Spring til hovedindhold

Fandt sin strategi på Shareville: Mød SuperSune

Da SuperSune for snart to år siden var på jagt efter en måde at skabe sig en ekstra indtægt faldt valget på investering. Som nybegynder i en kompleks verden, havde han stor glæde af at bruge Shareville. Her kunne han gå på opdagelse i 100.000 andre investorers porteføljer og finde ud af, hvordan folk konkret brugte forskellige strategier. I dette interview kan du læse om hans vej ind på aktiemarkedet og hans arbejde med at finde sin egen strategi.

Hvorfor begyndte du at interessere dig for investering?

Jeg har investeret siden januar 2015. Jeg ledte efter en måde at skabe en passiv indtægt, og aktieinvestering blev en del af det. Jeg brugte noget tid på at sætte mig ind i, hvordan jeg skulle gribe det an. I den proces blev jeg bidt af det. Jeg blev kunde hos Nordnet for at holde mine omkostninger nede. Jeg valgte at lægge 90% af mine investeringer i månedsopsparing, som er en billig investeringsform, der ikke kræver ekspertviden.

Hvorfor er du på Shareville

Da jeg begyndte at sætte mig ind i tingene, kunne jeg se, at der lå en masse information på Shareville, som er svært tilgængeligt andre steder, hvis man ikke er professionel. På Shareville finder man helt almindelige menneskers tanker om aktier og investeringsforeninger. Samtidig kan man se, hvordan folk klarer sig ud fra forskellige strategier. I første omgang meldte jeg mig bl.a. ind for at finde frem til nogen, som investerer på en måde, jeg finder interessant. Nogen, som jeg kunne lægge mig op ad, mens jeg blev klogere og fandt min egen strategi. Den proces var med til at kvalificere, hvordan jeg selv skulle investere – og måske især, hvordan jeg ikke skulle investere.

Jeg fandt eksempelvis hurtigt nogle aktive medlemmer, som traf nogle gode beslutninger, men jeg forstod først deres valg på bagkant. Derfor besluttede jeg, at jeg ikke skulle basere min aktieportefølje på at være aktiv handler.

Læs også: Se, hvilke investeringsforeninger de bedste investorer køber

Er der nogen brancher eller lande, du er særligt interesseret i?

Jeg må både svare ja og nej. Jeg vil helst investere bredest muligt, og derfor er jeg glad for indekser. Men jeg investerer også lidt i aktier med raketpotentiale inden for mindre nordiske IT-aktier, hvor jeg føler mig fagligt kvalificeret til at træffe nogle gode valg. Der er ikke mange medier eller fora, der dækker de aktier, men fordi Shareville er nordisk, og fordi brugerne er derude og har en helt anden forståelse og tilgang end banker og finanshuse, kan jeg få en unik viden på Shareville. Den viden ved jeg ikke, hvor jeg ellers skulle få. Shareville sætter mig i forbindelse med private investorer, jeg ellers ikke ville komme i kontakt med.

Hvordan bruger du Shareville?

Når jeg finder en investor, der agerer på en måde, som er interessant for mig, følger jeg ham og lader mig inspirere. Men det er især i kommentarsporene på de enkelte aktier, jeg finder viden og information. Dem går jeg ind og tjekker på ugentlig og daglig basis alt efter, hvor stor aktiviteten er. Debatterne er med til at kvalificere min viden og give mig et helhedsbillede af virksomhederne, inden jeg eventuelt investerer.

Jeg bruger Shareville til at forstå de enkelte aktier og virksomheder, inden jeg beslutter, om jeg vil handle. Jeg handler især IT-relaterede aktier. Jeg er uddannet cand.it og har dermed nogle forudsætninger for at se, om en virksomhed i sin spæde opstart har potentiale. Ved at debattere på Shareville får jeg et bedre indblik i eksempelvis en norsk virksomheds nationale konkurrencegrundlag osv.

Jeg investerer lidt i disse små IT-virksomheder, hvor nogle har høj risiko og tilsvarende potentiale, og nogle gange fortryder jeg undervejs og sælger. Jeg bruger de små aktier til at gøre mig erfaringer og prøve teorier af, men jeg investerer stadig meget sikkert, fordi ca. 90% af min portefølje er sat i månedsopsparingen.

Læs også: 20 procents afkast det seneste år – hør, hvordan Rico passer sine aktier

Hvilke funktioner på Shareville bruger du mest?

Det er helt klart aktiedebatterne, jeg bruger mest – især kommentarsporet for den enkelte aktie. Disse funktioner har flere gange haft afgørende betydning for, om jeg har handlet en aktie. Derudover blogger jeg også om aktieinvestering, og for mig er det vigtigt at kunne vise min portefølje nemt frem, så mine læsere kan se, hvem jeg er. Når jeg henviser til min profil på Shareville, er det nemt at gennemskue min portefølje.

Følger du selv nogen på Shareville, som du vil anbefale?

Jeg synes, det er rigtig sjovt at følge nogle af de faste gæster i Millionærklubben på Radio 24syv, f.eks. Lars Persson. Det giver mig et indblik i, om det bare er talk the talk, når de er i radioen, eller om det også er walk the walk.

Jeg følger også en, der hedder Tøsen, der kører med 100% gearing på sin portefølje. Det kunne jeg aldrig selv finde på, men det er sjovt at følge en, der investerer på en så anderledes måde, end jeg gør og se, hvilke valg hun træffer og hvordan det går.

Læs også: Hør, hvad 100.000 andre investorer tænker – før du køber

Kan du anbefale andre at bruge Shareville?

Ja i meget høj grad – også inden man har sat så meget som en krone ind. Shareville er et rigtig godt værktøj til at søge info og få en forståelse for investeringer. Porteføljerne er visualiseret i noget så simpelt som lagkagediagrammer. Det skaber overblik og giver en god overordnet forståelse. Kommentarsporet er også værd at dykke ned i. Her finder man hurtigt ud af, at der ikke findes en sandhed om aktier og investeringer. Jeg tror, man hurtigere får et realistisk billede af sådan noget som risiko, når man ser, hvor mange meninger og teorier, der er om forskellige aktier. Alt dette kan man bruge til at kvalificere, hvordan man selv vil investere.

Find SuperSune på Shareville her

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2016-11-01 19:59

Hej med dig

Gæst
Gæst
2016-11-02 11:01

Følg min vej mod finansiel frihed her: http://www.frinans.dk