Spring til hovedindhold

Kvinder er mindre risikovillige og vælger flere grønne aktier

Kvinder er mindre risikovillige end mænd, når det gælder investering i værdipapirer og har oftere en længere investeringshorisont, det viser en ny nordisk undersøgelse.

Der er flere og flere kvinder, der bevæger sig ind på aktiemarkedet. Det kan man se, når man kigger på kundebasen hos os i Nordnet. De sidste tre år er der blevet flyttet på kønsfordelingen, og andelen af kvinder i kundebasen er vokset fra 25,9 % i 2016 til 28,4 % i 2018.

Det er en meget positiv udvikling – og samtidig en udvikling, som jeg følger meget nøje med i. Dog kan vi også se på tallene, at det tyder på, at kvinderne er mere tilbageholdende end mændene, som især udmærker sig i deres risikovillighed i deres investeringer.

Mænd er mere end dobbelt så risikovillige

En undersøgelse lavet af YouGov på vegne af Nordnet viser, at mænd i Norden er mere end dobbelt så risikovillige, når de investerer, end kvinder er. Kun to procent af kvinderne fortæller, at de tager en højere risiko for at maksimere afkastet. Blandt mændene er det ni procent. Til sammenligning så er 45 % af mændene villige til at løbe en vis risiko for at kunne opnå et lidt højere afkast, mens det tilsvarende kun er 29 % af kvinderne, der ønsker at tage denne risiko. Generelt så aftager risikovilligheden med alderen – den er typisk højest i alderen 30-39 år.

8 ud af 10 aktier er de samme

Samtidig viser en undersøgelse, som Nordnet har lavet blandt de danske kunders beholdninger, at de aktier, som bankens kvindelige kunder valgte at investere i sidste år, til en vis grad ligner mændenes. Faktisk er 8 ud af 10 aktier de sammen, men hvor kvinderne har valgt at investere i Novozymes og Ørsted, har mændene i højere grad valgt at placere deres penge i Teva og Gomspace.

Overordnet set kan det tyde på, at kvinder investerer lidt mere i en grøn fremtid, mens mændene tilsyneladende er tiltrukket af de mere risikable aktier.

Selvom mændene handler dobbelt så meget som kvinderne, klarer kvindernes porteføljer sig bedre end mændenes. Kvinder investerer ofte langsigtet, og der er flere analyser, der peger på, at de hermed også får et bedre afkast end mændene.

Jeg håber, at den positive udvikling fortsætter – og at rigtig mange kvinder vil få lyst til at investere!

Anne Buchardt, landechef i Nordnet Danmark.

Top 10-aktier i porteføljerne hos kvinder og mænd

KvinderMænd
Novo NordiskNovo Nordisk
Vestas Wind SystemsDanske Bank
Danske BankVestas Wind Systems
GenmabGenmab
Bavarian NordicBavarian Nordic
PandoraPandora
DSVTeva
AmbuDSV
NovozymesGomspace
ØrstedAmbu

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2019-03-29 20:27

Mystisk vinkling af artiklen. Mere relevant og dækkende med en overskrift, der hedder: “Mænd handler dobbelt så meget som kvinder og er mere risikovillige – men klarer sig dårligere”