Spring til hovedindhold

Kvindelig rollemodel passer børn og børsbabyer

Line Maria Kühlwein Skov passede både børn og aktie-babyer under barslen. I maj 2021 fik hun sin TV-debut, da hun i TV2 News fortalte om sine investeringer. Nordnet har spurgt hende om, hvordan hun investerer.

To år med oplevelser på aktiemarkedet, har fået Line Maria Kühlwein Skov fra Holstebro til at blive mere skarp på sin investeringsstrategi. Senest har hun købt tre C25-aktier og skilt sig af med sit smertens barn, Kahoot, der blev købt på en hype. Hun kan godt lide at tale om sine aktieinvesteringer offentligt, og har for nyligt været med i en ny programserie på TV2 News, hvor hun til Nordnets investeringsøkonom, Per Hansen, har fortalt om sine aktieinvesteringer.

”Det er fedt med en dag i aktiernes tegn. Det er virkelig sjovt”, siger Line Maria Kühlwein Skov.

På Instagram kalder hun sig selv, Aktiemor med mere, og her nørder hun lidt i aktier sammen med andre ligesindede. Hun var på barsel med sit andet barn, da hun startede sin investeringsrejse ved Nordnet – og i dag vil hun gerne have flere kvinder til at tale om aktier og investering. Hun forsøger at få sine veninder med ud på aktiemarkedet, og det er heldigvis lykkedes flere gange.

Det var drømmen om økonomisk frihed, der først fik vestjyden til at investere. Hun ville gerne have sine opsparede penge til at arbejde for sig i stedet for, at de bare skulle stå på en bankkonto, og hun begyndte derfor at investere dem.

Hendes yndlingsaktie har indtil nu været Rockwool, hvor hun har et afkast på 90 procent. Det er en af de aktier, som hun har haft næsten fra begyndelsen. Den har rundet de 3.000 kr. per aktie for nylig, så nu overvejer hun, hvad næste skridt skal være.

Dengang hun begyndte at investere i aktier, satsede hun også i håbet om den store gevinst, men det var bare ikke altid, at det lykkedes, så i dag investerer hun anderledes. ”Jeg er ikke længere den vildt risikovillige type, som jeg nok var i starten. Jeg har oplevet, hvordan det hele styrtdykkede i marts sidste år, da hele verdenen lukkede ned”, fortæller hun.

Formuen er fordelt på flere depoter, så de kan afspejle, de forskellige aktie-personligheder, som hun har. De fleste af hendes penge er placeret på et depot, hvor hun tænker langsigtet og sikkert. Her har hun aktier i store danske virksomheder, som Carlsberg, DSV, Novo og en dansk investeringsforening.

En mindre del af pengene er så placeret på et depot, som hun kalder sin ”frimærkesamling”. Her satser hun på aktier, hvor hun håber på den store gevinst, men som hun også ved, er mere risikable. Lige nu har hun aktier som blandt andet Teradyne, Cessatech og NEL. Noget, som ikke kommer med i hendes frimærkesamling, er virtuelle mønter som Bitcoin.

”Jeg vil gerne forstå de virksomheder, jeg investerer i, og jeg kan simpelthen ikke forstå, hvilken værdi en kryptovaluta skal have, så det holder jeg mig fra”.

Endelig har hun, ligesom 60.000 andre Nordnet-opsparere, en månedsopsparing, hvor der tænkes i spredning af risiko og langsigtede investeringer.

Den unge investor synes, at hun har lært meget om aktier i forskellige aktie-communities på sociale medier, men hun har også lært, at hun skal holde sig fra aktier, hvor der opstår hype, for det har kostet hende penge. ”Der er jo mange fordele ved grupper, hvor man kan spørge ind til enkelte aktier. Men det er oftest, dem som synes, man skal beholde aktien, der svarer.” Med den viden hun har nu, så hopper hun ikke bare med på et hype længere. Hun sætter sig ind i virksomheden først.

Line Maria Kühlwein Skov tøver ikke, når hun svarer på, hvad den bedste aktie-beslutning hun har taget har været:

”At komme i gang. Det er mega sjovt.”

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer