror, at vi befinder os tæt på en top lige nu, men samtidig ser jeg heller ikke, at markedet er på vej ned endnu. Jeg tror, at vi vil se et marked, der mest bevæger sig sidelæns, indtil renterne begynder at stige.

Hvad får du ud af Shareville?

Lige nu bruger jeg faktisk ikke så meget tid på Shareville, men det burde jeg. Det er et unikt sted at få information og dele erfaringer – jeg kunne rigtig godt tænke mig at begynde at bruge det mere for at lære nye ting fra andre investorer.

Fortæl os lidt omkring dit handels-set-up, hvilke værktøjer benytter du dig af?

Mit set-up er egentlig meget simpelt. For mig handler det om kun at have adgang til relevant information, som jeg faktisk har brug for. Lige nu ser mit set-up således ud: to skærme – til højre har jeg mine online nyheder, hvor jeg både kan se vindere, tabere og nyhedsstrømmen. Jeg har også otte små vinduer med aktier, som jeg har udvalgt dagen før, og som jeg overvejer at handle i. Skærmen til venstre bruger jeg til at placere mine ordrer. Jeg benytter mig ikke af click-trading.

Hvordan ser en almindelig dag ud for dig?

Jeg står oftest op omkring kl. 7 og kører børnene i skole. Så bruger jeg cirka en halv times tid på at læse nyheder, inden markedet åbner. Nogle dage har jeg en helt klar plan for, hvad der skal ske, men oftest venter jeg bare på muligheder for at handle, og så følger jeg min intuition. En normal arbejdsdag for mig starter kl. 8.30 og slutter 16.25 – så ikke meget anderledes end andres, når man kigger på timetallet.

Hvad er dit mål som investor?

Mit mål er en dag at tage skridtet videre og starte en hedgefond eller tilslutte mig en hedgefond. Jeg føler, at jeg har brug for nogle nye udfordringer, og jeg er klar til et nyt eventyr. Lad os se, hvad fremtiden bringer.

Har du til sidst nogle råd til nye investorer?

Hvis du er ny investor, så start med at observere markedet, før du stille og roligt kan begynde at handle med penge, du har råd til at tabe. Brug også altid en stop loss – det er regel nummer et og to for mig. Jeg vil også anbefale nye investorer at blive medlem af Shareville. Du kan lære så meget fra andre investorer, og det vil helt sikkert spare dig for mange begynderfejl.

Interviewet er oversat fra engelsk.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2019-07-17 22:50

Hej Nordnet Er det bare mig eller er det ikke et lidt tamt indlæg? Han siger jo ikke rigtigt noget, som ikke er alment kendt og han bliver heller ikke spurgt særligt meget ind til hvordan det har været muligt for ham at skabe et afkast, som er så stort. Det er da utroligt interessant at høre om han gearer sin portefølje og hvor meget/lidt? Er gevinsten kun skabt ved daytrading eller hvordan er fordelingen? Er det kun det norske marked han handler på eller er han global? Er der særlige brancher, selskabstyper m.m. han beskæftiger sig med? Eller er… Læs mere

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2019-07-18 10:14

Hej Aslak

Det er beklageligt, at du ikke føler, at du har fået udbytte af interviewet. MAVRICK fortæller dog flere gange om sin strategi i forhold til daytrading – han holder kun hver position i meget kort tid og handler ud fra nyheder, som han følger tæt dagligt. Du kan på hans Shareville-profil se alle de handler, han foretager: https://www.shareville.dk/medlemmer/mavrick/wall

Venlig hilsen
Nordnet