Spring til hovedindhold

Lyt – For pengenes skyld!

Nu kan du se frem til endnu mere inspiration til dine investeringer fra Nordnet. På torsdag eftermiddag er der premiere på podcasten ”For pengenes skyld” med investeringsøkonom Per Hansen og vores forretningsudvikler Jacob Christian Andersen.

Med udgangspunkt i spørgsmål fra dig og andre lyttere får du tips til, hvordan du får dine penge til at vokse. I den første episode tager Per og Jacob udgangspunkt i Kina, og hvordan udviklingen i landet påvirker danske investorer.

At indspille en podcast er lidt af et eksperiment for os. Per og Jacob har tænkt sig at lave et afsnit om ugen i 10 uger, og er der tilstrækkelig mange som lytter, så fortsætter de. Jeg håber, at podcasten vil blive godt modtaget.

Fra på torsdag kan du lytte til podcasten direkte fra nordnet.dk eller via SoundCloud. Et tip er at downloade SoundClouds app til iPhone eller SoundClouds app til Android, så kan du f.eks. lytte til podcasten på vej til arbejde, eller mens du vasker op. Du kan også lytte i iTunes eller bruge Apples Podcast-app.

Skriv gerne dine spørgsmål nedenfor, og/eller hvilke emner, du godt vil høre noget om. Du kan også skrive dine spørgsmål og ønsker til emner til os på Facebook og Twitter efterfulgt af et #Forpengenes, så finder Per og Jacob dem dér.

Vi byder alle spørgsmål og emner velkommen!

Go’ lytning!

Max Gandrup
Senior Product Advisor (landechef Danmark 2002-2016)

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
15 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2015-09-08 11:26

Hej det lyder spændende, ville gerne høre om i evt. kunne fortælle mig , hvorfor flere norske småbanker er ufattelig billige, bla.sparebanken vest, en P/E på 1,46, P/EK 0,19 direkte afkast 7,34%, også et firma som WWIB der handles til en P/E på under 3.

På forhånd tak.

Hilsen Jesper

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2015-09-08 15:49

Hej Jesper

Tak for dit spørgsmål, som er interessant, men nok lidt for feinschmeckere:-)

Jeg er ikke ekspert på og har ikke fulgt med i norske lokalbanker. Jeg har søgt lidt hjælp hos min norske kollega, Karl Oskar Strøm, som hjælper mig med følgende info:

I andre systemer står p/e forventet for 2015 til at være ca. 8. Den lave kurs/indre værdi kan måske forklares med, ifølge Karl Oskar Strøm, at egenkapitalbeviserne kun er en del af EK.

Jeg kan samtidig se at likviditeten er ganske lille i aktien

Med venlig hilsen
Per

Gæst
Gæst
2015-09-08 14:16

Man hører tit at store hedge-fonde shorter en aktie og presser prisen ned. Men hvordan kan de egentligt gøre det rent praktisk? Hvis aktien ret beset er mere værd, så vil andre vel bare købe op? Så shorting virker vel kun, hvis kursen (på kort eller lang sigt) er for høj?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2015-09-08 18:58

Hej Thomas

Interessant og aktuelt emne du tager op. Vil absolut foreslå Jacob og Per at tage dit spørgsmål op i et af de kommende afsnit – tak for dit input!

/Max

Gæst
Gæst
2015-09-09 12:16

Spændende initiativ! Jeg kunne rigtig godt tænke, at I lavede en podcast om beskatning. Det er for rigtig mange en jungle og en show stopper. Ærgerligt. I kunne måske være med til at forklare de mange elementer omkring skat ved investering af frie midler, pensionsmidler, beskatning som kapitalindkomst vs. aktieindkomst, lagerbeskatning, etc. Jeg kunne også rigtig godt tænke mig at høre om ETF’er. Jeg ved, det ikke er så attraktivt i Danmark grundet beskatning, men jeg kunne under alle omstændigheder være meget interesseret i at blive klogere på emnet. Gerne på et helt konkret niveau med fx. anbefalinger af en… Læs mere

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2015-09-09 21:31

Kære Caroline. I tilfælde af, at dine skatte- og ETF-spørgsmål ikke bliver besvaret i podcasten, så vil jeg med glæde skrive et mindre notat vedrørende dette. Særligt beskatning af aktieavancer er en af mine personlige favoritter (gab hvor er jeg kedelig). Mvh.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2015-09-18 12:49

Kære Mark. Det lyder da rigtig dejligt! Det kunne være vældig spændende læsning – overhovedet ikke kedeligt 🙂 Hilsen Caroline

Gæst
Gæst
2015-10-16 10:03

Tak for et rigtigt godt initiativ med jeres podcast som jeg lytter interesseret til. Et par forslag/emner til podcast:

– Hvad med nogle gæster i studiet engang imellem? Evt. Thorleif Jackson som jeg godt kunne tænke mig at lytte til.
– Per Hansen siger at man skal bruge 90% af tiden på at finde et godt selskab og 10% af tiden på at købe på det rigtige tidspunkt. Hvordan finder man de gode papirer og findes de? Er risiko og gevinst ikke indpriset? Markedet har jo altid ret?!
– Fundamental analyse og teknisk analyse

Mvh. Lars

Gæst
Gæst
2015-11-20 20:14

Hej. Tak for nogle gode og indholdsrige programmer som har været en fornøjelse at lytte. Kunne godt tænke mig at i snakkede om emnet passiv vs aktive investeringsforeninger. Mvh John

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2015-11-30 23:11

Hej John

Det gør vi i følgende episode:

https://soundcloud.com/forpengenesskyld/episode-4-investeringsforeninger-er-nutiden-men-etfer-er-fremtiden

Håber du mener det er fyldestgørende

Mvh

Gæst
Gæst
2015-11-29 00:32

Hej Per og Jacob Tak for podcasten, jeg har fulgt med i alle afsnit indtil nu og synes om programmerne. I sidste episode snakkede I om den kommende rentestigning i USA og at stigninger på 0.25 vil være at foretrække. Kommer der stigninger på 0.5 så skal man være opmærksom som invester. Hertil mit spørgsmål: hvad betyder rentestigningen overhovedet for aktier i USA og for europæiske aktier? Og hvorfor er 0.25 okay og ventet, hvor 0.5 ikke er at foretrække? Hvilken betydning har begge udfald for henholdsvis USA og Europa? Håber mit spørgsmål er forklaret klart! Jeg har desuden en… Læs mere

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2015-11-30 07:15

Hej Andreas Tak for spørgsmål og interesse. Her er par svar om renten. Der er 3 forhold som optager investorer uanset aktivklasse: Udvikling, hastighed, retning. I relation til renten og dine spørgsmål: Rentestigning betyder mindre fordi udgangspunktet er lavt. På selve annonceringsdagen sker der næppe noget særligt med USD, men rentestigningen har den indirekte effekt, at hvis USD fortsætter sin optur mod pariteten mod EUR (som jeg forventer de kommende kvartaler), betyder den stigende USD meget meget lave amerikanske aktieafkast (afkast kommer som valutastigning), med betydelig større aktieafkast i europæiske aktier (eksportorienterede selskaber). Hastigheden er vigtig, fordi høj hastighed (større… Læs mere

Gæst
Gæst
2016-05-02 12:33

Hej Christine og Per Kort efter jeg havde fået overført mine pensionsmidler til Nordnet sad jeg med fingeren på museknappen og var sekunder fra at gøre mit livs første aktiehandel. Det var ligeså spændende, som det var uovervejet! Glædeligvis slog alarmklokken til, og jeg blev bevidst om, at jeg ikke anede op eller ned i det jeg var ved at foretage mig. Jeg lod museknappen være i fred, og hørte i stedet samtlige af jeres udsendelser fra en ende af. Tusind tak for et fantastisk program, som virkelig har hjulpet mig som almindelig investor til at skille ”snot fra næse”… Læs mere

Gæst
Gæst
2016-07-01 11:05

Tak for et godt program, som jeg nyder at følge med i. Måske i vil diskutere, hvordan man bedst placerer en mindre formue ( 5 mio.) med en tidshorisont på min. 2år. Skal jeg vælge en højrentekonto hos eg. Santander eller Norwegian, eller er jeg bedre tjent med korte obligationer? Køber jeg korte obligationer, bør jeg da vælge en fond eller ETF? Hvis jeg vælger højrentekontoen, skal jeg da sprede min formue over flere banker, for sikre den imod konkurser? Er der nogle banker som jeg bør holde mig fra? Håber at høre jeres velovervejede og uforbeholdne mening 😉 På… Læs mere

Gæst
Gæst
2016-10-05 18:54

Hej Christine og Per

Tak for et glimrende podcast – jeg lytter med hver uge.

Har I ikke lyst til at lave et indlæg omkring smart beta ETF investering.

Giver smart beta ETF’er et bedre afkast end normal index tracking ?

F.eks har iShare Core S&P 500 (SXR8) over de sidste 3 år givet 3 % mindre årlig afkast end iShare S&P 500 non vol (IBCK), men er det blot på bekostning af et dårligere fremtidig afkast ?

Dvs kort sagt bør man bruge smart beta til en lidt højere omkostning mod et lidt højere afkast ?

Vh Flemming Kusk