Spring til hovedindhold

Karakterbogen 3. kvartal: Stadig ingen over og ingen ved siden af Novo Nordisk

Den danske regnskabssæson blev en mere blandet oplevelse end investorerne havde håbet på. Samtidig blev den dog ikke værre end frygtet. Mens Novo Nordisk topper er der et stykke vej ned til de næste i karakterbogen. Nederst gør nedjusteringer fra Vestas og Royal Unibrew ondt.

Den danske regnskabssæson blev en mere blandet oplevelse, end investorerne havde håbet på. Samtidig blev den dog ikke værre end frygtet. Mens Novo Nordisk topper, er der et stykke vej ned til de næste i karakterbogen. Nederst gør nedjusteringer fra Vestas og Royal Unibrew ondt.

12 – Toppen

12: Novo Nordisk leverede den tredje opjustering ud af tre mulige i 2022. Selskabet er i topform, men forventningerne og prisfastsættelsen afspejler det også. Investorerne knuselsker diabeteskongen fra Bagsværd. Livet er fedt. Også for investorerne. Ingen selskaber har gjort sig fortjent til 10. Det viser afstanden mellem Novo Nordisk og de næste.

7 – Den meget gode præstation

7↑: Netcompany – Leverede et regnskab, som var noget bedre end forventet og langt bedre end frygtet. Det har givet en større og naturlig kursforløsning. Er selskabet tilbage på det profitable vækstspor? Organisk vækst justeres let ned, men det er kun et meget lille hår i suppen i et kvartal, som investorerne håber på er begyndelsen til mere og flere sikre indtjeningsleverancer i den fortsatte digitalisering i Europa.

7↑: ISS – Endnu en positiv præcisering. ISS kom i mål med sin turnaround-plan og nye mål blev efterfølgende fremsat på kapitalmarkedsdagen. Jacob Aarup-Andersen har vist, at han forstår spillereglerne: Indfri egne forventninger – hæv barren og lever stensikkert på det samtidig med, at ISS derisker sin forretning; ikke tager kontrakter, som ikke har en profitabilitet på niveau med allerede eksisterende, og undlad at forgylde sælgere for opkøbsmål.

7 – Godt med lidt rutinepræg og stadig et stykke til toppen med glans

7: DSV – mindre opjustering med 1 mia. på EBIT-niveau. Igen et stilsikkert regnskab.

7: Mærsk – Godt regnskab. Toppen passeret. Nu kommer modvinden.

7: Carlsberg – Carls(berg) classic løfter indtjeningen. Stram omkostningskontrol og et bedre produktmix. Positiv udvikling efter Royal Unibrews nedjustering også selvom forretningsmodellerne ikke er sammenlignelige.

7: Chr. Hansen – Bedre end længe. Investorerne drager et lettelsens suk efter, at aktien helt kortvarigt flirtede med 2015-niveau og syv år uden afkast.

7: Pandora – Styrer godt igennem udfordringer. 13% af markedsværdi sendes tilbage. Ledelsen har fjernet de store overskrifter og risici. Fint.

4 – Opløftende momenter

4: Novozymes – Opjustering til lidt under konsensus gav kursnedsabling. Aktien fik ufortjent en for høj medfart. Fornuftig/god udvikling, men væksten vil have godt af at skifte gear.

4 – Den bløde mellemvare

4: Tryg(t) og godt. I 2023 glæder investorerne sig til at få både i pose og i sæk. Synergierne fra købet af Trygg-Hansa bliver tydelige samtidig med at udbytte og større aktietilbagekøb fortsætter. Høj prisfastsættelse og man fornemmer aktiepengene er lidt en parkering til et højt direkte afkast.

4: Jyske Bank – Blandet regnskab, let skuffende.

4: Ørsted – Opjustering på grund af frasalg. Ellers ok, men uden at være prangende.

4: FLS – Lidt mere indtjening for lidt mindre risiko er en god cocktail.

02 – Den tunge ende

02: GN Store Nord – Skuffende men ikke super overraskende nedjustering. Audio lider – salg/højere fragtomkostninger trækker ned. Steelseries bedre end frygtet, men købet koster dyrt, og den finansielle frihed er pantsat de kommende kvartaler.

02: Danske Bank – Svag underliggende udvikling som forventet. Hensættelse til amerikansk sanktion er velkendt og ekstraordinær hændelse uden for regnskabsbedømmelsen. Ikke imponerende, men heller ikke værre end frygtet. Aktien stiger på et lettelsens suk. USA-omkostning er dyr, men det er tid til at komme videre.

02: Coloplast – Let skuffende regnskab og forventninger trukket ned af inflation, energi og Kina.

02 – Nedjusteringer uden at storskuffe

02: Demant – 2. nedjustering i år.

02: AMBU – Regnskab næsten som forventet. Skuffende guidance. Ny strategiplan, men har vi set den sidste nedjustering fra dem?

00 – Bundpropper

00: Vestas – Nedjustering er blevet den dårlige vane.

00: Royal Unibrew – Øl pletter ikke, men det gør en nedjustering, som ikke pynter. Royal Unibrew må tage sidstepladsen. Nedjustering med større kortsigtede kurskonsekvenser.

Udenfor bedømmelse Rockwool (kommer først 23/11), Bavarian Nordic og Genmab.

Bemærk: Karakterbogen gives for præstationen og ikke for den efterfølgende kursudvikling. Kursudviklingen efterfølgende er investorernes vurdering. Karakterer er udtryk for en vurdering af regnskabspræstationen. Det er ikke lig med en vurdering af aktien eller potentialet og er ikke udtryk for en købs- eller salgsanbefaling.


Ovenstående er ikke en anbefaling til at købe eller sælge værdipapirer. Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2022-11-17 07:04

Per Hansens brev/kommentarer. Altid letlæselige/forståelige. Med fin omtanke på virkeligheden. Tak for det.
venligst
NJ Graabek.

Gæst
Gæst
2022-11-22 10:59

En enkelt oversigt over de store spillere. Et godt initiativ, der skærer igennem mainstream mediestøj.