Spring til hovedindhold

Juni måneds mest populære

Danske aktierNye investorer
SAS AB803
Novo Nordisk B A/S463
Ørsted A/S447
ISS A/S445
Danske Bank A/S434
The Drilling Company of 1972 A/S411
Genmab A/S378
Zealand Pharma A/S352
Vestas Wind Systems A/S314
G4S plc297

SAS

Luftfartsaktierne har generelt været hårdt ramt under coronakrisen, og siden slutningen af februar, hvor kursen på en SAS-aktie lå på lige omkring 10 kr., er aktiekursen nu halveret. SAS har fyret en del medarbejdere under krisen for at kunne overleve og flere af Nordnets investorer har formentlig set en mulighed for at købe sig lavt ind i en aktie med et håb om at den på sigt vil komme sig.

Novo Nordisk

Novo Nordisk er den største investering blandt Nordnets kunder målt på markedsværdi. Og under coronakrisen har Danmarks største medicinalselskab da også leveret fine kursstigninger sammenlignet med markedet. I marts tog aktiekursen et dyk på næsten 20 procent, men siden bunden er kursen igen oppe og ramme 450. År til dato er Novo Nordisk-aktien oppe med 13 procent.

ISS

Fra slut februar til slut marts to ISS et fald på mere end 50 procent. Det fald har aktiekursen de seneste måneder forsøgt at indhente, men i juni måned tog kursen endnu et dyk og ramte næste kurs 100. Der mangler fortsat 70 kurspoint, før aktien er tilbage på niveauet før coronakrisen. Flere af Nordnets investorer har formentlig købt op i aktien med en forhåbning herom.

Udenlandske aktierNye investorer
Norwegian Air Shuttle3.300
Wirecard AG800
Borr Drilling741
Sea Limited 564
NEL398
Genius Brands International, Inc.354
Scandion Oncology337
Shelf Drilling324
Kongsberg Automotive289
T2 Biosystems, Inc.286

Norwegian

Norwegian er det luftfartselskab, der har haft den største nedtur som effekt af coronakrisen, hvilket tydeliggøres i en aktiekurs, der er faldet 92 procent år til dato. Diskussionen blandt investorer går på, om selskabet kan holde sig oven vande – for hvis Norwegian formår det, kan det blive til en del kurspoint for investorerne, der i juni måned købte aktien til lige omkring kurs 3. Til sammenligning lå aktiekursen tilbage i februar lige over 40 norske kroner.

Wirecard

Tyske Wirecard har været ude i lidt af et stormvejr den seneste måned med deres maskerede regnskaber. Det har resulteret i et kurstab på 96 procent de seneste to uger og en masse opkøb fra Nordnets investorer.

Sea Limited

Online gaming og e-handelsvirksomheden Sea Limited har været på lidt af et kursridt de seneste år, og særligt siden coronakrisens udbrud. Generelt har aktiekursen i flere online- og gaming-aktier nydt godt af de mange måneders nedlukning af samfund verden over. Siden marts er Sea Limited-aktien steget 200 procent, og den seneste måneds opkøb fra Nordnets kunder tyder på, at flere investorer vil med på kursrejsen.

Top 10 InvesteringsforeningerNye investorer
Sparindex INDEX OMX C25 KL1.004
Sparindex INDEX DJSI World KL915
Sparindex INDEX Globale Akt Min Risk KL503
Sparindex INDEX Emerging Markets KL499
Danske Inv Danmark Indeks kl DKK d141
Maj Invest Vækstaktier119
Maj Invest Global Sundhed84
Sparindex INDEX USA Growth KL50
Maj Invest Danske Aktier50
Maj Invest Value Aktier39
Top 5 ETF’erNye investorer
Lyxor ETF New Energy183
iShares Core MSCI World UCITS ETF123
iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD (Acc)123
iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD (Dist)91
Lyxor NASDAQ-100 UCITS ETF – Acc84

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer