Spring til hovedindhold

Første episode af For pengenes skyld – Fokus på Kina

Nu er vi endelig klar med den første episode af For pengenes skyld – podcasten, hvor du får svar på dine spørgsmål om investering og opsparing. Lyt til podcasten.

Temaet i den første episode er Kina. De seneste uger har Kina været meget tydelig i investorernes bevidsthed. Verdens børser blev sat i bevægelse af de store udsving, som de kinesiske aktier har haft inden for det seneste år. Først stigninger på 150 % og senere en nedtur på 40 %. Det fører til en række spørgsmål som eksempelvis:

  • Er det tid til at købe kinesiske aktier?
  • Hvad betyder den negative (eller rettelig mindre positive) udvikling i Kina for den kinesiske økonomi?
  • Hvad betyder de store udsving på det kinesiske aktiemarked for eksempelvis det danske aktiemarked?
  • Kan de kinesiske aktier tænkes at dominere udviklingen i en længere periode?

De omtalte ETF’er i episoden har følgende tickere ECNS, MCHI og FXI, mens investeringsforeningerne er Danske Invest Kina og Jyske Invest Kinesiske Aktier Udb.

Vi vil meget gerne have dit input. Hvad vil du gerne høre mere om i én af de kommende episoder af For pengenes skyld? Skriv dit spørgsmål eller emne som en kommentar til dette indlæg eller på Facebook eller Twitter efterfulgt af #Forpengenes.

Max Gandrup
Senior Product Advisor (landechef Danmark 2002-2016)

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
15 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2015-09-10 17:28

Det var spændende at følge jeres podcast i dag.
Jeg ser fremt til den næste.

Kunne i tænke jer at kigge på torm-aktien.
Den falder i takt med Shipping: Baltic dry indexet.
Men torm udmeldte jo for et stykke tid siden, at de IKKE længere havde noget at gøre med tørlast.

Er det blot analytikerne og køberne som ikke er informeret ?

Gæst
Gæst
2015-09-10 23:24

Jeg synes også det var et glimrende program i dag. Teknisk var jeres beskrivelse af hvad man skulle gøre for at lytte mere kompliceret end jeg faktisk oplevede der var behov for. Jeg klikkede og så var der lyd på. Jeg kunne godt tænke mig, at høre jer snakke om den gennemsnitlige nordnet investors adfærd som I kan følge det. Hvad gør vi når det går op og når det går ned og når det er meget volatilt? Jeg kunne også tænke mig at høre jer snakke om investerings strategi – hvis man har et risikovurdering f.eks. ligesom Per, hvad… Læs mere

Gæst
Gæst
2015-09-12 14:40

Den største af alle boble er obligationsmarkedet, finansiel ødelæggelse konstruktion ? Jeg har et par spørgsmål, som jeg ikke rigtig kan finde svar på: 1. Hvor stort er obligationsmarkedet ( stats, real obligationer ) i forhold til aktiemarked ? 2. Det er 30 år med sikker penge i obligationer, der er kommet til en ende, da renten ikke kan komme længer ned, og dermed er pengene begyndt at svømme over i andre aktiver, og muligvis kun set starten på skævvridning mht tilstrømning til aktier ? Jeg antager at der er vel INGEN ( udover div pensionsselskaber mfl der er tvunget… Læs mere

Gæst
Gæst
2015-09-12 18:40

I mangler et RSS feed til jeres podcast så man kan abonnere på den. Jeg ved godt i har https://www.nordnet.dk/blog/feed/ men burde der ikke også være en kun til podcasts?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2015-09-14 18:42
Gæst
Gæst
2015-09-14 17:11

Super god podcast! Passende længde og tilpas afgrænset fokus.
Jeg kunne godt tænke mig at høre mere om olieprisen. I var kort inde forbi og det ligger i forlængelse af snakken om Kinas vækst, men hvad med den politiske faktor? Hvor er vi henne pt, hvor nogle forudser endnu lavere priser? Hvordan ser udviklingen i olieefterspørgelsen globalt, så lidt længere sigt?

Mvh
Malte

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2015-09-17 13:37

Hej Malte

Tak for din kommentar og bidrag

#2 episode af #forpengenes podcast kommer senere idag. Olieprisen er ikke en af emnerne idag, men jeg håber du kan finde inspiration i det blogindlæg jeg lagde ud i går: “Hvis olieprisen halverer igen”?

Med venlig hilsen
Per

Gæst
Gæst
2015-09-17 21:44

God podcast, I fortjener en professionel studielyd og Jeres jingles må være hapset fra et 1980’er-arkiv i provinsen, selv indledningsjinglen glider i hastighed og har en falsk tone undervejs. Er det bevidst? Det lyder temmelig useriøst.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2015-09-18 10:12

Hej Christian

Tak for dit input.

Vi har allerede forbedret lydkvaliteten fra episode 1 til 2, hvilket jeg håber at du er enig i. Men vi har en lydtekniker ansat og jeg beder hende se på kvaliteten af lyden. Vi modtager meget gerne løbende feedback.

/Max

Gæst
Gæst
2015-09-19 17:49

Hej Jakob og Per, tak for denne nye service. Inden jeg begynder at lytte hele pod’en så mangler jeg grundlæggende tagging af dato for hvornår POD’en er optaget, både på skrift (på hjemmesiden) men også i optagelsen, “velkommen til bla bla og “dato”. En POD bliver meget hurtig historisk :-). mvh Sten

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2015-09-25 12:59

Hej Sten

Tak for dit input.

Du kan nu finde udgivelsestidspunktet for hver episode på nordnet.dk og på SoundCloud. Det står i hvert podcasts resumé.

Vi lægger et blogindlæg om podcasten her på nordnetbloggen.dk samme dag, der udgives en ny episode – så på den måde er det nemt at se udgivelsestidspunktet her.

Lytter du til podcasts på mobilen, så fremgår udgivelsestidspunktet også dér.

Når nu vi har tilføjet udgivelsestidspunktet som beskrevet, så vurderer vi, at det ikke er nødvendigt også at inkludere tidspunktet i hvert podcast.

/Ole, Nordnet

Gæst
Gæst
2015-10-16 19:05

Hej Jakob og Per. De første 5 podcasts har jeg hentet med Apples app, men jeg har ikke kunnet bruge denne app til podcast nr. 6.
Hvad skyldes det? Jeg ville foretrække at kunne anvende Apples app. Mvh. Jens

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2015-10-20 10:07

Hej Jens

Tak for din feedback. Der manglede et flueben et bestemt sted på SoundCloud, for at podcasten kunne sendes ud i alle kanaler som sædvanligt. Flubenet er nu sat, så podcasten også kan høres fra Apples app. Der vil blive holdt ekstra øje med flueben fremover.

Ole, Nordnet

Gæst
Gæst
2015-11-09 12:24

Tak for en god podcast.

Jeg lyttede med stor interesse til jeres podcast omkring emerging markets, og det bekræftede mig da også i mine planer om at allokere en del af min portefølje i det indiske indeks.
Jeg kender ikke nok til aktierne, men vil gerne have allokeret en del af min portefølje til at følge det indiske indeks så vidt muligt.
Har i et forslag til en ETF eller lingende med høj omsætning og lave administrationsomkostninger på Nordnet? Hvilket papir ville I købe, hvis i ville være eksponerede mod Indien?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2015-11-09 15:14

Hej Mads

Tak for dine kommentarer og interesse.

Her er et par forslag til prisbillige ETF’er som du kan købe hos Nordnet:

Lyxor ETF MSCI India 0.85%
https://www.nordnet.dk/mux/web/handla/kopAktier.html?identifier=LYMD&marketplace=4&marketid=4

Ishares MSCI India ETF (INDA) 0.68%
https://www.nordnet.dk/mux/web/handla/kopAktier.html?identifier=INDA&marketplace=18&marketid=18

db x-trackers MSCI India Index UCITS ETF 0.55%
https://www.nordnet.dk/mux/web/marknaden/aktiehemsidan/index.html?identifier=XCS5&marketid=4

Håber det er det, du efterspørger

Med venlig hilsen
Per