Spring til hovedindhold

Jeanette Fangel Løgstrup investerer i mennesker

Jeanette Fangel Løgstrup er den stemme, som i danske bestyrelseslokaler ofte minder om, at det er vigtigt at passe på klimaet og sikre at flere kvinder får plads omkring bordet.

Jeanette Fangel Løgstrup er den stemme, som i danske bestyrelseslokaler ofte minder om, at det er vigtigt at passe på klimaet og sikre at flere kvinder får plads omkring bordet. Hun er med i bestyrelserne i flere selskaber, der tæller både et mediehus, et stort energiselskab og Fonden for Entreprenørskab.

Når Jeanette Fangel Løgstrup investerer sine egne penge i aktier, så skal det være en god forretning. God i alle betydninger af ordet, og både samvittigheden og bankkontoen skal gerne begge ende i plus. Men det behøver ikke at være så svært.

”Nogle af Danmarks mest veldrevne virksomheder arbejder også seriøst med bæredygtighed. Det er en del af deres DNA. Samtidig viser analyser, at selskaber som har kvinder med i ledelsen, ofte klarer sig bedre end dem, som ikke har det. Det er også min egen erfaring, at det er vigtigt med diversitet, så man ikke ender med at have blinde vinkler i en ledelse. Så ofte går god forretning hånd i hånd med bæredygtighed og diversitet”, lyder det fra Jeanette Løgstrup.

Jeanette Løgstrup mener altså, at det kan betale sig at være etisk ansvarlig med sine investeringer. Oprindeligt er hun uddannet fra CBS, og hun købte sine første aktier, da hun var færdig med sin uddannelse.

”Da jeg fik mit første job, så begyndte jeg at investere. Jeg var midt i 20-erne og nok inspireret af min mand, som havde købt aktier siden han var 14 år.”

Investerer i selskabsledelse

Jeanette Løgstrup har gennem årene primært holdt sig til aktier i udvalgte selskaber. Hun holder af selv at have fuld kontrol over sine investeringer, så hun har også i størst muligt omfang selv investeret sin pensionsopsparing.

”Jeg går mere direkte ind i en aktie. Jeg ser efter kvalitetsselskaber, der vil være relevante på den lange bane, og jeg er vant til at læse regnskaber og studere nøgletal fra mine job i den finansielle sektor. Jeg køber aktier i både små og store selskaber”, siger hun.

Men ud over de hårde kendsgerninger, som kan læses ud af et regneark, så investerer Jeanette Løgstrup også i mennesker. Hun investerer i et selskabs ledelse.

”Jeg prøver på baggrund af min egen ledelseserfaring at vurdere om et selskab er veldrevet. Det er jo i høj grad ledelsen, der er afgørende for et selskabs udvikling, så jeg ser på ledelsens tidligere resultater, og om jeg føler, at de er dygtige og troværdige – også når de har stået i spidsen for andre selskaber”, lyder forklaringen.

Den loyale investor

Når Jeanette Løgstrup har besluttet sig for at skyde penge i et selskab, så beholder hun ofte aktierne.

”Det er kun 10-20 procent af mine aktier, som jeg lægger om til andre aktier i løbet af et år. Jeg lægger vægt på at være en langsigtet investor fremfor at købe og sælge ofte, og derfor er det vigtigt med et godt forarbejde.”

Når der har været kriser på aktiemarkedet, så har Jeanette Løgstrup holdt sig til sin strategi, og hun har ofte beholdt aktierne og er stået gennem stormen.

Stå fast under kriser

”Jeg fastholdt det meste, da aktierne faldt, da coronakrisen begyndte. Under finanskrisen havde jeg bankaktier, og det var ikke sjovt, men min hovedregel er altså, at man så vidt muligt skal stå det igennem. Aktiemarkedet går op og ned, men på den lange bane, så går markedet op”, lyder det fra den erfarne investor.

”Jeg kan kun anbefale, at kvinder også kommer med på vognen i forhold til at investere. Der vil altid være en vis risiko ved at gøre det, men der er også en risiko ved at stå udenfor i form af mistet velstand, som kan have betydning for ens muligheder gennem livet”.

Jeanette Løgstrup har blikket rettet mod fremtiden, når nye selskaber skal udvælges til aktieporteføljen.

”Bæredygtighed er en mere og mere vigtig dimension at arbejde med for alle virksomheder, for det vil både kunder og alle interessenter kræve. Hvis et selskab i fremtiden skal kunne tiltrække de bedste medarbejdere, så skal selskabet arbejde seriøst med bæredygtighed gennem hele sin værdikæde i dag. Det er også med til at fremtidssikre virksomheden”, siger Jeanette Løgstrup.

Hun tror i det hele taget, at investeringer og kapital kan være med til at fremme den grønne omstilling.

”Det er spændende, at hele finanssektoren er begyndt at arbejde med bæredygtighed i både investeringer og udlån. For den grønne omstilling kan ikke ske uden kapital, og derfor er der fokus på sektorens rolle i retning af at kanalisere kapital i retning af grønne formål. Det betyder også, at man som privat investor får flere og flere muligheder i forhold til at investere bæredygtigt”, forudser Jeanette Løgstrup.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer