Spring til hovedindhold

Marts måneds mest populære aktier.

Vi har i marts måned set en enorm tilstrømning af nye investorer, hvilket tallene på vores to Top 10-lister også afspejler.

Danske aktier.

AktieNye investorer
Danske Bank4.906
Novo Nordisk B2.031
Bavarian Nordic1.508
ISS1.489
SAS1.435
DSV1.336
Vestas1.302
Royal Unibrew1.224
Ørsted1.178
A.P. Møller-Mærsk B1.093

Danske Bank

Danske Bank-aktien er vanen tro på toplisten – og denne gang indtager den førstepladsen. Et kursfald på 35 % den seneste måned har bevirket, at lige knap fem tusinde nye investorer har købt op i aktien.

Novo Nordisk B

Novo Nordisk er heller ikke en helt ny aktie på listen over investorernes favoritaktier. I denne måned, hvor aktierne har været særligt volatile, prøver mange investorer at finde sikker havn i mindre konjukturfølsomme selskaber, som pharma-aktier har fået et ry af. Novo ramte sin laveste kurs for året den 23. marts, men er i slutningen af måneden stadig oppe 6 % for året.

Ørsted

En anden “sikker havn” i denne usikre coronakrisetid er Ørsted. Virksomheden har, ligesom Novo, set en stabil udvikling i en ellers usikker tid. I indeværende år har aktien set et kursfald på 8 %, og hos Nordnet har vi set 1.178 nye investorer alene i marts måned.

Internationale aktier.

AktieNye investorer
Norwegian1.636
Equinor881
Bakkafrost497
Tesla385
Maha Energy323
Walt Disney Co.281
Teva Pharmaceutical272
Coca-Cola269
Boeing262
Volkswagen245

Norwegian Air Shuttle

Norwegian-aktien har set sin kurs falde med 53 % den seneste måned og i alt 76 % de seneste tre måneder. Dette har gjort, at aktien har været særligt interessant for investorerne. 1.636 nye investorer har købt op i Norwegian i marts måned. Luftfartsindustrien har været særligt ramt under coronakrisen, og det mærker den norske virksomhed i høj grad.

Lyt til 3. afsnit af #Investeringspodcasten med Hansen og Larsen, der netop taler om effekterne af Coronavirus hos luftfarts- og shippingaktierne.

Tesla

Bilfabrikanten Tesla så sin aktie stige med raketfart i begyndelsen af året, hvor aktien steg fra 430 USD på årets første handelsdag til et all-time high på 917 USD i midt februar. I den seneste måned er aktien imidlertid faldet med knap 22 %, hvor 385 nye investorer er kommet til.

Volkswagen

En anden bilfabrikant der ender på top 10 i denne måned er Volkswagen. Virksomheden har oplevet et fald på 33 % i år, hvorfor den statsstøttede virksomhed har set en tilstrømning af nye investorer.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer