Spring til hovedindhold

Mere dansk ”kurstumult? plus Jackson Hole

Den kommende uge går den danske regnskabssæson ind i sin afsluttende fase. Selv om den gennemsnitlige kursudvikling for de største aktier efter regnskaberne, har været marginalt under ”0” punktet, gemmer gennemsnittet på store udsving. Den kommende uges danske regnskaber bliver næppe ligeså kursmæssigt ”begivenhedsrige. Ugen slutter af med det årlige møde i Jackson Hole i Wyoming. Kommer der afgørende nyheder fra Janet Yellen og er der mulighed for et ”Jackson-Hole-In One” for investorerne?

Danske regnskaber hidtil fyldt med store kursudsving

Den danske regnskabssæson kulminerer i denne uge med en lang række større selskabers regnskabspræsentationer. Selv om de gennemsnitlige kursbevægelser efter regnskabsaflæggelserne kun har ligget moderat under ”0”-punktet, gemmer der sig bag ved den generelle udvikling store udsving med Pandora som det ene og positive yderpunkt og William Demant, TDC, Coloplast og Novozymes i den anden ende af skalaen. Efter store kursstigninger de seneste år, er investorernes forventninger blevet større og ”tilgivelseslunten” tilsvarende blevet kortere. Samtidig har en række af selskaberne, stik imod sædvane undladt at ”levere” i den øvre ende af det udmeldte og forventede indtjeningsinterval, endsige at sprænge ”rammerne”. Det har skuffet en del investorer.

Investorernes forventninger til udvalgte danske selskaber i denne uge

Det er især regnskaber fra Carlsberg, A. P. Møller Mærsk, Vestas og de to jyske ”storbanker”, Jyske Bank og Sydbank, som bliver ventet med dansk spænding i denne uge, men også regnskaber fra NKT og Topdanmark og ISS ventes med interesse.

  • Pu(h)tin/Carlsberg: Hvor hårdt er Carlsberg ramt af Ruslandskrisen; i hvilket omfang er selskabet i stand til at kompensere for problemerne og hvor offensivt/defensivt tør de melde ud?
  • Jyske Bank/Sydbank: Hvor hastigt falder nedskrivninger på dårlige kunder i Jyske Bank, men især Sydbank og har finanstilsynets anvisning af en højere bogføringsværdi på landbrugsengamenter allerede nu sat sig sine spor i forventningerne til den resterende del af året; samt hvor markant er nettorente- og gebyrindtægterne under pres?
  • Halvår Vestas: 1 år med Anders Runevad og hvad så? Kan Vestas og investorerne fortsat skimte 2-cifrede EBIT margins?
  • Business as usual hos A.P. Møller Mærsk? Ingen rate medvind i containerdelen, men stærk excecution bærer resultatet hjem?
  • NKT: Er problemerne endeligt et overstået kapitel i Cables?
  • Topdanmark: Fortsat en god og stabil udvikling og en vejrligsbetinget opjustering?
  • ISS: Første halvår som ”genskabt” børsnoteret aktieselskab.

Næppe banebrydende nyheder fra Jackson Hole

I slutningen af ugen rettes verdens opmærksomhed mod Jackson Hole, Wyoming. Det skyldes bl.a. at der de seneste år – med undtagelse af 2013, har været annonceret centralbanknyheder, som har haft en betydelig effekt på de finansielle og dermed også aktiemarkederne. De 10 årige amerikanske renter er år-til-dato faldet fra ca. 3 % til aktuelt 2,35 %. Fremgangen i amerikansk økonomi og i beskæftigelsen er fortsat moderat.

Næppe banebrydende nyt fra mødet

Investorerne vil bl.a. fokusere på hvad FED formand Janet Yellens første møde som chef for centralbanken bringer i relation til centralbankens holdning til arbejdsmarkedet, som netop for nærværende er den amerikanske økonomis achilleshæl og har stor betydning for udviklingen for obligations- og aktiemarkederne. Det er mindre sandsynligt at der kommer nyheder fra mødet, som i større udstrækning vil bevæge markederne, med mindre FED ser en økonomisk fremgang som kan rykke ved de nuværende forventninger om, at rentestigningerne kommer i et meget adstadigt tempo.

 

 

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
1 Kommentar
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2014-08-19 16:14

Skal man købe Parken aktier forud for kampen mod Bayer Leverkusen?