Spring til hovedindhold

Mark lader sig ikke påvirke af stemninger – porteføljen er steget mere end 50 % det seneste år

Når de private investorer flokkes om bæredygtige investeringer – så retter Mark Jin Birk Hansen blikket i den modsatte retning. Han kalder sig selv for kræsen og kontroversiel – og derfor styrer han udenom uberettigede hypede brancher og aktier.

Masser af tech og tobak. Og godt med fodarbejde. Det er lidt af hemmeligheden bag Mark Jin Birk Hansens portefølje, som er steget over 60 % de sidste 12 måneder.

”Mange tror, at investering er noget mystisk noget. Men det er det ikke. Kunsten er jo bare, at finde noget, der har en eksistensberettigelse – og det er jo ikke så svært,” forklarer Mark Jin Birk Hansen, han griner lidt og fortsætter:

”Jeg kan godt lide at være lidt kontroversiel, og så lader jeg mig ikke forblænde eller påvirke af hypes og stemninger på aktiemarkedet”, fortæller 26-årige Mark Jin Birk Hansen, der er finansdirektør i en dansk IT-virksomhed.

Som 18-årig købte han sine første værdipapirer, og i dag ejer han aktier i mere end 50 forskellige selskaber. Han har lagt en af sine porteføljer ud til frit skue på Shareville, som er et socialt netværk for investorer. Her kan over 220.000 medlemmer følge med, når han køber eller sælger og se porteføljens udvikling.

Sover godt om natten trods kontroversielle investeringer

ESG og bæredygtighed er buzzwords på aktiemarkedet lige nu. Men det har ikke sat sit aftryk på Marks Jin Birk Hansens investeringer. Han mener, at en hype omkring en bestemt branche eller aktie, gør investeringen uinteressant og alt for dyr.

”Jeg tror, at problemet med impact-investering er, at du risikerer, at betale en for høj præmie. Og hvad nytter det, om selskabet er åh så etisk, hvis det ikke kan generere et merafkast til aktionærerne?”

Derfor er der ikke bæredygtighed på dagsordenen, når Mark Jin Birk Hansen sætter sig ned for at vælge nye aktier til sin portefølje.

Nogle af de største positioner i hans portefølje er tobaksproducenterne Philip Morris International og Altria.

”En af fordelene ved tobaksaktierne er, at de ikke er aggressivt prissat,” forklarer han. Og så er han ikke så bange for at røre ved de kontroversielle aktier.

”Jeg er ikke politisk korrekt. Jeg er faktisk skideligeglad. Og jeg sover ikke dårligt om natten af den grund. Folk må træffe deres egne valg. Og ja, tobak er skadeligt, men det er folks eget valg, om de vil ryge. Jeg har jo også McDonald’s i porteføljen. Og deres mad er jo skyld i både sukkersyge og andre livsstilssygdomme, men folk i køen hos McDonald’s ved jo godt, at maden er usund,” slår han fast.

Både kræsen og lidt kedelig

Mark Jin Birk Hansen beskriver sig selv som en videnskabsmand, der graver sig dybt ned i stoffet, når han er på jagt efter nye aktier. Og hans investeringer er altid meget velovervejede.

”Jeg kan godt lide at lave mit fodarbejde – og jeg kan sagtens bruge lang tid på at lave due diligence på selskaberne. Man skal ikke købe, hvis der ikke er noget interessant. Jeg har ikke bare en trang til at trykke på knappen, ”fortæller han og konkluderer. ”Jeg er nok blevet lidt ”picky” med tiden.”

Derfor investerer han heller ikke i startup-virksomheder eller danske small cap-selskaber.

”Du behøver jo ikke at finde den næste Amazon – du skal bare finde noget, der har klaret sig godt og hvor det ikke er helt usandsynligt, at det også kommer til at klare sig godt i fremtiden. Jeg leder efter veldrevne virksomheder, som har et produkt eller service, der er nødvendigt – også om 10 år. Og så vil jeg ikke betale overpris for det.”

Du kan følge Mark og hans portefølje her på Shareville

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer