Spring til hovedindhold

Litteratur om investering

Jeg er blevet opfordret til at liste mine favoritbøger. Jeg har i dette indlæg listet investeringsbøger som jeg har læst mindst to gange – så må de da være gode…

Jeg læser løbende et større antal bøger om investering. Jeg finder disse bøger på Amazon.co.uk. Fordelen ved at købe bøgerne i U.K. frem for USA er, at man slipper for ekstra moms og told på amerikanske bøger. Jeg er blevet opfordret til at liste mine favoritbøger. Det er en svær opgave at rangordne investeringsbøger. I stedet for at forsøge at bedømme de enkelte bøger, har jeg nedenfor listet investeringsbøger som jeg har læst mindst to gange. Så må de da være gode ikke?

 • Lawrence Cunningham: The Essays of Warren Buffett
 • John Rothchild: The Davis Dynasty (Shelby Collum Davis biografi)
 • John Rothchild with Peter Lynch: One up on Wall Street
 • John Rothchild with Peter Lynch: Beating the street
 • Vitaliy Katsenelson: Active Value Investing
 • Edwin Lefèvre: Reminiscences of a stock operator
 • Jim Collins: Built to last
 • André Kostolany: Penge
 • John Huey with Sam Walton: Made in America. My story
 • Fred Schwed Jr.: Where are the customers’ yachts
 • Monish Pabrai: The Dhandho investor
 • Anthony Bolton: Investing against the tide
 • Philip Fisher: Common stocks, uncommon profits
 • Janet Lowe: Damn Right (Charlie Munger biografi)
 • Robert Hagstrom: The Warren Buffett way
 • Lars Larsen: Go daw jeg hedder Lars Larsen

Og her er en liste med bøger jeg har læst med stor fornøjelse, og meget gerne vil læse igen, når jeg får tid:

 • Peter Kaufman (editor): Poor Charlie’s Almanack (Charlie Munger biografi)
 • Robert G. Hagstrom: The Warren Buffett portfolio
 • Jeremy Siegel: Stocks for the long run
 • Jim Collins: Good to great
 • Benjamin Graham: The intelligent investor
 • John C. Bogle: Common sense investing

Hvilke bøger har du fået mest ud af at læse?

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
19 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2013-05-28 13:26

Hej Thorleif,

The Intelligent Investor er uden tvivl en af mine favoritter – og så er jeg faktisk også ret begejstret for Joel Greenblatts The Little Book That Beats The Market. Jeg synes også Seth Klarmans Margin of Safety er rigtig god.

Gæst
Gæst
2013-05-28 14:32

Lauren Temleton: Investing the Templeton Way: The Market-Beating Strategies of Value Investing’s Legendary Bargain Hunter er min favorit. Templetons ide om at investere på point of maximum pessimism er nem i teorien men svær i praksis. Templetons karriere startede i 1939. Templeton forventede, at der ville komme krig, og at USA ville blive inddraget i den. Fra hans studier af 1. verdenskrig viste Templeton, at alt kunne sælges under en krig, og at der ville komme store skatter på virksomhedernes øgede profitter. Dårligt drevne virksomheder med underskud ville derfor klare sig godt. Deres varer kunne pludselig sælges, og de ville… Læs mere

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2013-05-28 22:40

Lars> interessante bøger.. Heh, undrer mig dog ikke over du har lyst til at fortælle du har tjent penge -havde du tabt halvdelen af formuen hørte vi næppe fra dig 😉

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2013-05-29 01:22

Hej Alex, Relevant bemærkning. Jeg nævnte det i denne sammenhæng, fordi det efter efter min mening viser, at det er godt at kunne sine teoribøger og sin historie om investering. Kan man ikke det, famler man som privat investor i blinde og er som et barn, der leger med dynamit. Når det er sagt, har du har ret for så vidt, at der er mange flere succeshistorier derude end det modsatte. Det er ærgeligt, fordi det er fiaskoerne, man lærer mest af. Jeg vil ikke gøre mig bedre end gennemsnittet, så du har måske ret i, at jeg ikke have… Læs mere

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2013-05-29 09:51

hej lars, det vil jeg glæde mig til at læse! Sandt at sige lærer vi alle mest af fiaskoerne -stoler ikke på folks analyser med mindre de har været der nede hvor det gør rigtig ondt 🙂 heeh… Jeg mener også alternativ energi er værd at satse på, men jeg mener også, at en mand som Thorleif Jackson kunne lære lidt af teknisk analyse -for så havde han undgået at brænde nallerne noget så grusomt på bl.a. jinhui og trina solar -det behøves jo ikke at være avanceret, en enkel analyse af glidende gennemsnit (intet er sort eller hvidt, og… Læs mere

Gæst
Gæst
2013-05-28 22:45

hej thorleif,

du skulle tage at læse de meget underholdende bøger af André Kostolany, som har handlet fysisk på de fleste børser i Verden, og som anser investering som et godt stykke klassisk musik!
Jeg aner stor respekt for en mand som ham, der ikke har 1 gran teoretisk viden fra skolebøgerne, men har lært det hele på den hårde måde (som jesse livermore sagde: The game taught me the game, and it didn’t spare the rod while teaching!)

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2013-05-29 22:05

Hej Alex,
kostolanys bog Penge, skulle faktisk have været med på listen, da jeg har læst den to gange. Fed bog!

Gæst
Gæst
2013-05-29 10:27

Synes Lars Tvedes bøger er ret gode – og har læst både “Supertrends” (en del om business cycles), og “Børshandlens Psykologi” – let læseligt og god baggrundsviden at have med.

Gæst
Gæst
2013-05-29 11:03

Hvad med at læse noget Mark Twain i stedet???

🙂

Gæst
Gæst
2013-05-29 19:17

“More Money than God: Hedge Funds and the Making of the New Elite”: http://www.amazon.com/gp/aw/d/0143119419/ref=redir_mdp_mobile

Gæst
Gæst
2013-06-01 00:45

Hej Alex og andre interesserede, Jeg har postet mit lovede indlæg på Euroinvestor om mit sats på solbranchen, fordi det nu er ca. ½ år siden, at jeg satsede over halvdelen af min formue på solbrancen. Det er derfor tid til status. Gevinsten har været på ikke mindre end 86 % eller 737.000 kr. på 6 måneder. Når jeg skriver om dette i Nordnet-sammenhæng er det fordi, det er en illustration i at anvende investeringslitteratur i praksis, og dermed meget appropos Thorleifs artikel. Som jeg har nævnt nedenfor, er det jeg har lavet en kopi af John Templetons 1939 stunt,… Læs mere

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2013-06-03 22:17

Hej Lars, Tillykke med det gode resultat. Jeg prøvede faktisk den samme strategi fra 31.12.2008 til 30.november 2009 med min private portefølje. Jeg lagde desværre om til en ren solportefølje INDEN markedet bundede. Jeg fik derfor tab på 3,4% i januar 2009 og tab på hele 26,3% i februar 2009. Et tab på 28,7% på to måneder, var en hård start, men jeg holdt stædigt fast ved strategien. De tre følgende måneder gav bonus i kraft af afkast på 25,9%, 22,1% og 22,0%, og løftede dermed porteføljen fra indeks 71,3 til indeks 133,7 – 87,5% på tre måneder! Kurserne stagnerede… Læs mere

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2013-06-05 11:36

Hej igen Lars, Hvis jeg ikke havde opgivet solstrategien i november 2009, men i stedet stændig havde holdt fast endnu, ville jeg have fået et tab på 69,7% siden november 2009, og et samlet tab på 61,7% siden december 2008! Hvis jeg havde holdt fast i strategien i præcis to år (som du forslår et sted), fra december 2008 til december 2010, ville jeg blot have fået et afkast på 12,3%. Lars, jeg synes du skal overveje om du har været heldig, eller om du har været dygtig? Hvis du når frem til at du har været heldig, bør du… Læs mere

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2013-06-05 19:26

Hej Thorlief, Jeg overvejer konstant, om jeg har været dygtig eller bare heldig. Gør jeg ikke det, gør jeg ikke mit investorarbejde godt nok. Jeg ville aldrig købe en aktie, blot fordi den er faldet 95 %. Men når det er en hel klasse af aktier, der er faldet 95 %, i dette tilfælde solaktier, er det straks mere interessant. Solselskaberne kæmper alle sammen om det samme stærkt ekspanderende marked. Da de stort set alle har underskud, er de hver i sær forbundet med større eller mindre risiko. Set under ét er jeg derimod ikke i tvivl om, at solmarkedet… Læs mere

Gæst
Gæst
2013-06-04 22:11

Er der ikke en dansk bog eller to for en nybegynder som mig. Jeg snuser meget til højre og venstre, men ved ikke helt hvad og hvor jeg skal snuse.

Hvis jeg skulle vælge en engelsk bog for “begyndere” hvad skulle de så være for en?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2013-06-11 10:54

Hej Friborg,
André Kostolanys bog “Penge” er en god begynderbog på dansk. Jeg har aldrig selv købt den, men blot lånt den på biblioteket to gange.

Peter Lynchs bøger er gode begynderbøger på engelsk. En mere avanceret begynderbog kunne være Cunninghams “Essays of WB”. Den fik jeg selv et enormt udbytte af i 2002/2003 selvom jeg var næsten ny på aktiemarkedet.

mvh Thorleif

Gæst
Gæst
2013-06-11 20:57

Hej Thorleif,
Jeg har netop læst din artikel om Infosys i dag i aktionæren. Hvad synes du i stedet om konkurrenten Cognizant Technology Solutions Corporation (CTSH)? Her er en fin artikel som appetitvækker hvor CTSH bliver sammenlignet med Infosys: http://seekingalpha.com/article/1485061-cognizant-technology-is-a-buy

Link til CTSH på 4-traders: http://www.4-traders.com/COGNIZANT-TECHNOLOGY-SOLU-4991/?type_recherche=rapide&mots=ctsh

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2013-06-12 15:06

Hej K.K. Jeg er enig med dig I at Cognizant ligner en god investering. Forskellen mellem Cognizant og Infosys er egentlig overraskende lille. Det er således langt hen af vejen et spørgsmål om smag eller tilfældigheder, hvilken aktie man bedst kan lide. Jeg har studeret Infosys’ historik som jeg finder meget overbevisende. Men Cognizant har sikkert en tilsvarende overbevisende historik. Ifølge 4-traders.com er Congnizant aktuelt prissat til P/E2012=18,8, P/E2013=16,1 og P/E2014=13,8 (ved. kurs 64,54 usd), mens Infosys aktuelt er prissat svarende til P/E2012=14,7, P/E2013=14,5 og P/E2014=13,1 (ved kurs 2.430 INR). Bemærk at Infosys’ regnskabsår slutter i marts. Regnskabsåret 2012 slutter… Læs mere

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2013-06-12 22:18

Hej igen Thorleif, Mange tak for dit svar. Jeg er fuldstændig enig i at de to minder utrolig meget om hinanden. I stedet for udbytter har CTSH i flere år haft et tilbagekøbsprogram kørende som har reduceret de udestående aktier betragteligt. Jeg har kigget nærmere på P/E værdierne som du nævner for at finde ud af om der er god grund til hvorfor CTSH handles til en lille præmie i forhold INFY. Umiddelbart kan jeg se at de sidste 5 år har EPS væksten været langt højere og meget mere konsistent hos CTSH end hos INFY. Rent faktisk har EPS… Læs mere