Spring til hovedindhold

Lytterne har magten – fra risikopræmie til regnskaber

I ugens episode af For pengenes skyld har vi ladet lytterne sætte dagsordenen. Det betyder, at vi tager de spørgsmål op, som I har sendt til os. Og det fører os vidt omkring:

  • Vi diskuterer hvilke afkastmål, der er realistiske og svarer på en lytters spørgsmål: ”Hvordan vækster virksomheder, når landet som helhed oplever en 0-vækst?”
  • Når man bevæger sig i den finansielle verden møder man mange begreber, som nogen gange kræver et større indblik eller en aktieordbog. Med udgangspunkt i lytternes spørgsmål definerer og diskuterer vi blandt andet spredningsgevinster ved børsintroduktioner og illikviditetspræmier på de danske aktier.
  • ECB køber virksomhedsobligationer op. Og vi har en lytter, der spørger ind til hvem, der får mest ud af det.

Vi slutter af med at vende de kommende regnskaber, og hvilke forventninger investorerne kan have til dem. Er det tiden til at lave et aktievæddemål? Man ser tit, at aktier stiger kraftigt, hvis regnskabet er bedre end forventet. Vi giver et par gode råd til, hvordan man skal forholde sig.

Vi kigger især på bankaktierne, som oplever mange udfordringer, og som er ekstra følsomme overfor, om englænderne vælger at blive eller melde sig ud af det europæiske samarbejde.

God fornøjelse!

 

Per Hansen
Investeringsøkonom

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2016-04-26 09:57

Tak for en super podcast som er meget informativ. Som forholdsvis ny investor i aktier, er det ofte en udfordring at få sammensat en balanceret portefølje. Men hører ofte begrebet “cykliske aktier” brugt, men hvad menes der med begrebet og med hvilken vægt skal de indgå i den langsigtede portefølje. Kan i måske komme med eksempler på dansk noterede virksomheder som man kan kalde “cykliske aktier”?

Gæst
Gæst
2016-04-27 23:14

Først og fremmest tak for en interessant podcast, som også efter Jakobs stop holder et højt niveau. Det er altid en fornøjelse at lytte med. I Danmark er NasdaqOMX den store handelsplads for aktier, i Sverige er det ligeledes OMX der er den store og vigtige. Men hvordan forholder det sig med den noget mindre Aktietorget, skal man være bekymret for at handle der? Det er vel især en akties likviditet som kan være en udfordring? Dernæst på Aktietorget findes en spændende aktie Beowulff PLC. Det er et mineselskab der har koncessionen over en af Europas størst uudforskede jernåre. Det… Læs mere

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2016-05-02 15:49

Hej Lars Tak for din kommentar og godt at høre at du følger med. Her er et par kommentarer på dine spørgsmål: En akties likviditet er altid en overvejelse værd og noget som man skal tage med i sine overvejelser. Det er vigtigere at se på selskabet og hvor meget aktien handles end på hvilken handelsplads den handles på, efter min mening. Jeg kommenterer fra tid til anden på selskaber på overordnet niveau. Jo større selskaberne er, jo bedre er mulighederne for at indholdet har interesse for en så bred skare af tilhørere som muligt. Jeg kender ikke Beowulff og… Læs mere