Spring til hovedindhold

Kurtagefrie køb i danske investeringsforeninger

Man kan vist roligt sige, at der råder aktiefeber i Danmark. Aktiekurserne fortsætter op, og jeg tror, at der indtil videre i 2015 er slået intet mindre end 16 indeks-rekorder for C20Cap-indekset. Masser af private investorer har tjent gode penge på aktiemarkedet og flere og flere danskere vil nu også være med. Det kan vi også mærke; for tiden siger vi dagligt velkommen til rekordmange nye kunder.

De fleste vil selv investere i enkeltaktier og står selv for porteføljeforvaltningen, men der er også mange, som gerne vil have hjælp og kigger nærmere på investeringsforeninger. Her vælger du selv dine investeringsforeninger, men der er professionelle forvaltere, som vælger de underliggende aktier, som indgår i investeringsforeningsbeviset. Du kan læse mere om investering i Investeringsforeninger her.

Kurtagefrie køb frem til 1. april

Vi har indset, at mange kunder ikke kender vores InvestTorv, og derfor lancerer vi nu en kampagne, hvor vi fjerner købskurtagen på investeringsbeviser fra Investtorvet frem  til og med 1. april. InvestTorvet er sider, som vi har skabt i samarbejde med Morningstar, og det betyder, at du bl.a. kan se de forskellige investeringsforeningers rating, og at der er en række toplister, som giver dig overblik over, hvilke afdelinger, som har klaret sig bedst i bestemte tidsintervaller. Nordnet har indgået en samarbejdsaftale med alle de danske investeringsforeninger, som du finder på InvestTorvet .  Du kan læse mere om kampagnen og vilkår for den her.

Jeg vil herunder gennemgå et par områder, som forhåbentligt kan give dig inspiration og hjælp til, hvilke afdelinger af investeringsforeninger, som netop vil passe dig og din portefølje.

Søg på toplisten fra Morningstar

Der er mange investeringsforeninger at vælge imellem, og det kan derfor være svært at vælge. InvestTorvet er en markedsplads for investeringsforeninger, hvor du kan læse nærmere om de enkelte afdelinger og sammenligne dem med hinanden. Toplisterne giver dig hurtigt et godt overblik over de markeder og brancher, som har haft den bedste performance i en given periode, og inden for disse kan du se, hvilken afdeling som har leveret de bedste resultater.

Mest populære investeringsforeninger hos Nordnet

Da Nordnets kunder næsten udelukkende består af private investorer, synes jeg det er oplagt at kigge nærmere på, hvad andre investorer har investeret i. Derfor har jeg trukket en liste med de 20 afdelinger fra InvestTorvet, som er mest populære blandt vores kunder – vær opmærksom på, at udover aktivt forvaltede investeringsforeninger indgår også flere passivt forvaltede indeksfonde fra Sparinvest i listen. Du klikker blot på afdelingen, hvis du vil læse mere:

SPARINVEST INDEX GLOBALE AKTIER MIN. RISIKO
DANSKE INVEST BIOTEKNOLOGI
MAJ INVEST OBLIGATIONER
MAJ INVEST VALUE AKTIER
SPARINVEST INDEX EMERGING MARKETS
FUNDAMENTAL INVEST STOCK PICK
SPARINVEST INDEX USA GROWTH
SPARINVEST INDEX EUROPE GROWTH
MAJ INVEST DANSKE OBLIGATIONER
CARNEGIE WORLDWIDE/GLOBALE AKTIER
JYSKE INVEST – INDISKE AKTIER
CARNEGIE WORLDWIDE/ASIEN
SKAGEN KON-TIKI
SKAGEN GLOBAL
NORDEA INVEST VIRKSOMHEDSOBLIGATIONER
SPARINV HIGH YIELD VALUE BOND UDB
MAJ INVEST DANSKE AKTIER
NORDEA INVEST – HIGH YIELD BONDS
NORDEA INVEST STABILE AKTIER
SYD INVEST HØJRENTELANDE

Mest købte investeringsforeninger hos Nordnet hidtil i 2015

Nedenstående liste viser de mest netto købte investeringsforeninger hos Nordnet i år. En god blanding med både målrettede afdelinger med fokus på bl.a. biotek, indiske aktier og stockpicking, men også tre afdelinger med mindre risiko.

SPARINVEST INDEX GLOBALE AKTIER MIN. RISIKO
DANSKE INVEST BIOTEKNOLOGI
FUNDAMENTAL INVEST STOCK PICK
MAJ INVEST VALUE AKTIER
JYSKE INVEST – INDISKE AKTIER
SPARINVEST INDEX USA GROWTH
BANKINVEST KORTE DANSKE OBLIGATIONER
MAJ INVEST OBLIGATIONER
CARNEGIE WORLDWIDE/ASIEN
MAJ INVEST GLOBAL SUNDHED

Jeg håber, at ovennævnte kan give dig inspiration. God fornøjelse og held og lykke med dine investeringer!

/Max

PS. Følg gerne min portefølje på Shareville.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2015-03-12 14:42

har købt fundamental invest 10.3. og betalt kurtage (29 kr.) – det må jo være en fejl, Max da kampagnen jo også dækker Fund.Invest

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2015-03-12 15:53

Hej Christian

Vi startede kampagnen i går den 11. marts, så de kurtagefrie køb gælder desværre først fra og med handelsdagen den 11. marts.

/Max

Gæst
Gæst
2015-03-12 17:03

Husk, at man fortsat betaler emissionstillæg til foreningen.

Gæst
Gæst
2015-03-13 16:31

Hej Max,

Intet nyt om Superfonden (for frie midler?)

/IskH

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2015-03-13 17:06

Hej iskandar

Nej, desværre ikke. Tør ikke love mere end at jeg forventer at have nærmere information i løbet af andet kvartal.

/Max

Gæst
Gæst
2015-03-30 11:38

Hej Max, Kunne i ikke lave et indlæg med lidt inspiration til hvilke investeringsforeninger man må/kan investere i hvis man er selvstændig under virksomhedsskatteordningen og har akkumuleret et overskud. Mvh Mikkel

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2015-04-01 00:49

Rigtig god idé!

Gæst
Gæst
2015-03-30 14:51

Hej. Hvordan trækker de ÅOP, er det i kursen eller det noget de gør 1 gang om året, jeg spørger fordi jeg aldrig har købt en investeringsforening aktie, men overvejer at gøre det idag.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2015-03-30 15:14

Har selv fundet svaret på jeres side og det fratrækkes værdien ikke på depotet 🙂

Gæst
Gæst
2015-03-30 20:09

Mange investeringsforeninger har ikke udbetalt udbytte endnu. Hvorfor ikke vente med kurtagefri køb til der er blevet udbetalt udbytter?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2015-04-01 00:50

Lige netop!

Gæst
Gæst
2015-03-31 14:10

SPIGLAMRI er en rigtig højdespringer hos Nordnet 🙂 Den klarer har da også klarer sig rigtig rigtig flot..

Men mon der er særligt mange boggleheads hos Nordnet?